יום רביעי, נובמבר 4, 2026

עברי לידר חוזר לבארבי, עם השירים שהתחילו הכול

שלושים שנה אחרי "מלטף ומשקר", עברי לידר חוזר אל אלבום הבכורה שלו. ב־20 בינואר 2027 הוא יעלה על במת הבארבי בנמל יפו למופע חד־פעמי, שיחבר בין השירים של פעם, הקהל של היום והקסם המיוחד שנוצר כשהמרחק בין האמן למאזינים כמעט נעלם.

יש אמנים שחולמים לכבוש את קיסריה, אחרים מכוונים להיכל מנורה ולאלפי צופים שמריעים מולם. אבל בשנים האחרונות מתפתחת במוזיקה הישראלית גם תנועה בכיוון ההפוך. אמנים שכבר כבשו את הבמות הגדולות מבקשים לחזור אל המועדונים. במיוחד אל הבארבי, שהפך עבור רבים מהם לחוויה בפני עצמה.

כבר עסקנו כאן לא אחת בתופעה הזאת. בארנה אפשר להעמיד הפקה מרהיבה, להפעיל מסכי ענק ולמלא את החלל באפקטים. בבארבי מתרחש משהו אחר. הקהל נצמד לבמה, העיניים נפגשות והמרחק בין האמן למאזינים כמעט נעלם. זו חוויה שונה לחלוטין, גם למי שעומד על הבמה.

עברי לידר מכיר היטב את שני העולמות. לאורך השנים פגשנו אותו בהיכל התרבות, באמפי קיסריה ובהיכל מנורה, לצד הופעות מועדונים קרובות ואינטימיות. רק במאי 2025 הוא שב להופיע בבארבי בנמל יפו. כעת הוא חוזר לשם עם רעיון מסקרן במיוחד: ערב שיוקדש לאלבום הבכורה שלו, "מלטף ומשקר".

האלבום שהתחיל את הכול

בשנת 1997 הגיח אל תחנות הרדיו קול חדש בשם עברי לידר. תחילה הגיע "לאונרדו", ובהמשך "תמיד אהבה", "מרי לנצח", "כמה כוכב" ו"אף אחד משנינו". אלה היו שירים שהביאו רוח אחרת אל הפופ הישראלי. טקסטים אישיים, רגישות לא מתנצלת ומנגינות שהצליחו להישאר בזיכרון.

בדצמבר אותה שנה יצא האלבום המלא בחברת הליקון, בהפקתו המוזיקלית של יועד נבו. "מלטף ומשקר" הגיע למעמד פלטינה והניח את היסודות לקריירה ארוכה ומצליחה. אבל חשיבותו האמיתית ניכרת דווקא היום, שלושה עשורים מאוחר יותר.

השירים ממשיכים ללוות את מי שגדלו איתם, ובמקביל מוצאים את דרכם למאזינים חדשים. עבור חלקם זו תהיה חזרה אל נעוריהם. עבור אחרים, הזדמנות לגלות מקרוב את תחילת דרכו של אחד היוצרים הבולטים במוזיקה הישראלית.

כשהשירים פוגשים את הקהל בגובה העיניים

אני נזכר בהופעה אינטימית של לידר בזאפה בינואר 2017. הוא הגיע עם פסנתר, לצד הגיטריסט יונתן פריג' מנוחתו עדן, והגיש את שיריו ללא מעטפת הפקתית ראוותנית. המפגש הקרוב הוכיח עד כמה השירים שלו מסוגלים להחזיק ערב שלם גם בלי במת ענק.

וזה בדיוק מה שמסקרן בחזרה הצפויה לבארבי. לא מדובר בניסיון לכבוש עוד פסגה או לסמן עוד יעד ברשימת ההופעות. הפעם האלבום עצמו עומד במרכז, והקהל מוזמן לפגוש אותו מחדש.

אין עדיין פרטים מלאים על העיבודים וההרכב המוזיקלי שילווה את הערב. אבל אפשר בהחלט לצפות למפגש מעניין בין עברי לידר של 1997 לזה של 2027. מי שגדל עם השירים הללו יודע שלא צריך יותר מידי אינפורמציה אלא פשוט להניח יד על כרטיסים!!!

איך נשמעים היום שירים שנכתבו לפני שלושים שנה? מה קורה כאשר האמן שכבר מילא ארנות חוזר אל הרגע שבו הכול התחיל? ובעיקר, כיצד מגיב הקהל כשהשירים הללו מוגשים במרחק נגיעה ממנו?

את התשובות נקבל ב־20 בינואר בבארבי.

כי לפעמים לא צריך מסכי ענק או עשרת אלפים צופים כדי לייצר חוויה מוזיקלית גדולה. מספיק אמן, שירים טובים וקהל שמכיר כמעט כל מילה.

פרטי המופע

עברי לידר – מלטף ומשקר | 30 שנה לאלבום הבכורה

יום רביעי, 20 בינואר 2027 | מועדון בארבי, נמל יפו, תל אביב | מופע חד־פעמי מיוחד | כרטיסים כאן

עברי לידר- חגיגות 30 ל׳מלטף ומשקר׳
עברי לידר- חגיגות 30 ל׳מלטף ומשקר׳

 

הכי חדשים

תזמורת ירושלים מזרח ומערב תארח את איציק קלה

מירושלים אל הבמות הגדולות יש אמנים שהמוזיקה שלהם מלווה דורות שלמים. היא בוקעת מהרמקולים בבתים, מחתונות, מחפלות וממפגשים...

הגוף זוכר: שלושה פרקים ביצירתו של אוהד נהרין

יש יצירות מחול שהמסך יורד עליהן, אבל הן מסרבות להישאר בעבר. הן ממשיכות לנוע בין דורות של...

האחים בלוז חזרו לרקוד בנמל יפו

יש סרטים שלא באמת מתיישנים. אפשר לצפות בהם שוב ושוב, לצטט את המשפטים ולהכיר כל סצנה. אבל...

בוי ג'ורג' בנובה: נרקוד שוב, לזכר מי שלא שבו

בוי ג'ורג' ממשיך את מסעו בישראל, והפעם הרחק מאורות הבמה וממסיבות קבלת הפנים. אחר הצהריים (שלישי) הגיע...

ואלרי חמאתי – אתה – אהבה בשתי שפות

יש רגעים שבהם המוזיקה מפסיקה לספר סיפורים של אחרים והופכת לסיפור החיים עצמו. אצל ואלרי חמאתי הרגע...

שבע שנים מול הים: מאיה אברהם בוחרת ללכת

יש רגעים בחיים שבהם אדם מבין שהגיע הזמן לארוז. לא בהכרח משום שמישהו גירש אותו מהבית. לפעמים...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

הפסנתר יורד שוב לאילת: שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, רוק ומפגשים מסקרנים

מה עושה הפסנתר באילת? פעם, כשהזכירו את פסטיבל הפסנתר, המחשבות נדדו כמעט אוטומטית לתל אביב. לאולמות, למפגשים האינטימיים...

עומר אדם קונה לעצמו מקום בזאפה, והפעם לא על הבמה

יש אמנים שחולמים לכבוש במות, למלא אולמות ולשמוע אלפי אנשים שרים את השירים שלהם. עומר אדם כבר...

מבלוז לבאך: הצלילים חוזרים לנמל יפו

מה מחכה לנו בבית המכולות בנמל יפו? אחרי סדרת ההופעות המתוכננת של "Blues & Booz" שתחל השבוע,...

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...