יום שישי, אוקטובר 30, 2026

עלמה גוב היא האמנית פורצת הדרך של א.מ.י לשנת 2026

לצד ההוקרה ליוצרת הצעירה, יקבלו נורית גלרון, אלי יצפאן ושמואל וילוז׳ני פרסי מפעל חיים. איציק קלה, רמי דנוך וצמד רעים נמנים גם הם עם הזוכים.

יש אמנים שמלווים אותנו במשך עונה אחת, ויש כאלה שהופכים לחלק מסיפור חיינו. בדצמבר הקרוב יוקיר איגוד אמני ישראל שורה ארוכה של אמנים ויוצרים. כולם הטביעו חותם עמוק בתרבות הישראלית, כל אחד בתחומו ובדרכו.

א.מ.י הכריז היום על זוכי פרסי מפעל החיים לשנת 2026. האיגוד יעניק את הפרסים במסגרת האירוע השנתי ״נותנים כבוד״. השנה תפנה ההוקרה אל עולמות המוזיקה, המשחק, התיאטרון והמחול.

לצד האמנים הוותיקים, יפנה האיגוד את המבט גם אל הדור הצעיר. הזמרת והיוצרת עלמה גוב תקבל את פרס האמנית פורצת הדרך. אריה ימיני יקבל פרס מיוחד על תרומתו לתרבות הישראלית.

נורית גלרון. צילום יובל אראל
נורית גלרון. צילום יובל אראל

הקולות שמלווים את פס הקול הישראלי

נורית גלרון עומדת בראש רשימת הזוכים בתחום המוזיקה. במשך חמישה עשורים היא בנתה גוף יצירה עשיר, מגוון ומזוהה מאוד. קולה העניק חיים לשירים שהשתרשו עמוק בפס הקול הישראלי. לצדה יקבל את הפרס איציק קלה, מוותיקי הזמר הים־תיכוני בישראל. קלה חיבר לאורך השנים בין מסורת, סלסול והבמה הישראלית העממית.

רמי דנוך במועדון האזור. צילום אליצור ראובני
רמי דנוך במועדון האזור. צילום אליצור ראובני

גם רמי דנוך נמנה עם הזוכים השנה. דנוך ייסד את להקת ״צלילי העוד״ וסייע לפריצת המוזיקה המזרחית אל מרכז הבמה. עבודתו סללה דרך לדורות של זמרים והרכבים שבאו אחריו.

ישראל גוטסדינר ובני רוזנבאום, המוכרים כ״צמד רעים״, יקבלו גם הם פרס מפעל חיים. השניים הפכו את השירה היהודית־ישראלית לחלק בלתי נפרד מהתרבות המקומית.

א.מ.י יעניק פרס נוסף לג׳יני רבין. רבין הקדישה שנים רבות לשירה הכוראלית, למקהלות ולחבורות הזמר בישראל.

מהתיאטרון אל הבידור הישראלי

בתחום המשחק והתיאטרון יקבל שמואל וילוז׳ני את פרס מפעל החיים. וילוז׳ני נע במשך השנים בין משחק, בימוי וסטנדאפ. הוא גם נמנה עם חלוצי תרבות הסטנדאפ המקומית.

אלי יצפאן יקבל אף הוא את הפרס. יצפאן בנה קריירה ארוכה על במות הבידור ובתוכניות הטלוויזיה. הוא הפך דמויות, חיקויים והומור פוליטי לחלק מהשיח הישראלי. השחקנית שפרה מילשטיין תצטרף אליהם. מילשטיין פעלה במשך שנים בתיאטרון, בקולנוע ובטלוויזיה. עבודתה חיברה בין משחק דרמטי, קומדיה ויצירה ישראלית מקורית.

המחול מקבל את קדמת הבמה

א.מ.י יעניק פרסי מפעל חיים גם לשני יוצרים מרכזיים מעולם המחול. פרופ׳ אמיר קולבן יקבל את הפרס על פעילותו כיוצר וכמנהל אמנותי. קולבן הקים את להקת ״קולבן דאנס״ והוביל אותה בארץ ובעולם. ד״ר רנה בדש תקבל פרס על עבודתה ככוריאוגרפית, מורה וחוקרת. בדש פועלת במרחב שבין מחול, מופע חי ויצירה בינתחומית.

עלמה גוב מייצגת את הדור הבא

השנה בחר האיגוד לחבר בין מפעל חיים לבין יצירה שנמצאת עדיין בתנופה. עלמה גוב תקבל את פרס האמנית פורצת הדרך. א.מ.י מציין באמצעות הפרס את קולה המקורי ואת כתיבתה הייחודית. גוב התבססה בשנים האחרונות כאחת היוצרות המסקרנות בדור הצעיר. שיריה משלבים כתיבה אישית, מבט חד ומעטפת מוזיקלית עדינה.

אריה ימיני יקבל פרס על תרומה מיוחדת לתרבות. ימיני ניהל במשך שנים את היכל התרבות בפתח תקווה. במהלך כהונתו הוא טיפח אמנים וקידם פעילות תרבותית ענפה.

אומרים תודה לאמנים

עירית פרנק, יו״ר איגוד אמני ישראל, הגדירה את הפרס כאמירת תודה. לדבריה, הזוכים עיצבו את התרבות הישראלית במשך שנים רבות. יצירתם הפכה לחלק מפס הקול, הבמה והסיפור המשותף לכולנו. פרנק הדגישה גם את החיבור בין הדורות. לדבריה, א.מ.י מבקש לכבד את הוותיקים ולחזק במקביל את היצירה העכשווית.

השחקן דן שפירא ינחה את אירוע ״נותנים כבוד 2026״. האירוע יתקיים ביום רביעי, 23 בדצמבר 2026, בשעה 20:00. היכל התרבות פתח תקווה יארח את הטקס בחסות העירייה.

אשכולות, אקו״ם, הפי״ל ועילם מעניקים גם הם חסות לאירוע. אליהם מצטרפים טדי שאולי ומשפחתו של דודו דותן המנוח. דותן כיהן בעבר כיושב ראש א.מ.י.

הכי חדשים

דיק טרנטון: מי רצח את ההיגיון?

,מה קורה כשבלש חוקר שלוש תעלומות רצח, אבל בכל פעם ההיגיון בורח מזירת הפשע? ואם זה לא...

שעות לפני מנורה: מי העלים את איתי לוי מהאינסטגרם?

יש ימים שבהם הכול אמור לעבוד כמו שעון. האורות מוכנים, הנגנים נערכים, אלפי כרטיסים כבר נמכרו והקהל...

מאיכילוב ועד הפרלמנט הגרמני: המוזיקה חוצה גבולות

יש מי שמגיע לאולם קונצרטים כדי לשמוע מוזיקה, ויש מי שהמוזיקה צריכה להגיע אליו. ילד המאושפז בבית...

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

כל העיר יודעת: איתי ומור כובשים את מנורה

יש משהו מרגש בלפגוש אמנים בתחילת הדרך, לעקוב אחר הצעדים הראשונים שלהם, ואז לראות אותם כובשים במות...

ללכת שבי אחריו: רובין וויליאמס מפנה את הבמה ליחזקאל לזרוב

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שמלווים אותנו שנים בזכות הרעיונות שהותירו אחריהם. "ללכת שבי...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...