יום שני, ספטמבר 28, 2026

המוזיקאי אוליבר טרי נהרג בתאונת מסוקים בברזיל

אוליבר טרי, מהיוצרים הצבעוניים והבולטים של דור הרשתות החברתיות, נהרג בתאונת מסוקים בברזיל בגיל 32. עולם המוזיקה נפרד מאמן שהפך סגנון אישי לתופעה עולמית.

עולם המוזיקה נפרד מיוצר שהפך תדמית יוצאת דופן לשפה אמנותית

יש אמנים שבונים קריירה על קול גדול ויש כאלה שבוחרים ללכת בדרך שאיש לא ציפה לה. אוליבר טרי השתייך לקבוצה השנייה. הוא יצר דמות צבעונית, פרועה ומעוררת מחלוקת, חיבר בין פופ, רוק ומוזיקה אלקטרונית, והפך לאחד השמות המזוהים ביותר עם דור הרשתות החברתיות. כעת מגיעה הידיעה הקשה שמסיימת את המסע הזה מוקדם מדי.

תאונה קטלנית בשמי ברזיל

על פי הדיווחים שפורסמו בתקשורת הבינלאומית, אוליבר טרי נהרג בתאונת מסוקים שאירעה בריו דה ז'ניירו שבברזיל. הרשויות המקומיות דיווחו כי שני מסוקים התנגשו באוויר וכל ששת האנשים שהיו על סיפונם איבדו את חייהם. החוקרים החלו לבדוק את נסיבות האירוע ועדיין לא פרסמו את הגורם להתנגשות.

הידיעה הכתה בהלם את קהל המעריצים ואת תעשיית המוזיקה. טרי היה בן 32 בלבד ונמצא בתקופה פעילה בקריירה שלו. על פי הפרסומים הוא שהה בברזיל במסגרת סיבוב הופעות והיה אמור להמשיך ליעדים נוספים.

דמות שלא דמתה לאף אחד אחר

אוליבר טרי בנה לעצמו זהות אמנותית שקשה היה להתעלם ממנה. התספורת המזוהה עמו, הלבוש החריג והקליפים עתירי ההומור הפכו אותו לתופעה תרבותית הרבה מעבר למוזיקה עצמה. לצד הדימוי המשועשע הסתתר יוצר שידע לכתוב שירים קליטים ולשלב בין סגנונות מוזיקליים שונים.

להיטים כמו Life Goes On, Miss You, Alien Boy ו Hurt זכו למאות מיליוני האזנות וצפיות ברחבי העולם. הפלטפורמות הדיגיטליות והרשתות החברתיות הפכו אותו לאחד האמנים הבולטים של העשור האחרון בקרב קהל צעיר.

סוף טרגי לקריירה ייחודית

עולם המוזיקה רגיל להתמודד עם פרידות מאמנים ותיקים, אך מותו של אוליבר טרי בגיל כה צעיר מותיר תחושת החמצה גדולה. הוא הצליח ליצור שפה אמנותית משלו, לשבור מוסכמות ולהפוך את החריג לסימן ההיכר שלו. כעת נותרו השירים, הקליפים וההשפעה שהותיר על דור שלם של יוצרים ומאזינים.

הכי חדשים

דואט ביפו: כשהעברית והערבית עולות יחד על הבמה

ישנן מילים שקל מאוד לומר וקשה הרבה יותר לממש. "שותפות" היא אחת מהן. בתיאטרון אלמינא ביפו החליטו...

כשהליקוי הופך למוזיקה: Garden City Movement ממיסים גבולות ב-L'Eclisse

יש הרכבים שאתה פוגש בנקודה מסוימת בזמן, ויש כאלה שאתה מגלה שאתה הולך איתם כבר דרך ארוכה....

הקול נשאר: המחווה לדקלון ולצלילי הכרם

יש מופעי מחווה שמבקשים לסכם קריירה. אחרים מנסים להחזיר אל הבמה רגע שכבר חלף. המופע לדקלון ולצלילי...

שלוש יצירות, שלושה עולמות – המחול הישראלי נכנס פנימה

ישנם מופעי מחול שמבקשים להרשים. יש כאלה שמבקשים לספר סיפור. ויש יצירות שמעדיפות פשוט לפתוח דלת ולתת...

הבלט הרוסי חוזר לישראל עם אגם הברבורים והיפהפייה הנרדמת

אחרי שנים שבהן הבמות המקומיות לא הרבו לארח להקות גדולות מרוסיה, נוחת בישראל אחד השמות הוותיקים בעולם...

אריק חזר הביתה, והפעם כולם הוזמנו

 ערב חג הסוכות הוריד אמש מעט את הקצב ברחובות. המשפחות התכנסו, השולחנות התמלאו והטלוויזיה חזרה להיות מדורת...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא