יום שישי, מאי 15, 2026

פיל קמפבל, הגיטריסט של מוטורהד, הלך לעולמו בגיל 64

הגיטריסט הוולשי שניגן לצד למי קילמיסטר במוטורהד במשך יותר משלושה עשורים הלך לעולמו בגיל 64 לאחר מאבק רפואי ממושך.

עולם הרוק הכבד נפרד מאחד הגיטריסטים המזוהים ביותר עם הצליל של להקת מוטורהד. פיל קמפבל הלך לעולמו בגיל 64. הידיעה על מותו פורסמה על ידי בני משפחתו בעמודי הסושיאל של ההרכב Phil Campbell and the Bastard Sons שבו המשיך לפעול בשנים האחרונות. בהודעה שפרסמה המשפחה נכתב כי קמפבל מת בשלווה לאחר מאבק רפואי ממושך בעקבות ניתוח מורכב.

בהודעתם כתבו בני המשפחה – "בעצב גדול אנו מודיעים על פטירתו של אבינו האהוב פיליפ אנתוני קמפבל, שהלך לעולמו בשלווה אמש לאחר מאבק ארוך ואמיץ בטיפול נמרץ בעקבות ניתוח מורכב."

גם הלהקות בהן היה חבר פרסמו הודעות על לכתו והשתתפות בצער המשפחה והמעריצים הרבים.

שלושה עשורים עם מוטורהד

פיל קמפבל נולד בשנת 1961 בוויילס והחל לנגן בגיטרה כבר בגיל צעיר. הפריצה הגדולה בקריירה שלו הגיעה בשנת 1984 כאשר הצטרף ללהקת מוטורהד בהנהגת למי קילמיסטר. האודישן שלו הוביל לשינוי במבנה ההרכב כאשר הלהקה אימצה שני גיטריסטים, וקמפבל הפך במהרה לחלק מהליבה המוזיקלית שלה.

במשך יותר משלושים שנה היה קמפבל אחד מעמודי התווך של הצליל של מוטורהד. נגינתו שילבה ריפים מהירים וישירים עם סולואים מלודיים והשפעות של רוק קלאסי ובלוז. הוא השתתף בהקלטת שורה ארוכה של אלבומים ובהם Orgasmatron, 1916, Sacrifice ו Bad Magic והופיע עם הלהקה בסיבובי הופעות גדולים ברחבי העולם.

הגיטרה שמאחורי ההמנונים

לצד שירים שהפכו להמנונים של הרוק הכבד כמו Ace of Spades, Overkill ו Bomber, קמפבל היה חלק בלתי נפרד מהמכונה הבימתית של מוטורהד. הגיטרה שלו עמדה תמיד בחזית הצליל ויצרה יחד עם הבס והשירה של למי את אותה אנרגיה ישירה וחסרת פשרות שהפכה את הלהקה לאחת המשפיעות בעולם הרוק.

לאחר מותו של למי בשנת 2015 ופירוק מוטורהד, קמפבל לא נטש את הבמה. הוא הקים את ההרכב  Phil Campbell and the Bastard Sons שבו ניגנו גם בניו, והמשיך להקליט ולהופיע עם רוקנרול ישיר וחסר פשרות. גם בשנים האחרונות שמר על אותה רוח בימתית שהפכה אותו לדמות אהובה בקרב מעריצי מוטורהד ברחבי העולם.

מותו של פיל קמפבל סוגר פרק נוסף בסיפורה של מוטורהד. הגיטרה שלו, הריפים הישירים והאנרגיה הבימתית יישארו חלק בלתי נפרד מהמורשת של אחת הלהקות המשפיעות והמחוספסות בתולדות הרוק.

הכי חדשים

הסטונס חוזרים לכוכבים עם In The Stars

האבנים המתגלגלות שוב מזיזות את המחוגים קדימה. הם משחררים את השיר החדש In The Stars ומדליקים ציפייה...

סול מונק – Sands Don’t Sleep

גרוב שנכנס מתחת לעור הבוקר עלה לאוויר Sands Don’t Sleep, האלבום החדש של Sol Monk. מאחורי השם עומד...

"קינת דוד" בבכורה עם תזמורת הבארוק ירושלים

תזמורת הבארוק ירושלים חותמת את העונה עם מסע מוסיקלי ללונדון של תקופת הבארוק. במרכז הערב תעמוד הבכורה...

בן לוי ולי שי – מילים יפות

בן לוי ולי שי ממשיכים לטוות את הסיפור המשותף שלהם עם ״מילים יפות״. זהו השיר השני מתוך...

עילי בוטנר והילדים החדשים – גם בנים בוכים

עילי בוטנר והילדים החדשים משחררים את "גם בנים בוכים". שיר חדש, אינטימי וחשוף. הטקסט שכתבה איה כורם...

שלושים שנה אחרי – קטנטנות חוזרת לבמה בישראל

שלושים שנה אחרי שהפכה לתופעה טלוויזיונית, Chiquititas חוזרת בגרסה חדשה ומפתיעה. באוגוסט הקרוב תעלה בישראל הפקת מחזמר...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא