גם בימים שבהם המציאות הביטחונית משנה את סדר היום, יש מי שמנסים לשמור על רצף תרבותי בעיר. חיי הלילה בתל אביב אולי אינם פועלים בקצב המוכר, אך כמה מועדונים וחללי תרבות ממשיכים לפתוח דלתות בזהירות, לקיים אירועים מצומצמים ולהציע לקהל רגע של מוזיקה ומפגש אנושי בתוך התקופה המורכבת.
המרץ 2
אחד המקומות שממשיכים לפעול הוא המרץ 2 בדרום תל אביב. חלל התרבות העצמאי, שהפך בשנים האחרונות לבית עבור יוצרים, מוזיקאים וקהל שמחפש סצנה אלטרנטיבית, ממשיך גם בתקופה הזו לארח אירועים שונים. הפעילות מתקיימת בהתאם למצב ולשינויים במציאות הביטחונית, אך המקום עדיין משמש נקודת מפגש עבור קהל שמבקש לשמור על קשר עם מוזיקה ותרבות. חלק מהמופעים בוטלו וחלק צומצם לעמידה בהנחיות תנאי פיקוד העורף – עד חמישים איש.
מנהלי המועדון מוסרים כי הם פתחו בליין מיוחד שיתאים לאווירה ולמגבלות בטייטל "צבע סגול 360", כבר הערב, יום ראשון, להקת קורדרוי עם ג'נגו מתארח, מחר אולי דנון ואז נועם רותם. לפרטים כנסו לאתר.
כולי עלמא
גם מועדון כולי עלמא מנסה להחזיר בהדרגה את הפעילות. בימים האחרונים התקיימו במקום מספר ערבי תקלוטים והנהלת המקום בוחנת כיצד להמשיך את הפעילות בשבועות הקרובים. לדברי הנהלת המקום – "מנסים להבין מה נכון. קיימנו מספר אירועים, ערבי תקלוטים, בתקווה לפתוח בשבוע הבא לאירועים נוספים". עדכונים בדרך כלל כאן.
יש תקווה
הפעילות אמנם מצומצמת והקצב רחוק מזה של ימי השגרה, אך עצם העובדה שהמקומות הללו ממשיכים לפתוח דלתות ולתת מקום למוזיקה מצביעה על הרצון של הסצנה המקומית להמשיך לנשום. גם בתוך המציאות המורכבת, תל אביב עדיין מוצאת דרכים להשאיר את הצליל העירוני חי.

