יום שלישי, אוקטובר 20, 2026

גיל ויין ובר צברי – תקליט זהב

גיל ויין ובר צברי נפגשים לראשונה על הבמה המוזיקלית בשיר חדש בשם "תקליט זהב" שיוצא הבוקר. השיר מבוצע על ידי בר צברי ומופק מוזיקלית על ידי גיל ויין והוא הסינגל הראשון מתוך פרויקט חדש ומסקרן של ויין שבו בכל שיר יארח אמן אחר לשיר מקורי שלו. הפרויקט צפוי לראות אור בקרוב ומציג את היכולת של ויין ליצור חיבורים חדשים ומפתיעים בעולם המוזיקה הישראלית.

למרות שהחיבור היה חדש, לקח יומיים בלבד מרגע שהרעיון נולד ועד לרגע שהשיר הוקלט באולפן. "תקליט זהב" משלב בין רוקנ'רול למוזיקה מזרחית, עם לחן סוחף והפקה עשירה שמבליטה את הקול הייחודי של בר צברי.

השיר  של בר צברי וגיל ויין מספר סיפור יומיומי על דמויות ורגעים קטנים עם משמעות, ומרכז את תשומת הלב על חופש ופרובוקציה דרך הדימוי של "היא שהולכת עם סיגריה מגולגלת". המילים כתובות בגישה קולחת ומידית, כמעט מדוברת, ומזמינות הזדהות תוך יצירת תחושה אינטימית ואמיתית. השיר משלב רוקנרול עם אלמנטים מזרחיים במלודיה והפקה עשירה, ומעניק עומק רגשי לקולו הייחודי של צברי. הפער בין הסיגריה המגולגלת במילים לסיגריה מסחרית בקליפ מוסיף דיסוננס מעניין ומדגיש את השוני בין דימוי למציאות, תוך שהוא משקף את החיבור בין שני יוצרים חזקים ויוצר חוויה מוזיקלית שמרגישה מוכרת וחדשה בו זמנית.

בר צברי. צילום יובל אראל
בר צברי. צילום יובל אראל

בר צברי ממשיך לבסס את מעמדו כאחד הקולות הבולטים במוזיקה הישראלית. קולו המיוחד והרגש שהוא מביא לשירים הפכו אותו לאמן אהוב עם להיטים שכבשו את הקהל ואת הפלייליסטים ברדיו. גיל ויין, יוצר ומפיק מצליח, מביא ניסיון ושפה מודרנית, חתום על להיטים רבים שזכו למיליוני צפיות והאזנות ושירים שהפכו לחלק מהפסקול הישראלי.

הכי חדשים

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

לחזור לאור: כשהמוזיקה הישראלית התגייסה למען החיים

ערב שבו המוזיקה מקבלת משמעות נוספת היכל התרבות בתל אביב אירח הערב את "לחזור לאור", אירוע ההתרמה הראשון...

הם רקדו ושרו לשלום. בערוץ 14 חיפשו את האויב

השנה נשארתי בבית, והמדבר המשיך לנגן השנה לא הגעתי לפסטיבל אינדינגב. אני מודה, מדובר בסוג של מחדל אישי...

חליל הקסם – מי באמת מושך בחוטים?

יש משהו כמעט משעשע במחשבה שאנחנו יושבים בבית האופרה בתל אביב, בשנת 2026, וצופים באגדה מוזיקלית שנולדה...

בארי שלפני האסון – שמונים שנות חיים בין התמונות

מפגש בלתי צפוי באכסדרת האופרה אמש הגעתי למשכן האופרה בתל אביב להצגת הפרמיירה של האופרה "חליל הקסם". במהלך...

אסף אבידן – Summer Rain

השירים שחיכו לרגע שלהם יש שירים שנולדים ברגע מסוים, אך נדרשות שנים עד שהם מוצאים את דרכם לאוזני...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא