יום שלישי, אוקטובר 27, 2026

ליאור תבורי מציג בבכורה עולמית: SUCCUS

אחרי שחווינו את מופעי המחול "CRUST" ו- "היום השמיני" אני שמח לדווח כי להקת המחול של ליאור תבורי חוגגת בכורה עולמית ליצירה החדשה SUCCUS, שהולכת בעקבות המופע הקודם שלו MARS (2020) ומזמינה את הצופים למסע פנימי אל הלב, אל המקום האינטימי והחשוף ביותר.

מהות היצירה: מהגבריות אל הלב

SUCCUS – בלטינית: "תרכיז" או "מהות" – נולדת מתוך MARS, שמיהרה לחקור את עולמו של הגבר: כוח, נוכחות וגופניות. אם במופע הקודם הרגשנו את האנרגיה החיצונית, כאן תבורי מזמין אותנו להאט, להתכנס, ולהיכנס אל חדר הלב – מרחב קטן, אנושי ורגיש, שבו מגע, נשימה ומבט הופכים לשפה אחת.

"זה אותו מסע של MARS, רק שהפעם הוא מתרחש בחדר הפנימי ביותר," מספר תבורי. "אחרי חמש שנים של עבודה, הרגשתי שאני חייב להיכנס פנימה, לעשות זום־אין אל המקום שבו הרגש עוד לא עבר סינון. כאן הפגיעות והתשוקה מתערבבות, הגבולות נמחקים והאמת נשארת חשופה."

התנועה: מנוע דוקומנטרי של קרבה וכנות

היצירה נעה בין סלון, בין הלב, בין רגעי אינטימיות וכנות. הסולנים – נאור וולקר, גיא תמר לוי, ג'ושוע סוטון וסיימון גנגי – שהיו אינדיבידואלים ברורים ב-MARS, מתלכדים כאן לישות רגשית אחת, תרכיז של לב פועם.

השפה הפיזית של תבורי נעה בין חייתיות לדיוק טכני, בין חדשנות לאינטימיות, וממשיכה לחקור את גבולות המחול בעולם.

על הכוריאוגרף

ליאור תבורי, בוגר תואר שני במחול ותואר ראשון באמנויות, מנהל אמנותי ומייסד להקתו בתל אביב, יצר עבור להקות מובילות בעולם: בלט סקפינו רוטרדם, הבלט הלאומי של מינכן, בית האופרה של גוונאזו, בלט צ׳ונגצ׳ינג בסין, להקת קוורום ובלט ליסבון. יצירותיו הוצגו על במות בינלאומיות רבות – סין, איטליה, ספרד, ארה"ב, ברזיל, מקסיקו, גאורגיה, טייוואן, הולנד, גרמניה ופורטוגל – וזכו בפרסים בארץ ובעולם.

תבורי זכה בפרס רוזנבלום לאמנויות הבמה לשנת 2024, והעבודות האחרונות שלו נוצרו גם עבור פסטיבל "הרמת מסך" (2019–2021).

תאריכי המופע:

מוצ"ש, 27 בדצמבר – 21:00

חמישי, 8 בינואר – 21:00

שישי, 9 בינואר – 14:00

מקום: מרכז סוזן דלל, תל אביב | מחיר כרטיס: 120–160 ₪ | לרכישת כרטיסים

הכי חדשים

נוסטרדמוס, איינשטיין והגולם נפגשים על הבמה

מה משותף לנביא העתידות נוסטרדמוס, למדען אלברט איינשטיין ולגולם מפראג? לכאורה, לא הרבה. אלא שהכוריאוגרפית נדיה טימופייבה...

חמישים שנה, U2 שוב כובשת את המגרש

יש להקות שהזמן הופך אותן לזיכרון נוסטלגי, ויש כאלה שממשיכות לכבוש פסגות חדשות. חמישים שנה אחרי שהחלו...

כשהפוליטיקה נכנסת לפלייליסט

נתחיל בכך שלא אביע כאן היום עמדה פוליטית (אשתדל...). במקום זאת, אנסה לגעת בשירים שעשו זאת במקומי....

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

דורון בוטניק בשביל צדדי אל אלוהים

דורון בוטניק מעולם לא הלך בתלם. הכרתי אותו לפני יותר מעשור בסצנת האינדי של דרום תל אביב,...

נובמבר רוקד: אהבה, כאב וזהות

חודש נובמבר מביא לבמות המחול בישראל שורה של יצירות מסקרנות. אהבה ואובדן, זהות ושייכות, גוף ונפש עומדים...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא