יום שישי, יוני 12, 2026

פסטיבל ישראל פותח פרק חדש – דור חדש על ההגה

ירושלים מתעוררת לעונה חדשה של תקווה ויצירה. אחרי 11 שנים, איל שר מוריד את הכובע ומוסר את שרביט הניהול של פסטיבל ישראל, אחד מעמודי התווך של התרבות העכשווית בארץ – לידיים צעירות ומוכרות מבפנים: אורי ועקנין.

שר, שהיה לא רק מנכ"ל אלא גם האיש שהחזיק את הפסטיבל חזק מול רוחות של פוליטיקה, מגפות, מלחמות וחרמות, מסיים קדנציה שהשאירה חותם עמוק. תחת הנהגתו הפסטיבל לא רק שרד, אלא העז. פרץ גבולות, התרחב לגליל ולמערב הנגב, הלך נגד הזרם כשהיה צריך ובעיקר שמר על דגל חופש הביטוי מונף גבוה מעל רחבת צלאח א-דין.

“זכות גדולה," הוא אומר, וזו לא קלישאה הפעם, “לעשות אמנות מתוך כאב ואמונה, להחזיק בחזון גם כשמסביב הכול רועד”.

ועכשיו, המבט עובר קדימה. אורי ועקנין, שהכיר כל כבל וכל במה בפסטיבל בשלוש השנים האחרונות בתור מפיק ראשי, נכנס לתפקיד המנכ"ל. איש שטח, חזון ועסקים שפעל שנים בזירת התרבות הירושלמית, מפסטיבלי "מְקוּדֶשֶת" ועד לג’ירו ד’איטליה, מקבל את המפתחות.

“אני נכנס לתפקיד בהתרגשות ובתחושת שליחות,” הוא אומר, ומבטיח להמשיך לחבר בין תרבות, קהל ואמנים, בירושלים, בישראל ובעולם.

מיכל ואעקנין ואיתי מאוטנר. צילום יאיר מיוחס
מיכל ואעקנין ואיתי מאוטנר. צילום יאיר מיוחס

שדרה אמנותית חדשה – פסטיבל עם שתי נשות הגה

גם בחזית האמנותית מסתמן פרק חדש: איתי מאוטנר מסיים את תפקידו כמנהל אמנותי משותף אחרי ארבע שנים סוערות, ממופעי שיא בינלאומיים ועד מלחמה שדרשה מהפסטיבל להגיב למציאות בוערת.

את מקומו תופסת דפנה קרון, אוצרת ויוצרת מהמשפיעות בשדה האמנות הציבורית והמחקרית בארץ, שתנהל אמנותית יחד עם מיכל ואעקנין,  שותפתה לאורך השנים האחרונות.

“זה רגע של אתמול ומחר,” הן אומרות, “להרים אמנות מקומית ובינלאומית, לדמיין עתיד, בלי לשכוח את מה שכבר קרה”.

מיכל ועאקנין ודפנה קרון. צילום יאיר מיוחס
מיכל ועאקנין ודפנה קרון. צילום יאיר מיוחס

הפקה ראשית – גם כאן חילוף שחקנים

אורי גליקסברג נכנס לתפקיד המפיק הראשי במקום ועקנין. איש שטח מיומן, מעל 20 שנות ניסיון בתעשיית האירועים, ממחלקת התרבות של YMCA ועד ניהול בחברת 2bVibes ו-FeelBeit. בדיוק מה שצריך כשרוצים להפוך רעיון לבמה, ומילה למציאות.

לסיכום – מורשת, אחריות, ובעיקר התחלה

פסטיבל ישראל 2026 יתקרב אלינו בקיץ, אבל כבר עכשיו אפשר להרגיש משהו זז. עמוד אחד נסגר, חדש נפתח, והפסטיבל, כמו ירושלים עצמה,  ממשיך לנוע בין מסורת להתחדשות, בין עבר לעתיד.

נקווה שהשדרה החדשה תדע להמשיך לחלום – ולהעז להגשים.

ואם אתם.ן כבר כאן, אז הנה לינק לקול הקורא לעונה הקרבה, אולי אתם מתאימים ליטול חלק בפסטיבל הבא?…

הכי חדשים

אידיוט! – הזיות של מטייל בודד

הסיפור שמאחורי הסיפור מעטים מכירים את אורי רוסו בשמו, למרות שמיליוני מאזינים ברחבי העולם כבר פגשו את היצירה...

לילה של מילים וצלילים – הספרייה הלאומית חוגגת את שבוע הספר עם מחווה חד פעמית ליונה וולך

חודש יוני מזוהה כמעט באופן אוטומטי עם שבוע הספר העברי. ברחבי הארץ מוקמים דוכני הספרים המוכרים, הסופרים...

ליעד ברוידא – Transcreations

אם אתם גוללים באינסטגרם או בטיקטוק, יש סיכוי שכבר שמעתם את ליעד ברוידא. גם אם לא ידעתם...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

כשהחלום ניצח את הכאוס: "Köln 75" חושף את האישה שהצילה את הלילה ששינה את הג'אז

כאשר ישבתי אמש באחד האולמות של סינמטק תל אביב וצפיתי ב"Köln 75", הסרט שמחזיר אל סיפורו של...

פסטיבל בלוז כנעני חוזר

פסטיבל בלוז כנעני חוזר הקיץ עם מהדורה שלישית ועם צעד משמעותי קדימה. האירוע יתקיים ב 27 באוגוסט...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא