יום שלישי, מאי 26, 2026

כוורת לילדים עם כל הסיפורים וכל השירים

יש הרכבים שאתה שומע את שיריהם, והזמן נעצר

להקת כוורת היא בדיוק כזו. שבעה חברים מוכשרים, חבורה של משוררים, נגנים וקומיקאים. דני סנדרסון, גידי גוב, אפרים שמיר, אלון אולארצ'יק, יצחק קלפטר, מאיר פניגשטיין ויוני רכטר. אשר הגיעו בתחילת שנות השבעים עם שפה חדשה לגמרי. הם ערבבו הומור, הרמוניות וירטואוזיות, טקסטים שנונים ושובבות מוזיקלית שאין דומה לה.

בין "נתתי לה חיי", "פה קבור הכלב", "המגפיים של ברוך", "שיר המחזמר" ו*"יו יו"*, הם הפכו לפסקול של דור שלם. גם חמישים שנה אחרי, כוורת ממשיכה לנגן בלב של כולנו.

וכמו כדי להזכיר שקסם אמיתי לא מתפוגג  לפני כמה שנים הם חזרו בגדול, עם סדרת הופעות ענק בירושלים ובפארק הירקון, אל מול עשרות אלפי מעריצים. הופעות שהיו לא פחות ממפגש מחודש עם הילדות, עם הרוח ההיא של ימי התמימות והחיוך.

זיו רובינשטיין וטל גרושקה, כוורת לילדים, היכל התרבות. צילום מוטי קמחי
זיו רובינשטיין וטל גרושקה, כוורת לילדים, היכל התרבות. צילום מוטי קמחי

עכשיו מגיע זיו רובינשטיין עם "כוורת לילדים"

והיום, הדור שגדל על שירי כוורת כבר מביא את ילדיו להרגיש את אותו קסם – בזכות זיו רובינשטיין, מוזיקאי, משורר ומפיק, שהגה את הרעיון להנגיש את שירי הלהקה לדור הצעיר במופע ייחודי בשם "כוורת לילדים". פרויקט משותף לזיו וכוכבי הילדים והנוער דין הפנר ו־טל גרושקה.

המופע, שנוצר מתוך רצון אמיתי לשלב ילדים עם וללא צרכים מיוחדים בחוויה תרבותית משותפת, הפך תוך זמן קצר לתופעה. הוא משלב בין מוזיקה חיה, אנקדוטות על הלהקה, עיבודים חדשים לשירים האהובים, והכול בגישה רגישה, פתוחה ומכילה.

אפרים שמיר, אוחר בכוורת לילדים. צילום מוטי קמחי
אפרים שמיר, אוחר בכוורת לילדים. צילום מוטי קמחי

אפרים שמיר מתארח – וכולם שרים ביחד

בהופעה שהתקיימה היום בשעות הצהריים באולם ע"ש "לואי" היכל התרבות תל אביב, זה המכיל מעל 2,400 מושבים – התארח אפרים שמיר, מהחברים המיתולוגיים של הלהקה. זו קפיצת מדרגה משמעותית לעומת ההופעות הקודמות באולם ע"ש "צוקר" הקטן (כ־400 מקומות בלבד), והיא מעידה על היקף האהבה והעניין שמעוררים שירי כוורת גם בקרב הדור הצעיר.

שמיר ביצע עם רובינשטיין וההרכב שירים כמו "פה קבור הכלב", "המגפיים של ברוך", "נתתי לה חיי" ו*"יו יו"*, והאולם כולו – ילדים, הורים וסבים – שר איתו פה אחד. זה היה רגע כזה שבו כל הדורות מתחברים סביב שיר אחד, חיוך אחד, זיכרון אחד.

לצד הכוכבים הצטרפו הנגנים יוגב כהן ובן עידן בגיטרות, אלדד סומנר בגיטרת בס, ניב חובב בקלידים וניר סגל על התופים.

הקהל עלה רגליים, כוורת לילדים, היכל התרבות. צילום מוטי קמחי
הקהל עלה רגליים, כוורת לילדים, היכל התרבות. צילום מוטי קמחי

מוזיקה לכולם

כמו בכל מופעי הפרויקט, גם הפעם הושם דגש על נגישות מלאה: חדר שקט למי שזקוק להפסקה, אוזניות לוויסות רעש, תוכנייה מונגשת ומשקפיים עם עדשות מסננות הבזקי אור. רובינשטיין, שכבר הפך לאחד הקולות הבולטים בקידום תרבות נגישה, אמר במהלך ההופעה – "כוורת תמיד דיברה על דמיון, חברות והומור – אלה הערכים שאנחנו רוצים להנחיל לילדים של היום. זו אותה מוזיקה, רק עם לב פתוח קצת יותר."

כוורת – הדבש לא נגמר

בין אם זה פארק הירקון של שנות השבעים או אולם היכל התרבות של 2025, נדמה שכוורת היא לא רק להקה. היא סמל. היא גשר. היא תזכורת לכך שמוזיקה ישראלית במיטבה היא כזו שמצליחה לגרום לך לשיר, לחשוב, ולחייך באותו רגע.

צפו בכמה רגעים מתוך המופע

 

 

הכי חדשים

אקסטזה בתנועה: בכורת "BOLERO X" הפכה את משכן האופרה לזירת פולחן מודרנית

משכן האופרה בתל אביב התמלא אמש באנרגיה יוצאת דופן. הקהל שהגיע לפרמיירה הישראלית של "BOLERO X" הבין...

קו רחוב – התרבות יורדת אל המדרכה במתחם בזל

הרחובות של מתחם בזל עומדים לקבל קצב חדש. עיריית תל אביב-יפו משיקה את "קו רחוב", סדרת אירועי...

המופע הבינלאומי The Beatles Symphony בדרך לישראל

 הפרויקט האמנותי הבינלאומי The Bestbeat, שמחזיר לחיים את רוח הביטלס, מגיע לישראל לשתי הופעות בליווי תזמורת סימפונית....

טלי אורן חוזרת לבילי שוורץ

עשור חלף מאז עלייתו של "בילי שוורץ". הקהל עדיין זוכר כל שיר וכל דמות. כעת המחזמר חוזר...

שלושים שנה בג׳ונגל

יש מופעים שנשארים בזיכרון הרבה אחרי ירידת המסך. “ספר הג׳ונגל” הוא אחד מהם. מאות אלפי ילדים גדלו...

דניאל וייס – מכור

מאז השבעה באוקטובר המוזיקאי דניאל וייס עובר מסע אישי לא פשוט. הוא הגיע לתל אביב אחרי תקופה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

מוטי קמחי
מוטי קמחי
צלם עיתונות עוד מהימים שבאמת קראו כאן עיתונים מנייר, נקבו בשם של עיתון, מוטי היה צלם במערכת, בעצם בשטח. מוטי גם שרוף על מוזיקה טובה, אולדסקול ישראלי של המאה שעברה, רוק, ג'אז, דברים טובים. מעת לעת כשהוא לא מוזעק לצלם אסיפת בחירות או הפגנה הוא מוצא את הזמנן להביא עבורנו מטעמי צילום מהופעות.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא