מי שכיכבה בראש שלישיית האחיות חיים בהרכב העולמי A-wa, תאיר חיים, משיקה היום שיר חדש – Ya Banat, השיר החדש ממשיך את דרכה בסגנון שפתח בפני האחיות את העולם הרחב.
מדובר בשיר נוסף בדרך לאלבום הסולו שלה עליו היא עובדת בימים אלו לצידו של המפיק המוזיקלי תמיר מוסקט. השיר, אשר מילותיו נכתבו והולחנו על ידי תאיר בדיאלקט תימני-ערבי, שואב השראה מהמסורת התימנית, אך בעצם הוא מביא קול נשי חדש, עצמאי ועכשווי. כבר בשורת הפתיחה: ”יא בנת צנעא, אכוותי פי אליאמן“ שתרגומו לעברית הינה – "היי בנות צנעא, אחיותיי מתימן…"
כי למרות היחסים המאוד מוטרפים בעת הזו בין ישראל לבין תימן קריאתה של תאיר היא קריאה נשית אוניברסלית המבקשת להנכיח אחוות נשים בין לאומית, עוצמה נשית ומבוא לשלום, שינוי המתחיל מבפנים ומשתקף החוצה.
קריאה זו מעמידה את תאיר על אותו קו כמו זמרות יוצרות ישראליות נוספות שמבקשות להנכיח את הדו קיום ואחוות נשים בינלאומית גם בין עמים מסוכסכים, יעל דקלבאום למשל עם השיר "תפילת האמהות" במסגרת פעילות "נשים עושות שלום". למרות ההבדלים בסגנון המוזיקלי הרעיונות הנשיים מקבילים.
טכנית השיר עצמו הוא המשכו של הסגנון המוזיקלי הרקיד והמקפיץ שיצרו האחיות תאיר בשני אלבומיהן מה שהביא את הסגנון התימני ישראלי החדש לכל העולם, עם סאונד עדכני, עם ביט מדוייק ונוכח ושכבות צלילים מהפנטות.
גם בפן הויזואלי, הקליפ שמלווה את יציאת השיר לרשתות נותן בעצם פרשנות חדשה לנשיות התימנית עם הרבה צבע ואווירה עתידנית מה. לצידה של תאיר המפגיזה כאן בבגד מהמם מצויות מספר רקדניות בנות גילאים שונים המחוללות בלבן על רקע צילומה של דיונת חול אדמונית כאילו ונגזרה ממדבר הסהרה או משומר מסך של חלונות XP…
כך תאיר עם יציאת השיר לרשתות – "הסינגל השני מהאלבום הקרוב שלי בדיוק יצא – והכל עניין של נשמה, אחווה ועליה ביחד. לכל אחיותיי – בתימן, ברחבי הגלובוס – ולכל נשמה שמחפשת את האמת והשלווה הפנימית.🌸כדור הארץ הוא בית ספר לנשמות.🌍 אנחנו כאן כדי לרפא, לגדול ולרקוד דרך האש."
היי, בנות צנעא! אחיותיי מתימן. היי, בנות צנעא! קדימה, בואו נביא שלום.

