יום שישי, יוני 12, 2026

מיקה קרני – ביקור מולדת

השבוע יצא לאור האלבום "ביקור מולדת", האלבום השניים עשר של המוזיקאית והיוצרת מיקה קרני. מדובר בגרסת מיני אלבום (EP) הכולל שישה שירים שמילותיהם נכתבו על ידי מיקה קרני ביחד עם עמיר לב, מי שכבר לא מעט שנים עוסק מעבר ליצירה העצמית גם בניסוח וחידוד טקסטים עבריים עם אמנים רבים, הלחנים נכתבו על ידי מיקה עצמה ואילו בשיר החותם את האלבום – "טאטע" שהוא סוג של תפילה\פניה לבורא עולם אבהי שכזה אנו מוצאים שיתוף פעולה משולש – מיקה קרני, עמיר לב ורונן סאבו שאחראי גם על ההפקה המוזיקלית בכל האלבום.

שיתוף פעולה יצירתי

האלבום מהווה פרי יצירה משותפת של מיקה ועמיר לאורך שנה שלמה כשהם נוחתים פעם בגליל ופעם בתל אביב ובאתנחתא האחרונה מצטרף כאמור סאבו כמפיק החותם את הישירם בהפקה איכותית ומהודקת. בדרך להוצאת האלבום שחררה מיקה קרני את השיר "יש לנו שקט" בלוויית ווידאו קליפ – ואילו עם יציאתו הצטרפו עוד שני ווידאו קליפים, האחד לשיר "לברוח" והשני עם השיר החותם את האלבום – "טאטע".

מיקה על האלבום

כך מיקה עם יציאתו של האלבום לרשתות ושירותי ההאזנה השונים – "שחרור של אלבום הוא תהליך מורכב וארוך, תאריך השחרור של ביקור מולדת נקבע לפני חודשים רבים, ובמציאות שלנו, יצא שהיום הוא יום עצוב במיוחד, אחרי נפילתם של חמישה חיילים, הלב שלי ושל כולנו נשבר, ושמחת השחרור מהולה בעצב עמוק. ביקור מולדת, האלבום החדש שלי, אלבום שאותו כתבתי במשך שנה ביחד עם עמיר לב, והפקתי ביחד עם רונן סאבו. ביקור מולדת מגיש סיפורים קטנים, קולאז׳ של תמונות מהחיים שלי . יש בו שישה שירים, על כל אחד ואחד מהם עבדתי בסבלנות ובהנאה מרובה מעצם התהליך.

הפעם לא מיהרתי לסיים ולהוציא את האלבום, פשוט כי אהבתי את התחושה של להסתובב איתם בכיס לאורך זמן. לשנות פה מילה, שם צליל. נהניתי מכל רגע בעבודה המשותפת עם עמיר וסאבו. המפגש בין העולם המוזיקלי של סאבו לעולם המוסיקלי שלי יצר צבעים מיוחדים ועמוקים שאני אוהבת מאוד. גרוביות שמאחוריה או מלפניה (כל אחד ואיך שהוא שומע את זה) קיימים עומקים של כינורות, קולות וקלידים. באלבום הזה החלטתי לסיים את תהליך כתיבת הטקסטים, ורק אחרי כשהשירים עמדו על הרגליים – הלחנתי אותם. אח״כ ביליתי עם כל שיר ימים לבד בחדר השינה שלי עם המחשב והקלטתי כל מה שיכולתי. ורק כשהרגשתי שהשיר רוצה ואני יכולה לתת לו קצת אוויר שלחתי אותו לסאבו. סאבו, בחוכמה האופיינית שלו, הוסיף משלו. ביטים שהוא יצר, גיטרות, וקלידים, סאבו סידרת ארגן ותיווך בין החדר הפרטי שלי בבית אל העולם שבחוץ בכשרון גדול.

התאהבתי בתהליך היצירה הזה, ביכולת לקחת את הזמן, לא למהר להגיע לסוף, כאילו המטרה היא הדבר היחיד שחשוב. ולא, מה שחשוב זה לחשוב, לנסות להרגיש ולהקשיב. תודה על זה !!! ותודה לכל מי שלקח איתי חלק בתהליך והיה קשוב וסבלני . למאור בעלי שישן הרבה לילות בסלון. לילדים שלי שקיבלו הרבה פעמים תשובות מוזרות כי הראש שלי היה באיזה רעיון ולא איתם בחדר. ליוסי פיין שהפליא בבס. לגורפי על הגיטרות. לעמיר שהסאר על הנשמה הענקית והנגינה הוירטואוזית. לאלעד מוסקטל על ריפוד בס מושלם ב"קרובים". לאור יאיר ביטון על החזון, השם, הבגדים והנראות. לזיו רגב הנהדרת על העיצוב והגרפיקה. ליארון המלך שמנהל לי את הדיגיטל. לסאבו ועמיר האהובים המוכשרים והיקרים על הכל. ולכם, הקהל שעוקב אחרי כבר שנים, אני בטוחה שתאהבו את האלבום הזה."

את מיקה קרני תוכלו לתפוס במופע המתוכנן להתקיים בתאריך 18 בינואר במועדון עלמא בזיכרון יעקב. כאן כרטיסים.

הכי חדשים

ליעד ברוידא – Transcreations

אם אתם גוללים באינסטגרם או בטיקטוק, יש סיכוי שכבר שמעתם את ליעד ברוידא. גם אם לא ידעתם...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

כשהחלום ניצח את הכאוס: "Köln 75" חושף את האישה שהצילה את הלילה ששינה את הג'אז

כאשר ישבתי אמש באחד האולמות של סינמטק תל אביב וצפיתי ב"Köln 75", הסרט שמחזיר אל סיפורו של...

פסטיבל בלוז כנעני חוזר

פסטיבל בלוז כנעני חוזר הקיץ עם מהדורה שלישית ועם צעד משמעותי קדימה. האירוע יתקיים ב 27 באוגוסט...

תנועת רוח – כשהמחול יוצא מהאולם ופוגש את הטבע ברמת הנדיב

יש פסטיבלים שמתחילים עם כיבוי האורות באולם. "תנועת רוח" מתחיל דווקא כשהשמיים פתוחים. העצים מחליפים את קירות...

אסתר שמיר הלכה לעולמה

בשורה קשה נפלה היום על עולם התרבות והמוזיקה בישראל. אסתר שמיר הלכה לעולמה בגיל 71 לאחר מאבק...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא