יום ראשון, אוקטובר 11, 2026

פס קול שבועי – אלבומים

מניח כאן שלושה אלבומים שיצאו בימים האחרונים והונחו ליד האוזניים שלי, אני סבור שכדאי לכם.ן למצוא את פסק הזמן ולהטות אוזניים לצלילים ולמילים, אלבומים שלא יוצאים כל יום, או במילים אחרות – שווה האזנה

ים רפאלי – לב אחרון

הזמר והיוצר ים רפאלי משיק את אלבום הבכורה שלו "לב אחרון" הכולל תשעה שירים שנכתבו והולחנו על ידו, בחלקם יחד עם יוצרים נוספים ביניהם –  דור אופיר, גל שיינפלד, רוי כהן,  אור מילשטוק, עומרי קסטן, שחר סאול,  חן קורדובה, אביב ברנהולץ, , עידו נצר, עמית מורדכי, שירה מרגלית ואיתי נווה. האלבום מסתמן כמעין יומן אישי אינטימי של ים המבקש לשיר את עצמו לקהל.

ים רפאלי עבר דרך ארוכה בתחום המוזיקה מאז נחשף לראשונה בגיל 18 בתוכנית הטלוויזיה "אקס פקטור". בשנים הראשונות לאחר התוכנית הוציא ים סדרה של שירים שנכתבו והופקו ברובם על ידי יוצרים שונים בעוד שמעורבותו העיקרית הייתה בביצוע החומרים. לפני שנתיים עשה מהפך כיוצר ומבצע והחל למעשה בתהליך של חיפוש הקול הייחודי לו מתוך תהליך התבגרות אישי ואמנותי. במקביל ים החל לכתוב, להלחין ולהפיק שירים לאמנים אחרים וחיזק את עצמו כאמן יוצר.

לפני מספר חודשים החל לשחרר לרשתות שירים מתוך האלבום החדש. השיר הראשון ששוחרר היה ״מקום בחייך״ שסיפק הצצה ראשונה לאלבום אישי, מדויק וחשוף. האלבום מכיל בתוכו מסע טקסטואלי, מוזיקלי, בוגר, כנה ואישי.

 

נועה ששון – Prettier Tomorrow

הזמרת והיוצרת נועה ששון בוגרת תואר במוזיקה באוניברסיטת חיפה ומסלול הפקה ב BPM. השפעותיה נטועות במוזיקה אלטרנטיבית ובדרך המוזיקלית שלה היא מבקשת לשקף את עולמה הפנימי, אלבום הבכורה שלה – "Prettier Tomorrow"  הופק על ידה באולפן הביתי. האלבום כולל שישה שירים שנכתבו, הולחנו, בוצעו והופקו על ידה כאשר הטקסטים הם בעצם טיפול פסיכותרפויתי אישי, התכנסות פנימית אישית הנשקפת באמצעות הטקסט והמלודיה למאזינים, הצצה אינטימית.

כך נועה עם יציאת האלבום – "Prettier Tomorrow– אי פי הבכורה שלי עכשיו בחוץ!  ‏‎עבדתי על האלבום הראשון שלי, בחדר שלי, בשנה האחרונה. בכל פעם שחיברתי לחן שהתלהבתי ממנו מצאתי את עצמי שומעת אותו בלופים לפני השינה, חושבת על מנגינות וקמה למחשב להקליט, כל פעם בהתרגשות מרעיון אחר ועולם אחר שאני מנסה ליצור. ככה נוצרו ששת השירים באלבום הזה. ההפקה פתחה לי עולם ואיזה חזק אם השירים שלי יצליחו להכניס אתכם לעולם הזה..."

 

ביגבי – איזון מושלם

ביגבי או בשמו המלא אור ליברמן הוא יוצר מוזיקלי בן 22 המתמודד עם מאניה דפרסיה אשר התפרצה בצעירותו. המאניה דפרסיה עיצבה אותו והיא חלק בלתי נפרד מהאישיות שלו, לטוב ולרע.

בימים אלו משיק ביגבי את אלבום הבכורה שלו – "איזון מושלם" הכולל תריסר רצועות מוזיקליות שהוא כתב והלחין, חלק מהשירים נולדו בשיתוף פעולה יצירתי עם מוזיקאים נוספים ביניהם – גיא טרקס, רועי דותן, יונתן "ג'וני" דניאל, נתנאל "דידה" עבו, יואב רוזנברג, אורן רונן, ועידן דברת. זהו בעצם תיעוד מסע חיים של ביגבי בשלושת השנים האחרונות. הוא מבקש בשיריו לחשוף את הרגעים הקשים והכואבים לצד הרגעים השמחים בחייו.

 

ביגבי יציין את יציאת האלבום במופע השקה שיתקיים בתאריך 25 בספטמבר בגיטר לופט, כאן אפשר לרכוש כרטיסים.

כמה מהמילים שכתב ביגבי עם יציאת האלבום לרשתות – "איזון מושלם האלבום זמין עכשיו בכל פלטפורמות הסטרימינג!… תבואו למופע! אני גם מתכוון ללכת! ובנימה זאת אגיד שהיום אתם תגידו שיצאו 6 קליפים לאלבום שלי ואני אגיד שיצאו 6 עולמות ויזואליים. 7 כולל הסינגל איזון מושלם 😉 תקראו לי אשכנזי מתנשא אם זה מה שתחפצו אבל מה שיצרתי פה זה לא קליפים! אלה עולמות. זו הדרך שלי להעביר לכם את הטקסט, האווירה והניחוח של השירים באלבום. אתם תקראו לאנשים שמשתתפים ניצבים ואני אקרא להם הקולות שבראש שלי, או הסביבה שמתנגדת לי תלוי באיזה עולם תצפו. והנגנים? הם עמודי התווך של העולם הפנימי שלי. טוב זה לא בדיוק נכון… צילמנו את כל העולמות הויזואליים האלו ביום אחד! יום אחד שבו נעתי מדיפרסיה למאניה מכעס ותשישות לכוחות נפשיים פסיכיים שלא ידע האדם. זה היה רעיון אומנותי לצלם את הכל באותו מקום בפעם אחת ובכך ליצור צבעים כל כך שונים תחת לחץ מסוים שמרגיש נכון למהות השירים. תחשבו על זה כתוכנית טלויזיה שמכילה אדם אחד ב7 פרצופים שונים. 7 רגעים שונים. לצלם את זה ביום אחד הכריח אותנו לשנות את המיינדסט כל שעה עגולה. לצלול לרגש וצבע אחר באישיות שלנו. ואם תחשבו על זה, זהו חלק בלתי נפרד מהמציאות היום יומית של כולנו. השינויים הדרסטים בהתאם לרגע נתון. פה זה רק קיצוני יותר, מרוכז יותר. אני רוצה שתצפו ותרגישו את העולמות שבניתי. את הרגשות והתחושות שנמצאים בכל אחד ואחד מאיתנו. הבאתי לכם את זה למסך. אז תנצלו את זה ותהנו מזה! תחכימו מזה ותבכו מזה!…"

פליי ליסט משירי האלבום שיצאו כקליפים חיים

 

 

 

הכי חדשים

ליבי – בסוף זה יכאב, גם כשאוהבים

ישנן אהבות שבהן שני הצדדים יודעים מראש שהסיפור עלול להסתיים בכאב. האחד מבקש להתקרב, האחרת מנסה להרחיק...

יום המזל של קובי פרג' – כשהחיים נכנסים ללופ

כשהקובייה מתחילה להתגלגל בתחילת הקיץ דיווחתי על הקומדיה הצרפתית החדשה של תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר. אז...

המדינה הורסת את עור הפנים: יריב בן יהודה מציג "ארוע בחיים"

יש אלבומים שמתעדים תקופה מבחוץ. "ארוע בחיים" נכתב מתוך מי שניסה לברוח ממנה, עצר, הסתובב לאחור והחליט...

סמל תרבות: עולם הבמה הישראלי חגג 80 לנעם סמל

שמונים שנה, אינספור הצגות וסיפור אחד גדול יש אנשים שעולים על הבמה, ויש אנשים שבזכותם הבמה ממשיכה לפעול....

מי מדבר בשם התרבות? יאיר לפיד פגש את נציגי קואליציית התרבות והיצירה

כבר דיווחנו כאן על מפגשים שקיימו נציגי ארגוני התרבות והיצירה עם גורמים במערכת הפוליטית. מטרתם הייתה לקדם...

שלמה ארצי חוזר לעוטף, ויש מקומות שבהם השירים נשמעים אחרת

יש משהו בשירים של שלמה ארצי שהופך אותם לחלק בלתי נפרד מחיינו. לפעמים נדמה שהם היו כאן...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

פסטיבל תל אביב חוזר ומרחיב את גבולות הבמה

פסטיבל תל אביב חוזר לעיר ומעמיק את החיבור בין מוזיקה ואמנות. המהדורה השנייה תתקיים בין 1 ל-8...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא