אז ככה, בתאריך 17 במאי 2025 תתקיים תחרות האירוויזיון הבאה באולם St. Jakobshalle שבעיר באזל בשווייץ. חצאי הגמר יתקיימו בתאריכים 13 ו- 15 במאי בהתאם. האולם בו תתקיים התחרות נבחר על ידי הערוץ השוויצרי המארח ואיגוד השידור האירופי (EBU) המפיק את התחרות, זו תהיה השנה ה- 69 לקיומה של תחרות האירוויזיון.
במסגרת תהליך הבחירה למיקום התחרות הוצעו מספר ערים אולם באזל, העיר השלישית בגודלה בשוויץ הממוקמת בקנטון בזל-שטאדט שבצפון המדינה נבחרה כאמור לאחר שנלקחו בחשבון בחינת המתקנים במקום, תשתית מקומית והיכולת להכיל אלפי משלחות מבקרים, צוותים, מעריצים ועיתונאים מרחבי העולם.
האיגוד האירופאי הביע התרגשות גדולה בעקבות הבחירה שכן תחרות האירוויזיון החלה את דרכה בשנת 1956 בעיר לוגאנו שבשווייץ וכעת היא חוזרת למקום הולדתה..
התחרות בזמנו הייתה היחידה שבה הוזמנו המתחרים לבצע שני שירים במקום אחד. המנצחת אז הייתה הזמרת ליס אסיה נציגת המדינה המארחת שבצעה את השיר Refrain בצרפתית אך לא ידוע כיצד השיר השני שלה, שבוצע בגרמנית Das alte Karussell, דורג בידי השופטים מכיוון שהנקודות מעולם לא נחשפו.
המיקום האסטרטגי של בזל בצומת הדרכים של אירופה הופך אותה לתפאורה האידיאלית לאירוע שחוגג את כוחה של המוזיקה לחבר אנשים מעבר לגבולות.
עם השילוב הייחודי של מסורת וחדשנות, בזל משקפת את רוח האירוויזיון. המקום יוצא הדופן של העיר St.Jakobshalle והאירוח יוצא הדופן יבטיחו חוויה בלתי נשכחת עבור משלחות, אמנים ומעריצים כאחד.
כך נשיא ממשלת באזל, קונראדין קריימר על ההחלטה לאחר את התחרות – "זהו כבוד גדול עבור באזל להיות מסוגלת לארח את אירוע המוזיקה החיה הגדול בעולם! אנו מצפים להזדמנות הפנטסטית הזו להציג את באזל לעולם כעיר תרבות קוסמופוליטית בלב אירופה. כעיר פתוחה במשולש הגבולות של גרמניה, צרפת ושוויץ, אנו מתגברים על גבולות מכל הסוגים מדי יום. זה משתלב בצורה מושלמת עם תחרות האירוויזיון. אנחנו כבר מצפים לקבל את פני האורחים שלנו מכל רחבי אירופה: ברוכים הבאים לבאזל!'
מכירת כרטיסים תתחיל בהמשך השנה.

