יום שלישי, אוקטובר 27, 2026

ריקוד השקיעה של ענבל ביבי

הזמרת והיוצרת ענבל ביבי חגגה את השקת אלבום הבכורה שלה "רוקדת בשקיעה" אשר יצא לפני כחודש, במופע חגיגי במועדון רידינג 3, נמל ת״א כשלצידה על הבמה מתארחים בהפתעה הזמרים איתי לוי, יגל אושרי, שרק, איזי. היינו שם.

מאז שנכנסה לחיינו, ענבל ביבי חיכתה רק לרגע הזה. היא תמיד נתפסה כזמרת ופרפורמרית מצויינת לכל שיר שיבקשו, אבל אל הבמה הגדולה היא רצתה להגיע עם שירים שהיא כותבת ומלחינה בעצמה ולהקה משלה. ״רוקדת בשקיעה״, אלבום הבכורה שלה, מורכב מהמילים הכנות והבועטות שלה שהפכו כבר לחלק מהדי אן איי המוזיקלי ששייך רק לה. לאורך האלבום ענבל מפזרת תובנות על מערכות יחסים, על אמונה ועל העיר הגדולה.

ביבי זמרת ושחקנית ישראלית מהיישוב מיתר בדרום, התמודדה בעונה הראשונה של "אקס פקטור ישראל" בהיותה בת 15 וסיימה במקום החמישי. וחזרה להתמודד ב"אקס פקטור לאירוויזיון" 2022.

ענבל ביבי, רדינג 3. צילום אור גפן
ענבל ביבי, רדינג 3. צילום אור גפן

ענבל ביבי חגגה אמש את צאת אלבומה החדש ״רוקדת בשקיעה" במופע בכורה חגיגי ומרגש. שלל חברייה מהתעשייה הגיעו לפרגן, וכולם התפנקו במתחם VIP אקסקלוסיבי שהרים מותג הוויסקי הבינלאומי Chivas Regal .

"תל אביב" ("כל היופי בעולם נעלם מול הכאב שלי איך חיים איתו תמיד ומול כולם") בפתיחה לאחר אינטרו אדיר של הלהקה ."פרימיטיבי" וענבל מרגשת: "התעדכנו על נפילתם של שלושה חיילים הערב בעת מילוי תפקידם בשבילנו בשביל שאנחנו נוכל לחגוג. יהי זכרם ברוך. אז אנחנו נמצאים כאן עכשיו ביחד ואנחנו נחזק אחד את השניה בהרבה כוחות ומוזיקה. אני אוהבת אתכם כל כך. אני והצוות שלי הכנו לכם הופעה מטורפת. ואני כל כך אוהבת את זה שעם קצת סבלנות אפשר להצליח ולהשיג הכל".

ענבל ביבי, רדינג 3. צילום אור גפן
ענבל ביבי, רדינג 3. צילום אור גפן

מין סגירת מעגל נוסטלגית בוידאו שהוקרן כאן עם ענבל בת ה15 באודישן לאקס פקטור ישראל העונה הראשונה (עם הכובע המגניב והלוק שכבש את לב השופטים והקהל) וכמובן IMPOSSIBLE פה ברידינג וכמה זה היה מתבקש וסוחף. יגל אושרי הוא ההפתעה הראשונה ויחד מבצעים את הדואט המשותף "תפילה" ("תפילה תיקח אותי למרחקים עכשיו הלב רוצה לעוף לעננים איתך נותן כוחות להאמין ,מגיע לי חיים מאושרים").

ענבל ביבי ויגל אושרי. צילום אור גפן
ענבל ביבי ויגל אושרי. צילום אור גפן

כמה שזה היה יפהפה. ענבל מפציצה עם "שאריות". כמה שהיא ייחודית, מצויינת וכיף גדול להאזין לה. איזי מפתיע ויחדיו מבצעים את "ענבל המבולבל" של ביבי ו"לא הכל מן אללה" של איזי וכמה שהשילוב הזה קטלני. "מישהו כמוני" ואיזה כיף שמכבד אותנו כאן, שרק ויחד הדואט המשותף "פינוקיו". אמרנו כבר טירוף.

ענבל ביבי ואיזי. צילום אור גפן
ענבל ביבי ואיזי. צילום אור גפן
ענבל ביבי ושרק. צילום אור גפן
ענבל ביבי ושרק. צילום אור גפן

ועם כבר הפתעות, ענבל מכריזה על החבר והמנטור איתי לוי: "ותדעי לך שכולם פה בצד מלכלכים עליך..שאת הזמרת הכי טובה בארץ, מוכשרת ופרפורמרית. הכל נשמע פגז. מאחל לך..לא רוצה להגיד המשפטים האלה: שזאת תהיה השנה שלך..לא מעניין. שיהיו לך חיים יפים וטובים מלאים במוזיקה טובה. איי לאב יו. אני בחרתי את השיר הבא..". הם מרגשים עם "רכבת חזרה" של ענבל "הרכבת עוד נוסעת אל הים שם מחכה לבי ,הגלים קצת נרגעו עם הזריחה על רכבת חזרה". עוצמות מטורפות של וואקליות גם ב"תישרף האהבה" של איתי. התעלפנו מהשילוב המוחץ.

ענבל ביבי ואיתי לוי. צילום אור גפן
ענבל ביבי ואיתי לוי. צילום אור גפן

"נמצאים אתנו בני משפחתו של איתן לוי שהוגדר חטוף, נרצח וגופתו מוחזקת ברצועת עזה ותמיר נמרודי החייל שנחטף וגורלו לא ידוע עד לרגע זה. ואני מתפללת בשביל תמיר שיחזור במהרה ובשלום אמן ולכל החטופים שנמצאים כבר 323 ימים ולילות בעזה. שיחזרו אלינו עכשיו וכולנו כאן אתכם ובשבילכם. שהסיוט הזה יגמר ושידעו שאנחנו לא משאירים אותם לבד". ענבל מקדישה להם את "אף פעם לא לבד", "יש מי שיבין כשנשבר הלב יש פתרון בעננים אף פעם לא לבד אין סוף סימנים, הכל לטובה אז אין סיבה להאשים". שיא הרגש ושיר מושלם של ענבל שמסיימת את ההופעה עם "רוקדת בשקיעה" (שיר הנושא מאלבומה החדש) הלהיט שגרם לרידינג להתנועע ולפזז בעונג. כמו שצריך ובחסות ענבל הסופר כשרונית והמרגשת. נותר לנו לאחל המון הצלחה בהמשך.

רגעים וצלילים מתוך המופע

הכי חדשים

כשהפוליטיקה נכנסת לפלייליסט

נתחיל בכך שלא אביע כאן היום עמדה פוליטית (אשתדל...). במקום זאת, אנסה לגעת בשירים שעשו זאת במקומי....

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

דורון בוטניק בשביל צדדי אל אלוהים

דורון בוטניק מעולם לא הלך בתלם. הכרתי אותו לפני יותר מעשור בסצנת האינדי של דרום תל אביב,...

נובמבר רוקד: אהבה, כאב וזהות

חודש נובמבר מביא לבמות המחול בישראל שורה של יצירות מסקרנות. אהבה ואובדן, זהות ושייכות, גוף ונפש עומדים...

אלכס ליבק: האיש שלימד אותי להתבונן

מהעיתון אל קירות המוזיאון בשנות השמונים זנחנו, כמו רבים אחרים, את "מעריב" ואת "ידיעות אחרונות". את מקומם תפס...

מי באמת אשם? פיטר גריימס מגיע לאופרה

מה קורה כאשר חברה שלמה מחליטה שאדם מסוים אשם, גם כשהעובדות מספרות סיפור אחר? האם חשד הופך...

השאר תגובה

Yaniv Levi
Yaniv Levi
יניב לוי, ילד אור הירח מאז ומתמיד, נשוי לשרית. הכרותנו ב1996 היתה סביב האהבה לאביב גפן. אבא ל3 בנים, נושם וחי הופעות ומוסיקה ישראלית. מבת ים

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא