יום חמישי, אפריל 16, 2026

עמיר בניון בקיסריה – ניצח את הכל (למרות הכל)

אתמול נחתם עוד פרק היסטורי בפנתיאון של המוזיקה הישראלית, כאשר הזמר והיוצר המוכשר עמיר בניון ציין 20 שנה לצאת האלבום האלמותי ״ניצחת איתי הכל״ (ו-25 שנות קריירה בכללי), שנכנס ללב הקהל הישראלי והפך אותו לאחד האומנים האהובים והמיוחדים עד היום, בזכות השילוב בין מוזיקת נשמה יהודית, המזרחית הקלאסית מהבית ופופ-רוק ישראלי. בניון יצא בעת האחרונה לסבב הופעות בעקבות האלבום, מסע שהחל במועדון בארבי בנמל יפו ואמש נחת באצטדיון הרומי העתיק בקיסריה.

עם סיפור חיים יוצא דופן ומעורר השראה, עמיר בניון הצליח להגיע מתהום הנשיה אל פסגת המוזיקה הישראלית, כשבכל הדרך הזו הוא לא מוותר על הזהות שלו ובמשך 25 שנים, הוא הכניס לא מעט להיטים והמנונים שהפכו לקלאסיקות והכל בדרכו שלו.

עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין

הקהל הישראלי שהלך אחריו מתחילת הדרך ואהבתו של בניון לעם ישראל, היה זה טבעי שהמופע החגיגי ל״ניצחת איתי הכל״ יהיה בתאריך כ״כ סמלי כמו ט״ו באב באווירה מיוחדת תחת כיפת השמיים ואור הירח באמפי בקיסריה, כשמוסיפים לזה את הקול הייחודי של בניון עם הוירטואוזיות שהוא מפגין בכלי המיתר. כל אלו הופכים כל שיר שלו למעין תפילה יהודית שורשית עמוקה וכל מילה נכנסת פנימה עמוק ללב כך שלא צריך להיות דתי בשביל להרגיש להיות יהודי.

וכך באמת, פתח בניון את המופע דווקא בשיר האחרון של אותו אלבום, ״מודה אני לפניך״. בד״כ במופעים במעמד כזה, נותנים את השואו של הלייף כבר בהתחלה מבחינת אפקטים וסאונד, ופה בלי מניירות ובלי אפקטים, עמיר בניון בחר קודם להודות לבורא עולם, לקהל ועל מה שיש, בפיוט שמזכיר קטעי חזנות בבית הכנסת כמו פעם בצורה הכי פשוטה שיש.

מה שהוסיף לאווירה המיוחדת, מעבר לירח והלוקיישן היו העיבודים של חברי הלהקה המלווים את בניון שבראו נשמה יהודית בכל שיר ויצירה וכמעט לאורך כל המופע (והדגש על כמעט תבינו כבר בהמשך) הם לא לקחו הפסקה וישר עברו לשיר הבא.

עמיר ולהקתו סחפו אותנו ישירות אל ״סופה״ ואח״כ ללהיט הענק מראשית הדרך ״שמחות קטנות (יהללוך מלאכים)״ שהכניס את הקהל למוד של הופעה שהצטרף בכל פעם לפזמון.

״ערב טוב קיסריה״ המסורתי הגיע והפעם מפי עמיר בניון, וראו עליו לא רק את ההתרגשות הגדולה, אלא שעבורו זה ממש לא מובן מאליו: ״איזה כיף לראות אתכם. תודה רבה שבאתם. זה הדבר הכי לא ברור מאליו בימינו. אז תודה רבה לכם וחג ט״ו באב שמח שיהיה בעזרת השם״

עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין

ומוביל אותנו בכבוד ל״שלום אשה״, עוד יצירה מ״ניצחת איתי הכל״ אך הערב כלל גם רפרטואר משלל אלבומיו, כמו ״געגועים לדמיון״ מהאלבום ״שלכת״, אותו הקדיש ״לארץ ישראל ולעזרת השם״ או ״יש לי חלום״ מהאלבום הראשון בו לא שכח מעין הוא בא.

תודה

אחרי שביצע את ״מכחול שבור״ מ״ניצחת איתי הכל״, מגיע רגע מאוד מרגש בה משפחה שנכנסה ללב של כולנו, נכחו באמפי בקיסריה: ״קודם כל אני רוצה לומר, לפני שאני ממשיך, תודה לזוג אנשים מאוד מאוד מסויים שבא לכבד אותנו היום, אני רוצה להגיד תודה למשפחת סמדג׳ה, לליאת ואורן, כפרה עליכם, תודה רבה רבה. את השיר הבא ב״ה נקדיש לכל החיילים והחיילות שהשם ישמור אותם אמן!״.

השיר אותו הקדיש היה ״געגוע״, אבל אז קרה הבלת״ם שאף אומן לא מייחל לו בלייב.

תוך כדי הביצוע של השיר, התחילו מעין ״פיצוצי פופקורן בסאונד״ ואז ניתוק. אבל דווקא ברגע הזה, תוך כדי שהלהקה מנגנת ובניון ממשיך לשיר ללא הגברה, הקהל בקיסריה התעלה ולא נתן לבלת״ם הזה יד, וביצעו בקולי קולות את הפזמון:

״אם הייאוש בא לקראתך

אל תתן לו יד

התחבר לנשמתך ולא תהיה לבד

לא תהיה יותר לבד

לא תהיה יותר לבד״

בסוף השיר, כל הקהל קם על הרגליים למחוא כפיים לבניון שלא ויתר והמשיך לבצע את השיר כדי שההקדשה למשפחת סמדג׳ה והחיילים תהיה במלוא כבוד ההדר. מסתבר שזה היה סוג של Blessing in disguise וברגע של ״מעז יצא מתוק״ אמר בניון: ״תודה רבה לבורא עולם על ההפסקה״.

הערב המיוחד ל״ניצחת איתי הכל״ המשיך במלוא הסאונד עכשיו כשהשיר הבא משם הוא ״התגלות הנפש״, כשהפעם עמיר בניון לקח את הבנג׳ו החשמלי והפליא בנגינה בוירטואוזיות במקצב מזרחי. כך המשיך להקפיץ את הקהל כשבניון והלהקה עברו לשיר הנושא של אלבום הבכורה ״רק את״.

כשהגיע ל״מורה לחיים״ והקהל ביצע את הבית הראשון כמעט במלואו, בניון הוסיף בברכת ״אשריכם!״ כשלאט לאט, התחילו מהשורות הראשונות להתקבץ ליד הבמה בחגיגת מוזיקה יהודית עם כל הנשוימה והשכוייח!

אחרי כל החאפלה, עמיר בניון והלהקה לקחו אותנו לרגע של אנפלאגד ״שני השירים הבאים כתבתי לזמרים שאני מאוד אוהב. אחד מהם זה גידי גוב והשני זה ישי לוי״ ונראה שאת השירים הבאים כולכם מכירים: הראשון זה ״מי תרצי״, שלפני 20 שנה עשה את הקאמבק המוזיקלי של גידי גוב בשנות ה-2000 והביצוע של בניון בגרסת אנפלאגד היה אחד הרגעים המיוחדים והיפים בהופעה וסחף את הקהל בכל תו ובכל מילה.

עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין

כנ״ל גם לגבי ״את״ שכתב בניון לישי לוי, אך העיבוד המוזיקלי עם הכינור, פשוט תפסו את האוזן, העין והלב והקהל לא נשאר אדיש למילים ״את החיים שלי באור כזה שמח…״.

אנפלאגד, א קאפלה

מפה עד לסוף ההופעה, כל שיר וכל מילה, היו שגורים בפני כל מי שמסביבי. לראיה, ב״הכל עד לכאן״ פצפוצי הפופקורן בסאונד שוב בקעו וקטעו את הסאונד אך עמיר והלהקה המשיכו בהצגה והקהל פשוט ביצע בקולי קולות את הפזמון:

״אני רואה, אני מרגיש

אני רוצה, אני אדיש

אני חכם, אני יכול

אני גיבור כל כך גדול

הכל אני, אני הכל

אני חזק, אני בתוך בועה״

עמיר בניון לא יכל להסתיר את החיוך וכל הקהל עשה סטנדינג אוביישן. מסתבר שאולי באמת, הכל זה מלמעלה ומה שהיה משבית אומנים אחרים, עמיר בניון אף הודה לבורא עולם שזה קרה, כי דווקא בגלל מה שקרה, זה חיבר את כל הקהל שהרים לבניון על המוזיקה, על המופע שעבד עליו כ״כ קשה וגם על עבודת הקודש שעשה בניון במהלך המלחמה למען החיילים, ונפגעי המלחמה דרך המוזיקה.

עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין

ובינתיים עד שהסאונד יחזור, בניון ישב על קצה הבמה, להיות קרוב ככל האפשר ליד כולם, וביצע את ״כשאת עצובה״. כשסיים את הבית, כשביצעו מסביבי את ״בצבא הכי חזק שבעולם אלחם למענך״, זה נתן תחושה של תפילה וזעקה עמוקה שהתפוצצה החוצה והמילים קיבלו משמעות מאוד עמוקה, במיוחד בימים המטורפים שאנחנו נמצאים בהם בגלל מלחמת ״חרבות ברזל״. בבית השני, הסאונד כבר חזר לחיים אבל זה לא עצר את הקהל להמשיך להצטרף בקולי קולות.

עמיר בניון והלהקה המשיכו לתת בעיבוד בומבסטי ואנרגטי להמנוני הענק ״שלכת״ ו״עומד בשער (אנחנו מחכים לך)״ ואחרי כל הקצפת, נשאר הדובדבן. רגע לפני הסוף, רואים את בניון מחזיק את הידיים כסימן הודיה ולא לוקח שום דבר מובן מאליו כששוב אמר ״והכי הכי הכי תודה לכם, כפרה עליכם, שבאתם״ ובלי לחשוב פעמיים על הפסקה או ירידה להדרן, הוא מבצע את שיר שהגדיר את כל הערב הזה…״ניצחת איתי הכל״. השיר הזה הוא ליטרלי כל מה שעמיר בניון הגשים בזכות המוזיקה עם עבודה קשה, קול גדול ולב רחב וענק, שהכניס את בניון לפנתיאון הישראלי ולא הייתה דרך יותר טובה מלציין את המאורע הייחודי הזה בקיסריה.

לאלו שהגיעו, הם זכו לקבל את כל הקלאסיקות של עמיר בניון בעיבודים מאוד מיוחדים ובמלוא מובן המילה, ראינו שבניון לא רק אמן מהפנט, אלא גם לוחם אמיתי למען החיילים ולמען עם ישראל, כשאת החרב הוא מחליף בכלי מיתר שמרחיבים את הלב בימים אלו וכל זאת בזכות המוזיקה.

עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין
עמיר בניון באמפי קיסריה. צילום גיל רובינשטיין

בעיות הסאונד לא היו מכשול אלא חלק מהקסם, ורק הוסיפו לאחדות ולאווירה המיוחדת בין בניון לקהל. עם כל מכשול, הוא המשיך קדימה, בקולו העוצמתי ובכוחו המוזיקלי.

זה רק מראה מהי כוחה של מוזיקה ואיך באמצעותה עמיר בניון ניצח את הכל למרות הכל.

הרגעים והצלילים מתוך המופע, צילום אלוי ואן רוק

הכי חדשים

האופרה הישראלית חוזרת עם סלומה

אחרי השבתה מאונס בעקבות המערכה הצבאית, האופרה הישראלית חוזרת לפעולה ומכריזה על חידוש העונה. היא עושה זאת...

דורית ראובני ודודו זכאי – האדמה שלי

יש משהו כמעט מתבקש, אפילו טבעי, בחזרה של דורית ראובני ודודו זכאי לאולפן. לא מתוך ניסיון להמציא...

בין פירוק להישרדות – הצצה נדירה לחזרות באנסמבל בת שבע

היום בשעות הצהריים המוקדמות הגעתי לסטודיו של אנסמבל בת שבע בשלב שבו הדברים עדיין פתוחים ולא סגורים....

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

מופעי העצמאות נדחו – הרשויות יקצו מועדים חלופיים

איגוד תעשיית התרבות והפקות הבמה בישראל מעדכן על שיתוף פעולה עם מרכז השלטון המקומי. במסגרתו יוקצו מועדים...

דניאל וייס – העם הנבחר

דניאל וייס - קול שקם מתוך השבר אי אפשר להאזין לשיר בלי להכיר את הסיפור שמאחוריו. וייס איבד...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

אלי ואן רוק
אלי ואן רוק
אלי ואן רוק, נולד בשנת 1981, בתקופה שבה ז'אנר הרוק הפך להיות כחלק מהמיינסטרים. כפעוט הוא לא היה הולך לישון, אלא אם ההורים היו שמים ברדיו קונצרטים ברקע. בהמשך, נחשף יותר למוזיקה דרך התוכניות של הערוץ הראשון והקליפים המיתולוגיים של פיל קולינס ולהקת יס. ההתגלות לז'אנר הרוק הייתה בגיל 17 ומאז הוא חוקר אומנים ולהקות דרך אלבומים, כתבות, סרטים דוקומנטריים והיה כותב למגירה. באמצע שנות האלפיים נדבק בו חיידק ההופעות החיות, כשהסקורפיונס ופיל קולינס הופיעו לראשונה בישראל ומאז הוא הקפיד להיות נוכח בהופעות רוק של האומנים והלהקות שגדל עליהם, בארץ ובחו"ל ולכתוב על כך. ביום יום הוא הייטקיסט אך משנת 2015 הוא הפך גם לעורך ושדר רדיו. מ-2017 הוא מגיש בתחנת הרדיו "זה רוק" את התוכנית "המופע של ואן רוק", לצד פעילותו ככתב מוזיקה בבלוג.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא