יום שלישי, אוקטובר 27, 2026

פס קול שבועי – אלבומים

הפעם בחרתי לדלג על שפע הסינגלים והקליפים הממלאים את הספרה המוזיקלית המקומית ולהתמקד בליקוטם של מספר אלבומים, זמן האזנה, אסקפיזם או התבוננות מוזיקלית.

אלדד ציטרין – בדרך אלי

אלבום חדש של המוזיקאי והיוצר המולטי אינסטרומנטליסט אלדד ציטרין בהפקה מוזיקלית משותפת עם ניר מיימון – "בדרך אלי" הכולל 8 שירים המהווים למעשה דיאלוג של ציטרין עם עצמו עטופים בהפקת פופ אלקטרוני עכשווי ועדכני. האלבום המהווה מסמך מוזיקלי אישי, חשוף, ואינטימי, הוא בעצם הסנונית מתוך טרילוגיה מוזיקלית של אלבומים המתעדים מסע נפשי של ציטרין.

כך אלדד ציטרין עם יציאת האלבום – "דיאלוגים עם עצמנו, התבוננות פנימית, צלקות, כשלים, חוסר בטחון, רעש לבן קבוע בתוך הראש, בלי פילטרים."

ציטרין יופיע עם שירי האלבום בתאריך 24 ביוני בבית הרווקס, רחוב הארד 7 בתל אביב. כרטיסים זמינים כאן

עלמה דניאל – בת דרור

עלמה דניאל היא מוזיקאית שחיה בשנים האחרונות בבאר שבע, בתו של הסופר דרור דניאל ז"ל. אלבום הבכורה שלה הקרוי על שמו כולל תשעה שירי משוררים אשר הולחנו על ידה ומבוצעים בפיה בהפקתו המוזיקלית של עומר הרשמן.

עלמה מצליחה לארוג בטקסטים הבנה עמוקה לאמירות הטקסטואליות ולעטוף אותן במלודיות איכותיות. בין השירים שבאלבום מצויים שיריהם של המשוררים – מרים חלפי, אברהם חלפי, אסתר חלפי, יונה וולך, מיכל וולוך, נתן יונתן ולאה גולדברג וגם שיר שעלמה שיבצה בו טקסטים שלה לצד מילותיה של יונה וולך והוא למעשה מעין הלחם מוזיקלי של מילים – "הסכר".

אופק נחמן – ציפור בלי שמיים

אלבום הבכורה של הזמרת אופק נחמן הכולל 11 שירים אשר נכתבו והולחנו עבורה בידי שורת כותבים, מלחינים ומעבדים מהשורה הראשונה, ביניהם עידן רייכל, גלעד שמואלי, יעקב למאי, גיא דאן, ינון יהל, אבי אוחיון, מתן דרור, אריאל טוכמן, דניאל דהאן, אור פרידמן, בר אדמוני ואופק נחמן בעצמה שמורגשת בכל שיר ושיר שנבחר על ידה בפינצטה אחרי עבודה של חודשים של איסוף חומרים לאלבום. כמה משירי האלבום כבר לוקטו כאן להאזנה עם יציאתם.

כך מספרת אופק על האלבום – "שנים של עשייה מתרכזות לרגע הזה. ימים ולילות באולפן, חששות, חיפושים ,אנשים חדשים, התחלות וסופים, ריאליטי, ריגושים והכל סביב המוזיקה. אני יודעת שאמרו את זה קודם לפני אבל באמת שמתי את הלב על השולחן. שירים שנכתבו על חוויות אישיות, בדם ליבי עם מוזיקאים וצוות שהם כל מה שחלמתי. אתם בטח מבינים שבשבילי זו הגשמת חלום… אלבום בכורה!! ועכשיו גם אפשר להגיד שהופעת בכורה!!! פרק ראשון בספר חיי מתורגם למילים, למנגינות, לרגעים. מצאתי אתכם בכל אחד מהם. אני שרה את הסיפור שלנו, על הרצון להרגיש מתוקנים, להגשים, להרגיש שייכים, שלמים, שפשוט יאהבו אותנו. על אהבות ואכזבות, להיות חלק מכולם אבל לא כמו כל אחד. על הלחוד והביחד. תקופה מטורפת שמזכירה לנו כמה כוח יש למוזיקה. הייתה לי הזכות להפיק את עצמי במגוון הצבעים שלי, מכל העולמות שמנחים אותי. אלבום של הזדהויות אני קוראת לו, אני שם בכל הפרטים הקטנים. אני סומכת על התהליך, נוצרת כל חוויה, קושי ולמידה ומברכת על הזכות שהיום עוד יותר לא מובנת מאליה."

את אופק נחמן תוכלו לפגוש במופע השקת האלבום שיתקיים בתאריך 1 באוגוסט במועדון גריי תל אביב. סייב דה דייט…

 

ירון איטקין – דבר אחד טוב

ירון איטקין הוא זמר יוצר המשיק את אלבום הבכורה שלו – "דבר אחד טוב" הכולל 8 שירים שנכתבו והולחנו על ידו בהפקה מוזיקלית משותפת עם דניאל ורטהיימר.

שיריו של אטקין מבקשים להביא נקודות מבט יומיומיות מהחיים, תחושות, רגשות ותובנות. הרצון להרגיש בבית אחרי המעבר אל העיר, על חיפוש רגעים קטנים של אושר, על מערכות היחסים. על פי אטקין יש הרבה מורכבות בחיים הפשוטים, הם מלאים בחלקים קטנים, סיפורים ומחשבות, ועליהם השירים שהוא כותב.

הטקסטים האיכותיים של אטקין נעטפים במלודיות נעימות ובהפקה מוזיקלית הדוקה וניתן לתייגם כשירים המגיעים ברגעים הנכונים בחיים.

כך אטקין עם יציאת האלבום – "לא דמיינתי שזה יהיה ככה. בעיכוב של כמעט שנה. אבל אי אפשר לחכות לזמן הנכון אז האלבום בחוץ. נראה לי שזה גם מה שאני צריך ואולי לא רק אני, בכל זאת קוראים לו "דבר אחד טוב". אני שם כאן את התמונה של הסינגל השלישי "אהובתי". במקור היה אמור לצאת בנפרד אבל תכנונים ומציאות לחוד. אני באמת גאה באלבום הזה ומרגיש שיש בו הרבה פשטות שקצת חסרה לי שם בחוץ ואולי לא רק לי. שתהיה האזנה נעימה."

 

 

הכי חדשים

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

דורון בוטניק בשביל צדדי אל אלוהים

דורון בוטניק מעולם לא הלך בתלם. הכרתי אותו לפני יותר מעשור בסצנת האינדי של דרום תל אביב,...

נובמבר רוקד: אהבה, כאב וזהות

חודש נובמבר מביא לבמות המחול בישראל שורה של יצירות מסקרנות. אהבה ואובדן, זהות ושייכות, גוף ונפש עומדים...

אלכס ליבק: האיש שלימד אותי להתבונן

מהעיתון אל קירות המוזיאון בשנות השמונים זנחנו, כמו רבים אחרים, את "מעריב" ואת "ידיעות אחרונות". את מקומם תפס...

מי באמת אשם? פיטר גריימס מגיע לאופרה

מה קורה כאשר חברה שלמה מחליטה שאדם מסוים אשם, גם כשהעובדות מספרות סיפור אחר? האם חשד הופך...

בוי ג'ורג' שולף עוד הפתעה: עופר ניסים מצטרף לחגיגה

נראה שבוי ג'ורג' לא מתכוון להסתפק בנוסטלגיה ללהיטי האייטיז. כוכב הפופ הבריטי, שישוב לישראל בתחילת נובמבר לשתי...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא