כל הדיווחים בצל המלחמה מרוכזים במדור החדשות

חדשות הסצנהחדשות מקומיות

עברי לידר, רביב כנר וחיים אוליאל ישיאו משואה בערב יום העצמאות

שלושת המוזיקאים נבחרו להשיא משואה בערב יום העצמאות ה- 76

נקבעו שלושה מוזיקאים להשיא משואה ביום העצמאות. כך נמסר ממערך הטקסים הממלכתיים לפני שעה קלה –

היוצר עברי לידר, מהאמנים החשובים והמשפיעים במוזיקה הישראלית, התגייס מיד עם פרוץ המלחמה לחזק את רוחה של ישראל הלוחמת והכואבת. יחד עם צוות הנגנים שלו יצא בכל יום להופעות בכל רחבי הארץ. עברי מייצג את אמני ישראל הרבים והצוותים הטכניים שהתגייסו להופיע ולרומם את הרוח באלפי הופעות בפני לוחמים בקו האש ובשטחי הכינוס, ליד מיטות הפצועים, במלונות התושבים המפונים, בבתי הקברות, ולהבדיל בשמחות שנערכו בצל המלחמה. עברי איבד במלחמה את מנהל הבמה שלו אביב ברעם ז"ל חבר כיתת הכוננות של כפר עזה שנפל בקרב.

אמנים רבים, אהובים ומוכרים, הצטרפו במלחמה ליחידותיהם ולחמו בכל החזיתות. הזמר רביב כנר, לוחם ביחידת אגוז שגם התמודד עם הלם קרב בעקבות שירותו הצבאי, התגייס עם פרוץ המלחמה למילואים ושירת בגבול הצפון ובעזה. רביב מייצג את האמנים הרבים שמשרתים במילואים כלוחמים וכתומכי לחימה, ונותנים השראה לכולנו, ואת אלפי המתמודדים בכל יום עם מחירה הנפשי של המלחמה.

חיים אוליאל, בן שדרות, יוצר מוסיקה בעיר הדרומית כבר שנים רבות. יחד עם בני עירו הוא מתמודד כבר שנים עם אתגרי החיים בעיר תחת האיום התמידי מעזה. בשבעה באוקטובר הוא פונה מהעיר ולאחרונה שב אליה, מתוך החלטה נחושה להתמודד ולצמוח גם מתוך השבר הגדול. הוא מייצג את יוצרי התרבות ביישובי הנגב המערבי, שממשיכים ליצור למרות הכל.

בעקבות הבחירה מסר עברי לידר את תגובתו להחלטה – ״את המשואה שנבחרתי להדליק, משואת ניצחון הרוח יחד עם עזרא יכין, איריס חיים וחבריי חיים אוליאל ורביב כנר אני משיא בענווה גדולה בשם ועבור כל אמני ישראל בכל תחומי אמנויות הבמה. שעות מפרוץ המלחמה התחלנו כולנו – זמרים, זמרות, להקות והרכבים, שחקנים ושחקניות, להופיע בהתנדבות מלאה בפני חברי הקיבוצים והיישובים שפונו מביתם לבתי מלון ובתי הארחה, בפני לוחמים בקו האש ובשטחי הכינוס, בפני חיילים שיצאו להפוגת רענון מהקרבות בעזה ובצפון, בפני פצועי צה"ל ליד מיטות האשפוז ובמחלקות השיקום בבתי החולים בכל רחבי הארץ, בבתי העלמין לצד המשפחות האבלות ולהבדיל אלפי הבדלות גם בחתונות ובשמחות שנערכו בצל הקרבות בבסיסי צה״ל השונים ובשטחי לוחמה. לצידנו יצאו גם צוותי הנגנים והצוותים הטכניים – כולם בהתנדבות מלאה – הכל כדי לשמח, לנחם, לחזק, לחבק, להודות ולהוקיר את הלוחמים בקו האש, את המפונים מביתם ואת אלו שאיבדו את היקר להם מכל. קיימנו אלפי הופעות גדולות כקטנות במהלך חודשי המלחמה. אני אדליק את המשואה בשמם של כל אמני ישראל שהתגייסו לחזק את רוחה של ישראל הלוחמת והכואבת ולתפארת מדינת ישראל.

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא