יום חמישי, מאי 7, 2026

מופע הבכורה של ליהי טולדנו

ליהי טולדנו בת ה- 21 היא זמרת-יוצרת ושחקנית ישראלית. את התיכון סיימה בבית הספר לאומנויות תלמה ילין בגבעתיים ואחריו התגייסה ללהקה צבאית לא לפני שהספיקה להשיק שני שירים ואף ליטול חלק בתכנית הריאליטי המוזיקלית "הכוכב הבא".

לפני פחות מחודש היא השיקה את אלבום הבכורה שלה – ״מי אני חושבת שאני״ ששיריו זכו לחיבוק חם מהמאזינים ותחנות הרדיו. מתוכו השירים ״החליפה האפורה״, ״בילי״ והדואט האייקוני ״שיר מלחמה״ יחד עם הזמר עופר לוי כבשו במהירות את תחנות הרדיו וסימנו אותה כדור הבא של הזמרות בישראל.

טולדנו היא זמרת ויוצרת המביאה טעם של ארץ ישראל הישנה בזווית חדשה החוצה קהלים וגילאים. הכתיבה החשופה, השפע המוזיקלי, השירה הגדולה והכנות האינסופית שליהי יוצקת לאמנות שלה מביאה גוון חדש ומיוחד לפופ הישראלי.

בימים אלה מככבת בתפקיד הראשי במחזמר ״מרי לו״ משיריו של צביקה פיק, ומרגשת גם במסך בתכנית ״מחוברים״ ומביאה הצצה לחייה הסוערים.

אז מה היה לנו אמש?

ערב יום רביעי באולם מועדון רידינג 3 בנמל תל אביב, הרחבה כבר מפוצצת בקהל וליהי נרגשת בפתיחת הופעת הבכורה עם "יינות אדומים": "היה לנו ניצוץ שלא גדל להיות כוכב, קניתי יינות אדומים ללילות לבנים במקום נשיקות על הפנים" … "איזה קטע שפתאום הם מכירים אותי" צוחקת ליהי וקהל המעריצים מפרגן בטירוף ומהפתיחה מדקלמים בשאגות ויודעים את המילים בעל פה. נכנסים לאווירה מענגת עם "בילי" (על בחור שהתאהבה בו, בכלל לומד מדעי המוח ולא כל כך עף על בילי אייליש למדה ממנו כי לפעמים הלא צפוי הוא דווקא מעניין ונעים). מפרגנת באהבה לגן יבנה (שם התגוררה עד לאחרונה) : "היא הכי אמיתית אמנות חזותית כמעט ציורית". ממש המנון אוהד לגן יבנה. הביתה אליך לחזור.

ליהי טולדנו, רדינג 3. צילום יניב לוי
ליהי טולדנו, רדינג 3. צילום יניב לוי

עוד לפני שיגיע האורח הראשון, ניתן כבר לסמן ולמרקר כי ליהי היא כוכבת. חיית במה כובשת. כשרונית מאוד וסוחפת. כותבת ומלחינה את יצירותיה בגאונות רבה. הזמר והיוצר, יושי שממש לאחרונה שיחרר אלבום חדש עולה לדואט עם "אין מספיק זמן" שלו ו"20 בלעדייך" שלה. ליהי מעריצה את יושי והשילוב על הבמה כמו כפפה ליד. מהמם. קיבלנו שואו מדהים עם עשרה נגנים שיצרו ווייב מושלם. אין מה להוסיף.

ליהי ויושי. צילום יניב לוי
ליהי ויושי. צילום יניב לוי

ליהי מספרת על הפרידה מבת זוג..על שברון הלב כהקדמה ללהיטה "החליפה האפורה" .פשוט שיר יפה. טולדנו כתבה אותו כשהתמודדה עם שברון לב שחוותה בשנה האחרונה אחרי שנפרדה מבת הזוג שלה

אמנם אביה, אבי טולדנו בהחלט היה חסר אבל הדוד הכוכב, עופר לוי פירגן וסחף אותנו עם הלהיט שלו האייקוני "רוח ים" ו"שיר מלחמה" הדואט המשותף שלהם שכתבה ליהי על החיים שאחרי השבת הארורה של השבעה באוקטובר: "פוסטרים של אנשים ברחובות תמונות מרגע של שגרה החליפו את תאריכי ההופעות עיניים שדורשות עזרה". על חבר ילדות שלה, עידן שנהרג פתאום. מאחלים לימים טובים יותר..מבקשת ליהי.

ליהי טולדנו והדוד עופר לוי. צילום יניב לוי
ליהי טולדנו והדוד עופר לוי. צילום יניב לוי

"גן יבנה" סוחף בשנית והקהל בשגעת, נסחף עימה וכמה שהם אוהבים אותה. על הסיום (כמה חבל) מופקד "נועדת לי" וכמה שהוא יפהפה (לי ממש הזכיר את הסגנון של איימי ויינהאוס) ,"אתה רגע מליפול בקסמים שלי

התלתלים שלי יציקו לך בלילה במיטה שלי, אתה עוד תאהב אותי כי נועדת לי". ליהי – אנחנו נועדנו לך. לכשרוניות העצומה. לחן המתפרץ. למילים והלחנים המקסימים. עכשיו רק נותר המשך הצלחה ולכבוש עוד הישגים.

הנה כמה טעימות מהשירים במופע, תיעוד יניב לוי

 

 

הכי חדשים

האם Temper City פיצחו את הקוד?

יש רגעים שבהם שיר פשוט בורח מהמדינה שבה נולד בזמן שתחנות הרדיו בישראל עדיין לא ממש סימנו אותם,...

עמרי בראל – זמן לבזבז

את עמרי בראל הכרנו במשך השנים מכמה זירות שונות. תל אביבים מכירים אותו כאחד האנשים מאחורי ״א...

שימי תבורי – את כלה

בלדה שמבקשת להפוך לפסקול של רגעי אהבה אחרי יותר מחמישה עשורים, שימי תבורי  ממשיך ליצור. בגיל 74 הוא...

כל המחול הישראלי מתכנס לערב אחד – למען האמנים עצמם

ביום ראשון הקרוב, 10 במאי 2026, יתכנסו מיטב להקות המחול הישראליות לערב מיוחד בתל אביב. המטרה ברורה...

דנה ברגר – אם נותרנו נאהב

יש שירים שמגיעים בזמן. יש כאלה שמחכים. השיר הזה חיכה בשקט כמעט עשור, ועכשיו דנה ברגר מוציאה...

אבנר טואג – ככה תקבלו אותי

המוזיקאי והיוצר אבנר טואג חוזר עם שיר חדש שממשיך קו יצירתי מדויק ואישי. השיר "ככה תקבלו אותי" נכנס...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Yaniv Levi
Yaniv Levi
יניב לוי, ילד אור הירח מאז ומתמיד, נשוי לשרית. הכרותנו ב1996 היתה סביב האהבה לאביב גפן. אבא ל3 בנים, נושם וחי הופעות ומוסיקה ישראלית. מבת ים

מבזקים

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא