יום רביעי, יוני 17, 2026

קו רקיע יוצא לדרך ויארח את אבישי כהן

קבוצת בלוסטון (לייב ניישן ישראל), (טיקטמאסטר), (פאנג'ויה) מכריזה על פתיחת עונת המופעים תחת כיפת השמיים מול קו האופק של העיר תל אביב במתחם "קו רקיע" בפארק אריאל שרון.

והשנה חוזרת עונת המופעים בקונספט של הופעות חיות באוויר הפתוח, מול נוף עוצר נשימה של קו הרקיע של גוש דן, וקולינריה משובחת. קו רקיע מביא עימו בשורה מרעננת –  מתחם מופעים חווייתי במרכז הארץ, כשלצד המוזיקה הטובה, הבריזה וצבעי השקיעה המשגעים, נהנים גם מחוויה קולינרית קלילה ועדכנית.

בשורה של 14 מופעים אשר יתפסו החל מחודש אפריל ועד יוני 2024 יופיעו מיטב הזמרים.ות והמוזקאים.ות הישראלים. גולת הכותרת של העונה יהווה המופע של נגן הבס הבינלאומי אבישי כהן שיגיע בעקבות אלבומו האחרון – Iroko.

מי יופיע בקו רקיע השנה?

קרן פלס, מתי כספי, התקווה 6, אביתר בנאי ולהקתו, אהוד בנאי, היהודים, מוניקה סקס, ברי סחרוף, מארק אליהו, שלום חנוך, שלומי שבן, דודו טסה, איפה הילד. חלקם של המופעים יהיו מופעי שקיעה שתהווה חלק מהתפאורה המדליקה של המופע.

ואבישי כהן?

במהלך 25 שנות קריירה, נגן הבס והקונטרבס אבישי כהן טיפס לפסגת עולם המוסיקה. המלחין / בסיסט / הזמר והיוצר אמון על שורת עבודות מוזיקליות מרשימה, הוציא לאוויר העולם שורה של אלבומי מופת והפך לאחד המוסיקאים הפופולריים והמוערכים בארץ ובעולם, לא מעט בזכות הסגנון והסאונד הייחודיים לו.

אבישי כהן והנגנים צילום Blondin
אבישי כהן והנגנים צילום Blondin

כהן חוזר בימים אלו לביקור בישראל ומציג את הפרויקט החדש והמלהיב שלו – Banda Iroko  – פרי שיתוף פעולה מוסיקלי עם המוסיקאי אברהם רודריגז ג'וניור ומלווה בחבורה מרהיבה של מוסיקאים מהשורה הראשונה מקובה, ארה"ב וארגנטינה. התוצאה המתקבלת היא מופע סוחף וקצבי שהוא חובה לחובבי מוסיקה באשר הם, הנושק לג'אז וחורג מגבולותיו בשלל דרכים באותה נשימה.

Banda Iroko הוא פרויקט all star שהוא למעשה הגשמת חלום וסגירת מעגל עבור כהן, שספג את השפעות המוסיקה הלטינית מאז נחת לראשונה בסצנה הניו יורקית בתחילת שנות ה-90. Iroko הוא למעשה סוג עץ שלפי התרבויות האפרו-לטיניות הוא בעל כוחות מיסטיים מיוחדים. הפרויקט המוסיקלי Banda Iroko טומן בחובו את האנרגיה והחיבור העמוק בין המוסיקאים. האלבום Avishai Cohen Banda Iroko שיצא במהלך השנה האחרונה זכה לשבחים ולהצלחה מסחרית עצומה ולווה בסיבוב הופעות עולמי. כעת הם מגיעים לראשונה גם לישראל ומביאים אל הבמה, תחת קו הרקיע ואל מול הנוף הייחודי של המקום, את הצלילים והמקצבים ובעיקר את הקסם והאנרגיה הבימתית.

 

 

המופע של אבישי כהן עם אברהם רודריגז ג'וניור יתקיים בקו רקיע בתאריך 9 במאי.

לרכישת כרטיסים ולפרטים נוספים לכל מופעי העונה בכלל כנסו לדף של קו רקיע באתר טיקטמאטסר – https://kavrakia.com/

 

הכי חדשים

שיריה של עדי קיסר מקבלים חיים חדשים

גמר תחרות הלחנת שירי משוררת הבית לשנת תשפ"ו ייערך בבית היוצר בתל אביב ביום שני, 22 ביוני, יתמלא...

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

שבוע העיצוב ירושלים חוזר למגרש

בין 9 ל 16 ביולי יארח בית הנסן בירושלים את המהדורה ה 15 של שבוע העיצוב ירושלים....

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

מאור אשכנזי – רוצה להיות חבר שלי?

השיר החדש של מאור אשכנזי לוקח מפגש מקרי בסופר ומתרגם אותו לחשבון נפש חשוף על ילדות, חמלה...

נונו וג'ימבו ג'יי – ספורט

בקיץ 1981 עמדתי באצטדיון רמת גן כחלק ממערך האבטחה והסדר הציבורי המשטרתי של המכביה ה־11. מסביבי זרמו...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

היכונו לאירועי לילה לבן 2026

תל אביב-יפו תלבש לבן בלילה שבין חמישי לשישי, 25 ביוני, ותציע לתושבים ולמבקרים מסע תרבותי חוצה שכונות,...

פסטיבל מנופים 2026 יפתח את שערי ההכרה עם אמנות, מוזיקה ופרפורמנס ברחבי ירושלים

חמישה ימים של יצירה עכשווית יהפכו את ירושלים למרחב של מפגש בין אמנות, חברה וזיכרון יש פסטיבלים שמציגים...

לאורך הליטני – צוותא מצדיעה לדני ליטני בערב מחווה מיוחד ליום הולדתו ה-83

ערב אחד יחבר על במה אחת את חבריו של דני ליטני ואת אוהבי המוזיקה הישראלית. ב-30 ביוני...

לבונטין 7 חוגג 20 שנה – "לילה לא שקט" ישתלט על מוזיאון תל אביב

אחרי עשרים שנות פעילות שהפכו אותו לאחד ממוקדי היצירה החשובים בישראל, מועדון לבונטין 7 יוצא מהרחוב המוכר...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור, שידור חי מהשטח

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא