ענבר הימן – קשה לי
הפרויקט של החטופה ענבר היימן הפכה לשיר עדות מרגש - "קשה לי", האזינו, צפו

ענבר הימן, בת 27, נחטפה בידי ארגון הטרור חמאס ביום שבת, ה-7 באוקטובר. ענבר יצאה לפסטיבל "נובה" כמתנדבת כחלק מצוות סיוע במאהל תמיכה ראשוני לחוגגים, והוגדרה כחטופה. ענבר היא סטודנטית לתקשורת חזותית בויצ"ו חיפה ואמנית גרפיטי. לפני כשנה, במסגרת קורס עריכת וידאו, הקליטה ענבר בקולה טקסט שרשמה על הקשיים שחוותה. במצב הנוכחי הטקסט מקבל משמעות כפולה.
ההקלטה המקורית של ענבר נשלחה לבמאי ירון שילון, וכדי לשחזר את קולה של ענבר הוא פנה לישי רזיאל ששיחזר את ההקלטה. המוסיקאי פטריק סבג הלחין את מילותיה של ענבר. הבמאי ירון שילון, החליט ליצור מדבריה קליפ. כשהמוטיב הוא חיי היום יום הבנאליים והפשוטים שנראים היום לאור המצב והמציאות כמו כמיהה לשפיות.
כך חבריה של ענבר לאחר שנודע דבר חטיפתה – "… ענבר הימן, Inbar Haiman חברת הנפש שלי, על פי הערכות נמצאת כעת מוחזקת בעזה. הגיעו לידנו סרטונים של ענבר אשר אומתו על ידי הגורמים הרלוונטים, בהם נראית ענבר, מעולפת, מובלת על ידי ארבעה מחבלים. בנוסף, הגיעה לידינו עדות המספרת שענבר רצה להתחבא עם עוד שני בחורים: רום דהרי ופריאל ביטון. בעדות שיש לנו, שלושתם התחבאו כמה שעות ביחד. אחרי כמה שעות יצאו ממקום המסתור. התחילו לרוץ. ענבר התחילה להתעייף ולהאט את קצב הבריחה. מחבל אחד תפס את ענבר תוך כדי שנופף עליה עם סכין יפנית במטרה לנסות לקרב את אחד הבחורים ולחטוף אותו גם. אחד מהם רץ בחזרה לכיוון ענבר עם קרש עץ. הוא רץ חמש מטר לכיוונה והתחיל לצעוק למחבל. המחבל עזב אותה. המחבל התקדם לכיוון של אחד החברים. ברגע הזה, החבר חשב שענבר תצליח לברוח. ענבר קפאה במקום. בשלב זה הגיע מחבל אחר והעלה את ענבר על האופנוע ואף אחד לא ראה אותה יותר. נותני העדות: רום דהרי, פריאל ביטון. אנחנו רוצים עוד פרטים! יש לנו כלכך הרבה חורים בסיפור. מי יודע מה קרה לענבר בין הסרטון לבין האירוע המזעזע הזה? אנחנו רוצים לדעת מה מצבה הפיזי. בבקשה, הלב שלנו מרוסק, אנחנו רוצים עוד פרטים שיקרבו אותנו למה קרה לענבר, איפה היא ומי ראה או שמע אותה. ענבר הימן, מוחזקת בעזה מה7 באוקטובר. יש לנו הרבה סיבות להאמין שמצבה טוב, ואנחנו נעשה הכל שהיא תחזור! פרסמו את הפוסט הזה לכל מי שאתם מכירים, אנחנו צריכים עוד עדויות. צרו קשר איתי בפרטי או 054-627-2735 מרדכי אלון"
כך ידידה אור מימון – "החלק הכי גרוע במלחמה, הוא הרגע בו היא הופכת לשגרה. היום שבו הפסקתי להיות מופתע מהחדשות. היום שבו כבר התרגלתי לצליל של האזעקה, וכבר דיקלמתי מה צריך לעשות. אני לא מוכן שזה יהפוך להרגל. לא מוכן לחשוב על עוד פוסט להעלות לגביי ענבר. אי אפשר להרשות לעצמנו להתרגל שהיא לא כאן. אם גם אתם כבר התרגלתם לראות את ענבר הימן על הפיד שלכם, ואתם מוכנים כבר לגלול בעצב, תעצרו. זה הרגע לשתף באמת. זה הזמן לא להיכנע לשגרת המלחמה. אני יודע שהיא תחזור. עד שהיא תחזור, אני מצפה שהעולם יעמוד מלכת. אני מצפה שהעולם יבין שלא ככה ממשיכים את היום."