יום ראשון, ספטמבר 13, 2026

המופע של איה זהבי פייגלין במועדון בארבי

איה זהבי פייגלין (35) היא זמרת -יוצרת, כותבת וגיטריסטית ישראלית מהבולטות בעשור האחרון. בוגרת "רימון", הקימה את להקתה "כל החתיכים אצלי" (הוציאו 2 אלבומים  וזכו להצלחה. התפרקו בשנת 2013). מאז איה הוציאה לאור 4 אלבומי סולו. היא מצליחה לבטא את רוח התקופה, לחדש תמיד לעצמה ולמאזינים ובו זמנית גם לשמור על טעם של פעם. שיריה משמשים כמעודד רשמי לזמני חוסר ודאות, עם הכנות והישירות האופייניים לה, באמירה ובהגשה הייחודית שלה. אחת הדמויות המיוחדות ברוק הישראלי.

תוך כדי עיסוקה במוזיקה, עבדה כמורה ומחנכת וכיום מעבירה קורס לכתיבת שירים בבית ספר רימון.

מוצאי שבת די קרירים, כאן במועדון הבארבי בדרום תל אביב ולא רחוק כל כך, ההפגנות והמחאה החברתית נגד הרפורמה המשפטית ותקופה שכזאת של אי וודאות גם בהופעות.

איה זהבי פייגלין במועדון בארבי. צילום ליאור כתר
איה זהבי פייגלין במועדון בארבי. צילום ליאור כתר

מעט לאחר השעה עשר בלילה, התמלא מועדון הבארבי  ואנו ממתינים ברחבה המרכזית יחד עם קהל רב, חם ואוהד.  איה שמלווה בלהקה שמחשמלת את החושים וכשרוניים בטירוף, תופים – הוד שריד. בס – רועי דורון. קלידים – סתיו אחאי. , פותחת את המופע עם "הארץ המובטחת" מתוך אלבומה האחרון שיצא לפני שנה וחוזר אל ההשפעות המוזיקליות שעיצבו את פס קול נעוריה, אל הגיטרה הקלאסית שהיתה מנגנת בחדרה. פתיחה מרגשת ועוצמתית ואיזה קול אלוהי יש לאיה.

נוסעים כעת ל"חדרה" ולמערכת היחסים של היוצרת עם עיר ילדותה. מנסים לעשות "ספורט" אבל תכלס , "אני רוצה לישון. אבא אני רוצה לישון" (מתוך אלבומה "אמריקה", 2017).

"והעולם הזה מתקדם מהר אבל אני לא מפחדת. עדיין הכי אני אוהבת גיטרה ופסנתר". טה דה דה. שיא הפשטות.

הוד מגדיר יכולות פלאים בתיפוף יפהפה. סתיו מקסימה אותנו עם הקלידים וכך גם רועי עם גיטרת הבס.

איה מעודדת אותנו יחד עם "לא לבכות" ("לא הכל חשוך. אל תהיי דרמטית כל כך. לא לבכות, תיכף הרוח חוזרת אל המפרשים").  מאידך עוברים ל"סכין בלב" אך "אין דם על הרצפה. אין דם ואין רצפה".

איה זהבי פייגלין במועדון בארבי. צילום ליאור כתר
איה זהבי פייגלין במועדון בארבי. צילום ליאור כתר

שום דבר לא מובטח, לפעמים למעלה ולפעמים למטה. כתיבה גאונית של היוצרת ואפשר לצאת בתובנה לחיים שהמוזיקה חזקה מהכל. איה מספרת על תחושת אי הודאות נוכח המצב וההופעה הערב ובכל מקרה, מודה לכל אחת ואחד מהנוכחים כאן שהגיעו, מכבדים ואוהבים. מאוד שמחה לחזור להופיע לאחר הפסקה של שנה (בזמן זה הגיח לעולם, בנה הפעוט, שאולי).

תשבוחות להרכב המלווה. נפלאים ואנרגטיים. חשמל בבארבי וזה כיף נורא פה. גרסאת כיסוי פנומנאלית כעת ל"האהבה מתה". אישית הצטמררתי. איה, ריסקת.

איה זהבי פייגלין במועדון בארבי. צילום ליאור כתר
איה זהבי פייגלין במועדון בארבי. צילום ליאור כתר

חזרנו בזמן ל"כל החתיכים אצלי" עם הלהיט הנוגה, "כל הסיבות". ועם כבר רוק ישראלי כמו שצריך ודיסטורשנים, "ילדה קטנה ומכוערת" בהחלט הקפיץ את הקהל בהנאה.

יחד עם איה, ייחלנו ל"גשם" "רד אלינו, אנחנו מחכים לך. רד עלינו ותביא איתך ברכה".  נורא רצינו לשתות "בירה". בירה אחת. בירה עם איה. עוד לפני שבסוף כולנו נמות.

ברוח ימים טרופים אלו, שואג הקהל: "לא לפחד ולא לעצור. אני הולך להיות גיבור". ד-מו-קרטיה. אני הולך להיות גיבור. וכמה שיצאנו מחוזקים בזכותך, איה !

הדרן קצר לאחר שעה ורבע ללא הפסקה. איה חוזרת לבדה ומעניקה מין המנון עכשווי ("מגיע לי טוב"), "החיים קצרים מדי לבזבז אותם על סרט מיותר. החיים הם ארוכים נורא להעביר אותם לבד. מגיע לי טוב. רק טוב. הכי טוב". אמן לכולנו מגיע הטוב.

בסיום סיומת וכמה מתבקש, "אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת". איה מרגשת וכובשת בפשטות והלהקה עולה ומצטרפת בשירה.

איה זהבי פייגלין בהחלט כבשה את הבארבי. נהננו מאוד. להמשך יצירה מופלאה וים של הופעות. תכלס, המוזיקה היא המרפא לכל.

 

הכי חדשים

כאשר Wham! פתחה את החומה הסינית לצלילי פופ

בשנת 1972 יצאה להקת הרוק הבריטית דיפ פרפל למסע הופעות היסטורי ביפן. ההקלטות מאותם ערבים הפכו לאלבום...

פינק שוברת שתיקה: "אני עומדת לצד העם שלי"

הופעה של אד שירן הפכה לזירת מחאה, ומשם התגלגל הסיפור ישירות אל פינק. מאקלמור, שחימם את שירן...

המשיח עדיין לא בא, המופע המלא כבר כאן

ב־25 במרץ 1985 יצא ״מחכים למשיח״, אלבום הסולו החמישי של שלום חנוך. האלבום הגיע אל הרחוב הישראלי...

הכבש השישה עשר חוזר אל ישראל שהיינו פעם

בשנת 1978 הייתי בן עשרים, וכבר חייתי ונשמתי מוזיקה. תקליטים עברו מיד ליד, ושירים חדשים הפכו במהירות...

המסך ירד: יוסי פולק הלך לעולמו בגיל 81

השחקן והבמאי יוסי פולק הלך היום לעולמו בגיל 81. עולם התרבות איבד שחקן עם נוכחות, חספוס וקול...

נינט טייב השיקה את ״אני נינה״

הזמרת והיוצרת נינט טייב השיקה אמש, את אלבומה החדש ״אני נינה״. מופע הלהקה התקיים באמפי תל אביב,...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Yaniv Levi
Yaniv Levi
יניב לוי, ילד אור הירח מאז ומתמיד, נשוי לשרית. הכרותנו ב1996 היתה סביב האהבה לאביב גפן. אבא ל3 בנים, נושם וחי הופעות ומוסיקה ישראלית. מבת ים

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא