חדשות הסצנה

מחפשים את מריה פון טראפ

החלו הליהוקים למחזמר "צלילי המוזיקה" בהפקתו של התיאטרון העברי, בתיאטרון כבר מחפשים את השחקנית המתאימה לגילום הדמות המוכרת והחביבה, כל הפרטים.

בשנת 1949 פרסמה הסופרת מריה פון טראפ את הספר – "The Story of the Trapp Family Singers" בו תיעדה את סיפורה של משפחתה באוסטריה במהלך ימי מלחמת העולם השנייה. עשור לאחר מכן הסיפור הופק לכדי מחזמר מאת ריצ'רד רוג'רס (לחן) ואוסקר המרשטיין (מילים), בכיכובם של מרי מרטין ותיאודור ביקל. המחזמר היה ללהיט.

שבע שנים לאחר מכן הוא עלה למסכי הקולנוע בכיכובה של ג'ולי אנדריוז בתפקיד הבלתי נשכח של מריה פון טראפ וכבש את צופי הקולנוע בכל העולם. המחזה זכה בחמישה פרסי אוסקר, ובהם פרס הסרט הטוב ביותר. לאחרונה אף קיבלה ג'ולי אנדרוס פרס מפעל חיים של AFI ולרגל זה התאחדה עם מקהלת הילדים שכיכבו לצידה בסרט המקורי.

בשנת 1995 הופקה לראשונה גרסת המחזמר בעברית בידי הבמאי מנחם גולן שבחר בשחקנית חני נחמיאס לגלם את תפקידה של מריה פון טראפ, עשר שנים לאחר מכן נטל לידיו הבמאי משה קפטן את המושכות לגרסה נוספת של המחזמר מעל הבמות בכיכובה של רמה מסינגר המנוחה.

כעת המחזמר "צלילי המוזיקה" יעלה שוב לבמות בישראל. את ההפקה נטל על עצמו התיאטרון העברי בניהולו האומנותי של גדי צדקה, ובבימויו של נתן דטנר, אשר הכריזו על הכוונה הזו כבר לפני מספר חודשים במהלך פרזנטציה והביאו את השחקנית וזמרת האופרה קארין שיפרין כדי לבצע את השיר Climb Every Mountain מתוך המחזמר.

בימים אלה החלו בתיאטרון העברי בתהליך בחירת השחקנית והזמרת שתיכנס לנעליה של הנזירה המזמרת, מריה פון טראפ, גיבורת המחזמר.

לצורך כך יפתחו באוקטובר הקרוב אודישנים שיתקיימו בתל אביב, הפתוחים לקהל הרחב, במסגרתם כל מי שסבורה שיש לה כישורי משחק אדירים, יכולת שירה מרגשת ומרטיטה ואישיות מלבבת וכובשת יכולה להעביר מייל עם הרזומה לכתובת tsom2023@gmail.com  והיה ותמצא התאמה היא תוזמן לאודישן.

כך גדי צדקה, מנכ"ל התיאטרון העברי: "אני מאד נרגש לקראת המסע המופלא, בו אנו יוצאים לכל רחבי ישראל במטרה למצוא את ג׳ולי אנדרוס הישראלית של ימינו. היא צריכה להיות שחקנית נפלאה, זמרת נהדרת ואישיות כובשת! בגלל רגעים כאלה אני עובד בתיאטרון העברי."

אודישנים
אודישנים

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: