אפתח במסע אמיתי בזמן, שנת 1979, אוטוטו אני מסיים את שירותי הצבאי, בסופי שבוע כבדרך קבע היעד הוא קולנוע פריז, הירקון פינת פרישמן, מקום שנעלם מעל המפה, בית הקולנוע הכי קטן בתל אביב, עם העמוד שמסתיר לשורות האחרונות, ערב ערב מוקרן הסרט שנעשה על פי המחזמר The Rocky Horror Show מאת ריצ'ארד אובריאן, אט אט הוא הופך לסרט פולחן, הקהל קבוע, קופצים באמצע ההקרנה על הבמה, מדקלמים עם השחקנים את הטקסט, יש מתקדמים, המגיעים בתלבושות בסגנון, משליכים אורז, פיסות נייר, חגיגה שמעבר להקרנה, שנים מאוחר יותר הסרט נודד אל קולנוע כוכב, בפאתי רמת השרון בואכה הרצליה, אבל שם זהו דור צעיר יותר…עם השנים מצליחים לשים יד על עותק וידיאו של הסרט, דיסק עם פס הקול, השירים נשארים, נטועים בתת ההכרה, הסיטואציות, סוג של פולחן אמרתי…
כיום בלחיצת עכבר הסרט עולה בסטרימינג לכל דורש, על הספה בסלון הביתי ליד קערת פופקורן ושישיית בירות, אפחד לא מפריע, אתה יכול לצפות בסרט בתחתונים וגרביים מקופלות, הכי סטלבט בבית.

כעת המחזה בהפקת תיאטרון אמבסדור Ambassadors Theatre הלונדוני בבימויים של כריסטופר לוסקומב וטוני קסטרו, הגיע ביוזמתו של המפיק והאמרגן משה יוסף להיכל התרבות התל אביבי עם צוות השחקנים העכשווי הכולל את סטיבן ווב בתפקיד פרנקNפורטר, היילי פלהארטי בתפקיד ג'נט וייס, בצר אודובה בתפקיד בראד מייג'רס, כריסטיאן לאברקומב בתפקיד ריף ראף, סוזי מקאדם בדמותה של מג'נטה אחותו של פרנקNפורטר, לורן אינגרם בתפקיד קולומביה אהובתו של אדי המגולם בידי ג'ו אלן ובן ווסטהד בתפקידו של רוקי. אל הקאסט האורח מצטרף הנציג הישראלי בהפקה – יובל כספין המגלם את תפקידו של הקריין.
כספין זכה בגדול, תכלס, הוא עושה את התפקיד היחידי על הבמה בשפה העברית, ובכל עת שהופיע על הבמה הדמות זרמה ובאופן מצויין ומגיע כאן רספקט ליובל כספין.
העלילה מתמקדת בחוויית ליל סערה של בראד וג'נט, זוג צעיר שזה עתה התארס, שנקלע לטירה בה שוכן מדען מטורף טרנסווסטיט ולצידו חבורה מוזרה, החושף בפניהם את יצירתו החדשה – איש שרירים בשם רוקי.
מבחינתי האישית זו הפעם השנייה שאני צופה במחזה בגרסתו הבימתית, לראשונה ראיתיו במסגרת הפקה של הסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין בשנת 2013 בגרסה שתורגמה לעברית על ידי דניאל אפרת ובויימה בידי שוקי וגנר.
הכוכבת במחזה הייתה אז לא פחות מאשר אגם רודברג שהשלימה את לימודי המשחק שלה בסטודיו, עובדה שמשכה אז קהל לא מועט לצפות בדוגמנית המפורסמת עושה את צעדיה הראשונים בעולם התיאטרון והמשחק.


אם נחזור שוב לאולם של היכל התרבות אמש שהיה מלא מפה לפה במה שקרוי סולד אאוט עם ייצוג נכבד לכל אותם צעירים וצעירות שהגיעו בלבוש הביזארי דוגמת הדמויות במחזה\סרט שאף מלאו את השורות הראשונות באולם (המושבים של הביוקר…), אינני יודע אם הוזמנו על ידי ההפקה הישראלית להוסיף את הצבע לפרמיירה או שמדובר ב"משוגעים לדבר" שהשקיעו מזמנם וכספם כדי להפגין את הנוכחות במהלך המופע.

לעניין ביקורת המחזה אומר כי מדובר בקאסט שחקנים מצויין ומלוטש שהעביר אחד לאחד את הנרטיב על כל הנקודות המוכרות והאהובות באופן מעולה, כאשר אתה משווה, השוואה שהיא בלתי נמנעת לדמויות מהפילם אל הדמויות על הבמה, אין כאן מנצחים לא לכאן ולא לשם. הבריטים הללו יודעים את העבודה, אין ספק.


ולסיכום – תראו, המחזמר הקלאסי הזה עומד לרוץ כאן על בימת היכל התרבות חמישה ימים בסך הכל, מהרו להניח יד על כרטיסים!!! כאן יש כאלו – https://2207.kupat.co.il/show/the-rocky-horror-show
ריקוד מנהרת הזמן, על הבמה ולידה…

