ודוד יפה עיניים…
סיפורו של דוד המלך קם לתחייה במחזה שכתב יהושוע סובול - "אהבות דוד", אלי גורנשטיין וקרן הדר מגישים, הפרמיירה בצוותא, היינו שם.

הכל החל בימי המגיפה, קורונה, הסופר, המחזאי והבמאי הישראלי יהושוע סובול חיפש דמות שאוהבת את החיים והקירבה בין אנשים ומצא אותה דווקא בדמותו של המלך האדמוני מספר שמואל א', התנ"ך, דוד המלך, בנו של ישי בית הלחמי שחייו ועלילותיו הם חומר לימוד מצויין לכל פסיכולוג מתחיל אודות דמות שאהבה את החיים, אהבה את התשוקה, את הנשים ואת החברות האמיצה.
סובול לוקח פסוקים נבחרים מתוך תולדותיו של המלך הכי גבר בתולדות עמישראל ומבקש להציג את הצדדים הפחות מלכותיים שלו, הוא כותב תשעה שירים הנשענים על שפת המקרא מחד, בתחילה מתמקד סובול בסיפור בת שבע, בהמשך הוא מרחיב את העלילה לאחור ומכניס את הסיפור של מיכל בת שאול, סובול מצליח לעצב את הנרטיב עצמו מאידך ואף יוצק לתוכו גם רמזים מאוד ברורים על המתרחש כאן ועכשיו.
את מלאכת ההלחנה נוטלת על עצמה אילה אשרוב שמצליחה לשלב במלודיות וההלחנה את טעמי המקרא, אתה כצופה במחזה חש זאת כאשר אלי גורנשטיין, אחד מאמני הבמה המשובחים במשחק, שירה ונגינה בצ'לו שר אותם בטון הבס העמוק שלו לא לפני שהוא מקריא את התיאור מתוך הפסוקים שנבחרו במשורה כדי ליצוק את הנרטיב למחזה.
כעזר כנגדו של גורנשטיין מגיעה זמרת האופרה קרן הדר המגלמת את הדמויות הנשיות בחייו של המלך, מיכל, בתו של שאול המלך אשר נתנה לו כאשה בעבור מאה עורלות של פלשתים… אך אביה, שאול מקמבן אותה לאחד פלטיאל בעת שדוד יוצא לקרב…


קרן הדר מגלמת בהמשך את דמותה של בת שבע, זו שרחצה על הגג ודוד חמד את חמוקיה ושלח את בעלה אוריה למותו כדי להתענג על אשתו.

שני השחקנים זמרים הללו מחזיקים בידיהם ובפיהם את המחזה כולו בטוב טעם ובאיכויות משחק ושירה של הקלאסה. לצידם על הבמה מעוטת התפאורה מצוי הרכב נגניות הכולל כלי מיתר, חליל, פסנתר ותוף המובילים את השירה מחד ואת רגעי הדרמה בהמשך.
שלל התפקידים של קרן כאשה כזו ואחרת במהלך מסלול חייו של דוד נותן בידיה את ההזדמנות להחליף שמלות, מוזהבת בתחילה, שחורה בהמשך ואדומה חושנית בחלק האחרון.
בתיאור שכתבו משווקי המחזה המוזיקלי הזה נאמר כי מדובר בעלילותיו של גבר מזדקן שהיה מלך הנזכר באהבתו הראשונה שכמעט עלתה לו בחייו ובאהבתו האחרונה שסיכסכה אותו עם אלוהים שמקנא באוהבים ועושה כל מה שהוא יכול כדי להרוס את אהבתם או לפחות לגרום להם רגשות אשמה שעליהם חיים הפסיכולוגים.

על פי סובול המחזה ״אהבות דוד״ הנו מחזה שירת אהבה פרועה הפורעת כל תקינות פוליטית. לדידי מדובר בקריצה רבת משמעות גם לחיינו אנו בימים האלו ובזמן הזה.
כדי להנות מהמחזה זמר הזה צריך להגיע משוחררים לחלוטין מכל דעות קדומות, מאידאולוגיות פוליטיות, עם ידע בסיסי בסיפורי התנ"ך ובסבלנות. אלו הכלים שיתנו לכם את הקסם שבמחזה, קסם שלא ניתן לכל אחד.
לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמחזה
המחזה יעלה שוב בתאריך 3 ביוני בשעה 13:00 בצוותא, כאן כרטיסים