יום ראשון, ספטמבר 13, 2026

המופע של אבי אבורומי ברדינג 3

אבי אבורומי הוא סיפור מיוחד, הזמר והיוצר שהגיח לתודעה של הנוער מאילת, נולד למשפחה מוסלמית, בגיל צעיר החליט לקשור את גורלו עם העם היהודי ועבר במסגרת שירותו הצבאי אליו התנדב תהליך גיור.

מסלולו המוזיקלי מעוטר במספר להיטים להם מאות אלפי ואפילו מיליוני צפיות והאזנות ביוטיוב וברשתות הסטרימינג, הוא נחשב לסיפור הצלחה מוזיקלי שהחל באופן עצמאי ומתוך השטח. בשיריו של אבי אבורומי נתקלתי לפני כחודש כאשר השיק את השיר "כאב נעים" שנחשף כאן באתר.

פגשתי את אבי אבורומי ולהקתו אמש במועדון רדינג 3 בנמל תל אביב, שם קיים את הופעתו השנייה בסבב המופעים הנוכחי, בדרך להשקת אלבום בכורה, המועדון היה מלא בנערות, תיכוניסטיות, חיילות ובחורות צעירות שישבו בקבוצות גדולות וקטנות מסביב לשולחנות והמתינו בקוצר רוח לתחילת המופע.

אבי אבורומי במועדון רדינג 3. צילום יובל ושילי אראל
אבי אבורומי במועדון רדינג 3. צילום יובל ושילי אראל

מהרגע שאורות הבמה נדלקו על חברי הלהקה שכללה את חן תורגמן, שוהם גבאי, שלומי אלימלך, רז סלונימסקי, יוני קובני ומתן ידגר, עלה אבי אבורומי לבמה לקול צווחות ההערצה, הבנות שמלאו את המועדון היוו מקהלה לא רשמית שליוותה את המופע שיר אחרי שיר, מילה אחר מילה, מלוות את עצמן עם מאות סמארטפונים בוהקים בסלפי ולייב בלתי פוסקים.

אבי עצמו, די נרגש, למרות שאין זו ההופעה הראשונה שלו מול קהל שכזה, הרבה ליצור דו שיח עם המעריצות ולחבר בין שיר לשיר עם סיפורים קצרצרים על עצמו, מספר פעמים הוא נטש את הבמה ונטמע בתוך קהל הבנות שעטפוהו באהבה והערצה, צועד ושר תוך כדי סלפי בלתי פוסקים, מזנק על דלפק הבר הגדול במרכז המועדון וממשיך משם את המופע כאשר כל הבנות מסתובבות לכיוונו.

אלסי דול במועדון רדינג 3. צילום יובל ושילי אראל
אלסי דול במועדון רדינג 3. צילום יובל ושילי אראל

לאבי אבורומי יש מנהג לארח בהופעותיו אמנים צעירים בתחילת דרכם, אמש הוא הזמין לבמה את הזמרת הצעירה אלסי דול אשר בצעה את השיר שלה – "לבד", האמת שהיא לא הייתה בכלל לבד כי הקהל ליווה אותה כל הדרך.

אחד מרגעי השיא במופע, שהיה עמוס בלהיטיו, כאשר מנהלו עצר את המופע והכריז בפני הקהל כי לאבי מגיע אות מיוחד, לאחר שמספר עוקביו באינסטגרם עבר את רף המאה אלף, המנהל הזמין את אמו של אבי לבמה כדי להעניק לו את האות באופן אישי לקול צווחות השמחה של הבנות, זה לא הסתיים בכך, אבי הזמין את אימו לשבת לצידו והקדיש לה את השיר "אבא" אותו כתב וביצע לזכרו של אביו אשר הלך לעולמו בהיותו ילד פעוט.

אבי אבורומי ואמו במועדון רדינג 3. צילום יובל ושילי אראל
אבי אבורומי ואמו במועדון רדינג 3. צילום יובל ושילי אראל
אבי אבורומי ואמו במועדון רדינג 3. צילום יובל ושילי אראל
אבי אבורומי ואמו במועדון רדינג 3. צילום יובל ושילי אראל

בנקודה זו אני חייב להעיר, בתחילה חשבתי שאני מגיע לעוד מופע ימתיכוני של זמר צעיר ומבטיח, אך לא, מדובר במשהו חדש, רענן ושונה, יש כאן אהבת קהל בלתי נדלית, יש כאן זמר יוצר שמאוהב בקהל שלו ונותן לו את השירה מכל הלב ובכל רגע נתון, אין רגע אחד של אתנחתא במופע, אבי אבורומי לא מפסיק לרקוד, לשיר, לעוף מצד אל צד על הבמה ולהיות כל רגע עם היד על הדופק, אנרגיות בלתי פוסקות של מוזיקה ואהבה. מזמן לא חוויתי מופע שכזה.
לחצו לצפייה בגלריית התמונות המלאה

רגעים מתוך המופע

הכי חדשים

כאשר Wham! פתחה את החומה הסינית לצלילי פופ

בשנת 1972 יצאה להקת הרוק הבריטית דיפ פרפל למסע הופעות היסטורי ביפן. ההקלטות מאותם ערבים הפכו לאלבום...

פינק שוברת שתיקה: "אני עומדת לצד העם שלי"

הופעה של אד שירן הפכה לזירת מחאה, ומשם התגלגל הסיפור ישירות אל פינק. מאקלמור, שחימם את שירן...

המשיח עדיין לא בא, המופע המלא כבר כאן

ב־25 במרץ 1985 יצא ״מחכים למשיח״, אלבום הסולו החמישי של שלום חנוך. האלבום הגיע אל הרחוב הישראלי...

הכבש השישה עשר חוזר אל ישראל שהיינו פעם

בשנת 1978 הייתי בן עשרים, וכבר חייתי ונשמתי מוזיקה. תקליטים עברו מיד ליד, ושירים חדשים הפכו במהירות...

המסך ירד: יוסי פולק הלך לעולמו בגיל 81

השחקן והבמאי יוסי פולק הלך היום לעולמו בגיל 81. עולם התרבות איבד שחקן עם נוכחות, חספוס וקול...

נינט טייב השיקה את ״אני נינה״

הזמרת והיוצרת נינט טייב השיקה אמש, את אלבומה החדש ״אני נינה״. מופע הלהקה התקיים באמפי תל אביב,...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא