חדשות הסצנהחדשות מקומיות

עברי לידר יגלם את דמותו של נתן אלתרמן בסדרה פלמ"ח

הזמר והיוצר עברי לידר נעתר לראשונה ליטול חלק כשחקן, הסכמתו להשתתף בתפקיד נתן אלתרמן נחשפת כעת, כל הפרטים

עברי לידר נבחר לגלם את דמותו של נתן אלתרמן בעונה החדשה של הסדרה המצליחה פלמח . למרות שקיבל במהלך השנים אין ספור הצעות להשתתף בסדרות סרטים והצגות , זוהי הפעם הראשונה בה הסכים לשחק.

נתן אלתרמן. צילום תמר הירדני. שימוש ברשיון CC
נתן אלתרמן. צילום תמר הירדני. שימוש ברשיון CC

זו הזדמנות לשוב ולהזכיר את נתן אלתרמן אשר היה משורר, פזמונאי, עיתונאי, מחזאי, סופר ומתרגם ישראלי, נחשב כאחד מחשובי משוררי השירה העברית המודרנית, שהשפעתו עליה הייתה ניכרת. חתן פרס ישראל לספרות לשנת 1968.

במהלך חייו זכה בפרסים רבים, בהם: פרס טשרניחובסקי לתרגומי מופת ב-1946, על תרגומיו למחזות "פדרה" מאת ז'אן רסין ו"נשות וינדזור העליזות" מאת שייקספיר וב-1967, על תרגומיו למחזות מולייר בפרס רופין. בשנת 1947, זכה בפרס על ספרו "שמחת עניים"; ופרס ביאליק לספרות יפה. בשנת ב-1968 זכה בפרס ישראל לספרות על מכלול יצירתו.

לצד יצירתו האמנותית אלתרמן היה מזוהה עם תנועת העבודה ונמנה עם מעריציו של דוד בן-גוריון, אף שביניהם היו גם מחלוקות, למשל בעניין הסכם השילומים. בן-גוריון מצדו כינה אותו בשם "נתן החכם". בשל קרבתו זו לבן-גוריון, אלתרמן זכה גם לביקורת, ולעיתים כונה "משורר החצר", או אף אדם שמשתתף בפולחן אישיות של בן-גוריון. לאחר מלחמת ששת הימים, נמנה עם מייסדי "התנועה למען ארץ ישראל השלמה". את נכונותו של בן-גוריון לוותר על מרבית השטחים תמורת שלום אמת תיאר כ"היפותטית – אפילו אוטופית".

כך עברי לידר על ההצעה והתפקיד – “אלתרמן הוא דמות מרתקת וחשובה בתרבות שלנו וזה בהחלט אתגר וזכות עבורי לגלם אותו״

צילומי הסדרה יחלו בחודש הקרוב והסדרה צפויה לעלות בשנה הקרובה בערוץ טין ניק לצופי Yes.

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: