יום שלישי, אפריל 21, 2026

צו השעה – חלק שלישי

במסגרת "צו השעה", הפרויקט המוזיקלי ביוזמת ומימון קרן נכט בראשות עו"ד ענבר נכט כחלק מתהתמיכה בעולם התרבות, הקליטו 80 אמנים ישראלים – בהרכבים שונים – גרסאות חדשות ל-50 קלאסיקות של המוזיקה הישראלית – מקשת רחבה של סגנונות. בפרויקט, מועסקים בסך הכל למעלה מ-700 אנשי מוזיקה – זמרים, נגנים, מפיקים, אנשי סאונד ועוד.

הפנינה המזרחית בחלקו השלישי והאחרון (?) של פרויקט צו השעה הוא ביצועו של הזמר והיוצר בר צברי לשירו המיתולוגי של אבנר גדסי "מנגן ושר" בהפקתו המוזיקלית של דודו טסה, לפני כחודש נחשף כי צברי אשר "שבר את הרשת" עם הלהיט "ג'וני",  אמור להתלהק לסדרה טלויזיונית חדשה שתענה לשם "מנגן ושר" ותעסוק בסיפורו של צעיר שחולם להיות זמר מזרחי אבל בינתיים עובד באולם אירועים. לצידו של בר ישחקו קים אור אזולאי בתור אחותו, ששון גבאי, איציק כהן, ג'וי ריגר ודפנה דקל.

הגרסה של אבנר גדסי (עם האחיות חיים – A-wa)

 

עד עתה יצאו שני חלקים מתוך האלבום בסדרה, צו השעה 1 וצו השעה 2. הבוקר כאמור יצא לאור החלק השלישי בסדרה, הכולל 14 שירים, לחצו להאזנה.

בחלקו השלישי של האלבום משתתפים  – יעקב שווקי, משה פרץ, בניה ברבי, דניאל זמיר, ארקדי דוכין, נופר סאלמן, לינט, פרקת אלנור, אלי לוזון, גיא מזיג, גל דה פז, רותם כהן, קובי אפללו, ערן צור, אפרת בן צור, גלי עטרי, כרקוקלי, רמי פורטיס, נועם בנאי, לאה שבת, בר צברי, אסתר עופרים, יוני רכטר, תמיר בר.

הכי חדשים

האירוע "שרים בכיכר" החזיר את הלב למרכז

אחרי שינוי הנחיות פיקוד העורף והממשלה, תל אביב פתחה מחדש את המרחב הציבורי לאירועים ואמש התקיים "שרים...

אביב מארק – לחיות על הקצה, ליצור עד הסוף

זה סיפור שמתחיל הרבה לפני האשפוזים והניתוחים - ונגמר במקום שבו המוזיקה כבר לא הצליחה להחזיק את...

מצחיקונת, מירי מסיקה תופסת את מרכז הבמה

יש מחזות זמר שאתה זוכר דרך השירים שלהם, ויש כאלה שנשארים בזיכרון בזכות הסיפור. ב“מצחיקונת” של תיאטרון toMix...

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא