שבת, ספטמבר 12, 2026

תערוכה לזכרו של הזמר מייק ברנט מגיעה לחיפה

שנה וחצי אחרי שנערכה תערוכה מיוחדת הנוצרת את זכרו של הזמר הישראלי מייק ברנט בגלריית המשכן מאירוב בחולון, עוברת התערוכה שנשמרה ונאצרה בידי משפחתו למוזיאון העיר בחיפה.

מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל
מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל

מייק ברנט, בן לניצולי שואה מעוטי יכולת מחיפה, פרץ לתודעה בישראל הצעירה של שנות השישים של המאה הקודמת כאשר בארץ עדיין שולט הסגנון המוסיקלי הפטריוטי של שירי ארץ ישראל השמים במרכז את התקוות והחלומות הציוניים והלאומיים.

הסיפור האישי של ברנט שנולד בשם משה מיכאל ברנד במחנה פליטים בקפריסין, להורים ניצולי שואה היווה מהתחלה מקור לעניין והערצה של התקשורת והקהל. מילדותו בחיפה, הרגע הגורלי בו התגלה כישרונו במועדון לילה תורכי על ידי הזמרת הצרפתייה סילבי ורטאן, הפיכתו לכוכב על ועד למותו הטרגי בגיל 28 עת שם קץ לחייו- ברנט הצליח למגנט אליו תוך זמן קצר  את כל מי שמעז לחלום לפרוץ את תקרת הזכוכית.

בהשקעה מקצועית מדוקדקת וקפדנית, קול מרגש ומיוחד, תעוזה, יכולת הופעה בימתית יוצאת דופן המלווה בכריזמה וסקס אפיל וכישרון פנומנלי הוא כבש לעצמו מקום בפנתיאון הכוכבים של עולם הבידור. שיריו ששמו במרכז את התקווה והחלום הפרטיים שלו הפכו למקור הזדהות אישי ומודל לחיקוי של המוני מעריצים בעולם.

מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל
מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל
מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל
מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל

מהודעה שהוציאו במשותף הנהלת מוזיאוני חיפה ואחיו של הזמר המנוח, צביקה ברנד, עולה כי אוסף הפריטים של הזמר מייק ברנט יעבור לרשות מוזיאוני חיפה וישמר במוזיאונים למשמרת עד.

בין הפריטים שהמוזיאון יקבל לרשותו, נמצאים כתבי יד מקוריים של מייק ברנט, תקליטי זהב, הגיטרה המקורית בה ניגן, פרטי ביגוד ועוד פריטים רבים השמורים בידי בני משפחתו.

כמו כן, יציג מוזיאון העיר חיפה תערוכה חדשה על הזמר מייק ברנט – תוך התמקדות בשנות חייו בחיפה, העיר בה גדל מייק ברנט, התפתח מוזיקלית, והשנים בהם התגלה כזמר ופרץ את פריצת הדרך הראשונה שלו. התערוכה תעסוק בעיקר בשנות ילדותו של הזמר, מסלול חייו והתחנות המשמעותיות שלו בעיר חיפה. התערוכה תוצג במוזיאון העיר חיפה, מוזיאון ייחודי השוכן במבנים טמפלריים עתיקים במושבה הגרמנית.

מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל
מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל
מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל
מתוך התערוכה על מייק ברנט בחולון. צילום יובל אראל

אקט זה הוא המשכו של תהליך המשותף למשפחתו של הזמר המנוח ועיריית חיפה לאחר שבקיץ האחרון נקראה בחיפה שדרה על שמו כמי שהיה בן העיר שעלה לגדולה מעבר לים.

צביקה ברנד, אחיו של מייק, מסר: "מייק ואני גדלנו בחיפה והיא העיר בה החל הסיפור המופלא של מייק ברנט, סיפור שהעולם כולו מרותק עליו כבר עשרות שנים. אין טבעי עבורי מליצור קשר עם מוזיאוני חיפה, באמון והערכה, על מנת שישמרו ויציגו את הפריטים, חלקם נדירים".

יותם יקיר, מנכ"ל מוזיאוני חיפה, מסר: "מייק ברנט הוא אייקון וסמל חיפאי. הגיע העת, שהפריטים הנדירים שהשאיר אחריו יגיעו למקום הנכון להם, למוזיאון העיר חיפה, ויוצגו בכבוד במוזיאון הנפלא שבמושבה הגרמנית. אני מודה למשפחת ברנד, לצביקה ולבתו יונה על התרומה שנשמר ונציג בהתרגשות ובכבוד רב".

הצצה לתערוכה כפי שהוצגה בחולון

 

מיטב להיטיו של מייק ברנט

 

הכי חדשים

נינט טייב השיקה את ״אני נינה״

הזמרת והיוצרת נינט טייב השיקה אמש, את אלבומה החדש ״אני נינה״. מופע הלהקה התקיים באמפי תל אביב,...

בירה, נשירה ובית אחד ביפו

איך חותמים שנה עברית? מתחילים מול הים, ממשיכים עם מוזיקה ומסיימים בקפיצה המונית. תחילה מגיעים לנמל יפו...

Jaffa Fest חוזר, והפעם הוא נשאר לאורך השנה

ג׳אפה פסט - Jaffa Fest, פסטיבל התיאטרון הבינלאומי של תיאטרון גשר, חוזר אל הבמות ביפו. הפעם הוא...

השם כבר עזר: אודיה מסמנת את הנשיות והאמוניות הישראלית החדשה

ארבעה חודשים בלבד חלפו מאז שהזמרת אודיה הוציאה את האלבום המלא ״השם יעזור״. כעת היא חוזרת עם...

אחרית הימים כבר הגיעה, והיא הצחיקה עד כאב

העולם עמד להיגמר, ומדינת ישראל חיפשה פתרון מהיר. לא מקלטים, לא הסכמים ולא תוכנית מדינית. הממשלה קראה...

שלושה ימים, שלושה מחזות זמר

חופשת סוכות הקרובה תקבל בהיכל התרבות תל אביב צליל תיאטרלי במיוחד. התיאטרון העברי ירכז שלוש הפקות מוזיקליות...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא