ברצלונה – מחקר אודות יעילות בדיקות קורונה בכניסה להופעות
למעלה מ -1,000 תושבי ברצלונה התכנסו ביום שבת כדי להשתתף במחקר רפואי כדי להעריך את יעילותם של בדיקות מהירות לגילוי קורונה בכניסה להופעות.

בתחילת החודש נחשף כאן כי פרופסור רוני גמזו מי שעמד בראש פרויקט המלחמה בקורונה בישראל ואנשי המרכז הרפואי איכילוב יזמו תכנית לקיומם של בדיקות מהירות בכניסה למתחמים מרובי קהל ביניהם גם אולמות ומתחמי הופעות. המיזם "מגן לחיים" מקבל כעת חיזוק בעקבות מחקר בפרויקט דומה שהתקיים בספרד בימים האחרונים.
כ -1,000 תושבי ברצלונה התנדבו ליטול חלק במחקר רפואי שמטרתו בדיקת היעילות בבדיקות מהירות לגילוי קורונה ממש בכניסה למתחמי הופעות, מתוכם 500 מתנדבים נבחרו באופן אקראי ליהנות ממופע חינם בתיאטרון אפולו בברצלונה שכלל תיקלוטים והופעות של אמנים מקומיים. 500 המשתתפים האחרים נשלחו הביתה על מנת להשתתף בקבוצת ביקורת.
המחקר אורגן על ידי קרן למאבק באיידס ומחלות זיהומיות בברצלונה יחד עם פסטיבל המוזיקה פרימוורה סאונד. הוא קיבל אור ירוק מצד הרשויות האזוריות בקטלוניה.
בראש המחקר הספרדי עומד ד"ר בוריס רבולו, ווירולוג אשר הסביר כי בדיקת אנטיגן באותו יום, שהיא מהירה יותר אך פחות מדויקת ממבחני ה- PCR, יכולה להיות כלי שיסייע בהבטחת אירועים גדולים עד שהחיסונים יהיו נפוצים מספיק כדי למנוע הידבקות. לדבריו הבדיקה יכולה להיות שימושית בכל סוגי האירועים, החל מאירועי תרבות דרך קונגרסים עסקיים וכלה באירועי ספורט.
למרות שמשתתפי הניסוי נדרשו לעטות מסכות במהלך פסטיבל המוזיקה בן חמש שעות, הרי שההתרחקות החברתית לא נאכפה. במהלך שהותם בתיאטרון אופשר למשתתפים לשהות בבר שם ניתן היה להסיר את המסיכות כדי לשתות. חלקם של המשתתפים אף בחר להתחבק עם חברים.
הצצה אל הניסוי