יום שלישי, אוקטובר 27, 2026

עומר מושקוביץ – קולנוע

מסימני הזמן – בהמתנה המיוחלת לחזרה לשגרה מלאה בעולם התרבות וההבנה כי תמיכה ללא סייג ביצירה המקומית היא מטבע חשוב בשיח העכשווי, מרים המפיק חיים שמש את הכפפה ופותח בהפקת פרויקט מוזיקלי חדש – "אז.עכשיו." המבקש לתת מקום של כבוד לאלבומים ישראלים וותיקים שהפכו עם הזמן לחלק מהזיכרון המושרד בדי.אנ.אי האישי.

הרעיון של שמש הוא לחדש את הלהיטים ההם מאז, להגישם באמצעות אמנים חדשים בני הדור הנוכחי, להשקיע בהפקה מוזיקלית ייחודית ועכשווית ולהרים מהלך תמיכה ביוצרים, נגנים ואנשי תעשיית המוזיקה הישראלית, והוא מתאפשר הודות למיזם המוזיקלי VOLVO-VSOUND

נכון לעכשיו הפרויקט מבקש לעטוף שלושה אלבומים וותיקים, מוכרים ואהובים – הראשון הוא אלבום הבכורה של הזמרת שרון ליפשיץ "קולנוע". ממנו נבחר לצאת היום שיר הנושא אותו כתב דן תורן ושרון הלחינה.

הבחירה לביצועו נפלה על הזמרת והיוצרת עומר מושקוביץ והליך ההפקה המוזיקלית הוטל על תמיר גורדין ושלי לוי העומדים מאחורי הפקת האלבום החדש של עומר (בתוך כך מתברר כי שלי היא הבת של שרון ליפשיץ…).

עוד שני אלבומים צפויים להיכלל בפרויקט – "אדם בתוך עצמו" של שלום חנוך ואהוד בנאי והפליטים עם האלבום הנושא את שמם.

כך עומר מושקוביץ על האתגר שנפל בחיקה – "מי שמכיר אותי יודע שאני כמעט אף פעם לא עושה קאברים. אני לא ממש יודעת מה הסיבה אבל אולי זה בגלל שאני מרגישה לא זמרת מספיק. אבל הגיעה אלי הפנייה המרגשת הזאת מפרויקט מהמם שנקרא אז.עכשיו. אותו הרים חיים שמש המנהל ויזם הפרויקט ולא יכולתי לסרב. זוהי סדרת מחוות לאלבומים ישראלים. חיבור בין מפיקות.ים למבצעים.ות כדי להפיק מחדש קלאסיקות ישראליות מהממות. תמירי מפיק מחדש את אלבום המופת ׳׳קולנוע׳׳ שזה למעשה אלבום מופת של שרון ליפשיץ הגאונה שזאת למעשה גם אמא של שלי (כן כן,שלי לוי שלנו) מנגן בשיר גם יוני (הבןזוג) וככה יצא שבשקט בשקט, הסכמתי למשימה המאתגרת מדי של לשיר מחדש את הקלאסיקה המדהימה הזאת של שרון ליפשיץ האחת והיחידה. את המילים כתב דן תורן כמובן על הלחן שרון ליפשיץ והפעם הביצוע שלי. מקווה שתהנו. זאת הפעם הראשונה שהקלטתי קאבר. אמאלה."

עומר מושקוביץ – 2020

שרון ליפשיץ עם דבל'ה גליקמן – 1986

הכי חדשים

נוסטרדמוס, איינשטיין והגולם נפגשים על הבמה

מה משותף לנביא העתידות נוסטרדמוס, למדען אלברט איינשטיין ולגולם מפראג? לכאורה, לא הרבה. אלא שהכוריאוגרפית נדיה טימופייבה...

חמישים שנה, U2 שוב כובשת את המגרש

יש להקות שהזמן הופך אותן לזיכרון נוסטלגי, ויש כאלה שממשיכות לכבוש פסגות חדשות. חמישים שנה אחרי שהחלו...

כשהפוליטיקה נכנסת לפלייליסט

נתחיל בכך שלא אביע כאן היום עמדה פוליטית (אשתדל...). במקום זאת, אנסה לגעת בשירים שעשו זאת במקומי....

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

דורון בוטניק בשביל צדדי אל אלוהים

דורון בוטניק מעולם לא הלך בתלם. הכרתי אותו לפני יותר מעשור בסצנת האינדי של דרום תל אביב,...

נובמבר רוקד: אהבה, כאב וזהות

חודש נובמבר מביא לבמות המחול בישראל שורה של יצירות מסקרנות. אהבה ואובדן, זהות ושייכות, גוף ונפש עומדים...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....