יום שני, אוקטובר 12, 2026

רועי פרל – ליבורנו 11

רועי פרל, מוזיקאי, זמר יוצר העומד להשיק אלבום בכורה בהפקתו של דני רובס משחרר השבוע שיר חדש המעלה געגועים לימי הילדות האישית. השיר – "ליבורנו 11", על שם כתובת בית ילדותו בשכונת "ליבורנו" בגבול בת ים וחולון בשנות השמונים של המאה שעברה מהווה מעין כור היתוך מוזיקלי אליו נוצקו הזכרונות וחוויות הילדות לצד מלודיה המגיעה מתוך השפעות מוזיקליות המשלבות פשטות ארצישראלית בהפקה עכשווית.

צפייה בקליפ מגלה כי פרל שילב את אותם מראות ילדות שחלקם כבר לא קיים בפועל במקומות בהם החוויות נוצרו וכך הקליפ המלווה עליו אחראי לירן הדיה משלב וידאו ריאליסטי עם אנימציה מתוך עיניו של ילד הצורבת באופן מדוייק את החוויות ומזרימה אותן לצופה.

לא התעצלתי והלכתי לחפש את החוויות כפי שהן מתועדות בידי רכב הצילום של גוגל, המראות כמעט ולא השתנו למעט שיני הזמן, כך הקיוסק של אברהם בפינת הגינה הציבורית העומד כיום סגור ומסוגר.

גם בניין ילדותו נותר עומד במקומו

כך רועי פרל על השיר – "מדי ערב אני מספר לילדות שלי סיפורים של לפני השינה, שובר הקופות שלהם זה ״אבא, תספר לנו איך זה היה כשהיית קטן״. לא שילגיה, לא דוד המלך, אפילו לא אנה ואלזה. אז אני מספר על הילדות שלי בשכונה בבת ים של שנות השמונים, ואיך במבט אחורה הכל נראה כזה פשוט ותמים. אז ככה אני מחפש ומחטט בזכרון, ומה עוד קרה שם בשכונה אחרי בית הספר, על המכולת של יוסף, על האלטעזאכן, על זה שהיה נוסע על אופניים עם הגה, ועל ההוא שלקח את זה להארדקור והיה רוכב על חמור. על הרצל מהדגים ויהודה מהירקות, ולאט לאט אני נזכר וחוזר לשם, והופ – התפלק מזה שיר! אז אני סופר מבסוט להוציא סופסוף את הסינגל השני שלי ״ליבורנו 11״. כמעט שלוש שנים הוא ממתין לרגע הנכון לצאת לאויר העולם, מאז באתי עם לחן בסיסי, והסיפורים שיצקו לתוכו לאט לאט את הטקסט, שהוא גם הטקסט הראשון שכתבתי…" 

 

הכי חדשים

פצ'ה קוצ'ה 26: שירי דיקטטורים וקמילה אחת גדולה

יש אירועי תרבות שאתה מגיע אליהם כשאתה יודע בדיוק מה תקבל. ויש את פצ'ה קוצ'ה. אירוע שבו...

מה שהיה לי בית: ישי שוורץ והקול השקט של ההדף השלישי

מי שמכיר את ישי שוורץ מעולם המטאל והרוק הכבד, רגיל לפגוש אותו בסביבה מוזיקלית אחרת לחלוטין. במשך...

מוסא: כשמשה רבנו פוגש את הגנאווה בלב הסהרה

יש משהו כמעט סמלי בשני מוזיקאים ישראלים שיוצאים אל המדבר כדי לחפש צלילים חדשים. במיוחד כאשר מדובר...

נטליה אוסיפובה חוזרת לישראל: כוח הטבע עולה על הבמה

יש רקדניות שמצטיינות בטכניקה, אחרות ניחנות בכריזמה בימתית יוצאת דופן. מדי פעם מופיעה רקדנית שמצליחה לחבר בין...

דוד ד'אור חוגג 35 שנות קריירה עם תזמורת ואורחים

יש קולות שמזהים כבר בצליל הראשון. דוד ד'אור הוא בהחלט אחד מהם. במשך שלושה עשורים וחצי הוא...

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המוזיקה הישראלית יוצאת לעולם: פסטיבל החשיפה הבינלאומית 2026

כשהמוזיקה הישראלית פוגשת את העולם לא בכל יום מגיעים לישראל אנשי תעשיית מוזיקה בינלאומיים כדי להקשיב למה שקורה...

שותים מנדטים: המרץ 2 ועיתון הארץ נפגשים על הבר

המועדון האלטרנטיבי המרץ 2 ושכניו ממערכת עיתון "הארץ" יוצאים לשיתוף פעולה חדש. אנשי מערכת עיתון "הארץ" יוצאים...

הלילה הוא שירים: חנן יובל חוגג 80 עם חברים

אירוע של פעם ב-80 שנה יתקיים בנובמבר בהיכל התרבות בתל אביב. מיטב אמני ישראל יתכנסו לערב חגיגי...

שש דקות וארבעים שניות: פצ׳ה קוצ׳ה חוזרת להיכל התרבות

אירוע פצ׳ה קוצ׳ה תל אביב חוזר אל היכל התרבות במהדורה ה־26. המארגנים פתחו כעת את מכירת הכרטיסים...

20 אלף איש כבר הבטיחו מקום בטקס הזיכרון הלאומי

פחות מיממה הספיקה לציבור כדי לשריין 20 אלף מקומות. טקס הזיכרון הלאומי ממשיך לעורר היענות ציבורית רחבה....

צלילי בזלת חוזר: האוקטוברפסט של הצפון נוחת בקצרין

פסטיבל צלילי בזלת חוזר במהלך אוקטובר 2026 למרגלות הרי הגעש של הגולן. הפסטיבל יפתח את חגיגות היובל...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא