יום רביעי, אוקטובר 28, 2026

זואי פולנסקי זכתה בפרס רוזנבלום לאמנויות הבמה

גם השנה העניקה קרן רוזנבלום לאמנויות הבימה שורת פרסים לאמנים מתחומי עשיה אמנות ותרבות שונים, בתחום המוזיקה זכתה השנה המוזיקאית זואי פולנסקי מהטעמים – "מלחינה צעירה בעלת דמיון מעודן, מרענן ומגוון המשלבת את נגינתה עם כל האמצעים האלקטרוניים העומדים לרשותה ברגישות ובכישרון רב."

זואי פולנסקי נמנית על המוזיקאיות היותר מעניינות בסצנת המוזיקה העצמאית בישראל, היא מוכרת גם בטייטל "בלה טאר" המושאל משמו של הבמאי ההונגרי הנודע, בין היתר היא חברה בהרכב ריאו ובחלק מעשייתה היא כותבת מוזיקה לפסי קול קולנועיים.

בעקבות החלטת ועדת השופטים של פרס רוזנבלום לאמנויות הבמה מטעם עיריית תל-אביב-יפו על הענקת הפרסים לזואי ושורה נוספת של אמנים, בעת הנוכחית בצל הקורונה, החליטו בעיריית תל-אביב-יפו ובמשפחת רוזנבלום להעניק את כספי הזכייה בסמוך למועד ההכרזה, קרי במהלך החודש הקרוב ולא במועד הטקס עצמו, ובזאת לסייע לאמנים הזוכים דווקא בתקופה זו.

הפרסים יוענקו לזוכים בטקס חגיגי שייערך ביום שלישי, 14 בנובמבר 2020 במרכז ענב לתרבות בהשתתפות חבר השופטים, חתני הפרס וזוכי הפרס משנים קודמות, בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

הפרס מנציח את זכרם של בני הזוג גוטליב וחנה רוזנבלום ז"ל, תושבי העיר תל-אביב-יפו שפעלו רבות לקידום וטיפוח העיר. ובלכתם הורישו לעיר את "קרן רוזנבלום לאמנויות הבימה" – קרן המכוונת כולה למצוינות בתחום אמנויות הבימה.

כאן בבלוג מברכים את זואי על זכייתה בפרס החשוב.

אלבומה האחרון של זואי פולנסקי – Violent Flowers צפוי לצאת בתאריך 17 ביולי 2020 בלייבל הניו יורקי Youngbloods.

בינתיים ניתן להאזין ולרכוש את אלבומיה הקודמים בשלל הפרויקטים

 

 

 

 

 

 

 

הכי חדשים

ללכת שבי אחריו: רובין וויליאמס מפנה את הבמה ליחזקאל לזרוב

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שמלווים אותנו שנים בזכות הרעיונות שהותירו אחריהם. "ללכת שבי...

מקיסריה לבית המדרש: בר צברי, בניה ברבי ועמיר בניון

רק לפני ימים ספורים עמד בר צברי על במת אמפי קיסריה וחגג את מופע הבכורה שלו במקום....

נוסטרדמוס, איינשטיין והגולם נפגשים על הבמה

מה משותף לנביא העתידות נוסטרדמוס, למדען אלברט איינשטיין ולגולם מפראג? לכאורה, לא הרבה. אלא שהכוריאוגרפית נדיה טימופייבה...

חמישים שנה, U2 שוב כובשת את המגרש

יש להקות שהזמן הופך אותן לזיכרון נוסטלגי, ויש כאלה שממשיכות לכבוש פסגות חדשות. חמישים שנה אחרי שהחלו...

כשהפוליטיקה נכנסת לפלייליסט

נתחיל בכך שלא אביע כאן היום עמדה פוליטית (אשתדל...). במקום זאת, אנסה לגעת בשירים שעשו זאת במקומי....

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....