יום רביעי, אפריל 8, 2026

הכנר דני טיברין הלך לעולמו

אמש הלך לעולמו אחרי מחלה קשה נגן הכינור החשמלי דני טיברין שהיווה חלק מהרכב הרוק המתקדם הישראלי דובדבן אשר הייתה אחת מאותן להקות ישראליות מעטות שיצרו רוק מתקדם. ההרכב כלל כינור חשמלי ואופי הקטעים שנוגנו בהופעות היו בחלקם ארוכים, מורכבים ומלאי אלתורים.

טיברין הצטרף להרכב הרוק המתקדם שהוקם בשנת 1979 בירושלים – "דובדבן", שם שנגזר מכינוי הקוד לחשיש מהזן הלבנוני המשובח. בלהקה היו חברים באותה עת איב תואתי הזמר והקלידן שהלך לעולמו, נגן הבס ארנון פלטי, הגיטריסט אייל טובנהוז והמתופף רוני הולן יחד עם טיברין על הכינור החשמלי ניגנה מוזיקה שקיבלה את השפעתה מהג'אז רוק. נגינתו של טיברין זכורה למעריצי הלהקה כנגינה המזכירה את כינורותיהם של מאסטרים כז'אן-לוק פונטי, אדי ג'ובסון ואפילו את טוני בראוור הישראלי.

הלהקה הפסיקה את פעילותה אחרי מספר שנים במהלכן הופיעה במיוחד בפאבים ומועדונים ירושלמים בהם נהגו לבלות סטודנטים אך הוקמה מחדש עם דני טיברין, ארנון פלטי ורוני הולן אשר צרפו אליהם את אורי וינשטוק בקלידים ועשהאל בן-צרויה בגיטרה.

בשנת 2009, כמעט 30 שנה לאחר הקמת ההרכב המקורי הם השיקו אלבום בכורה – Duvdevan אשר כלל עשר רצועות מוזיקליות.

מעבר לנגינה בכינור היה דני טיברין מחובר חזק למוזיקת הבלוז וכך גם נפגשנו לפני מספר שנים כאשר הגיע לאחד המופעים שהתקיימו בפאב התל אביבי מייק'ס פלייס במסגרת פסטיבל הבלוז של תל אביב.

בשנת 2005 מצטרף דני טיברין להרכב הרוק "איזי והפתולוגים" של איזי אור פז שחידש אף הוא את הרכבו באותה עת, אליהם הצטרפו יואב בונצל בתופים, ערן זילברברג בבס, עידו זלנקי בקלידים, ניב כהן בכלי נשיפה, אמיר זוסקוביץ בגיטרה, אלון ובר בכינור. ההרכב הוציא את האלבום "פרויקט המרה השחורה" בגרסת אולפן ובהמשך בגרסה חיה מתוך הופעה שהוקלטה.

כאמור אמש הוא הלך לעולמו. הוא יובא למנוחה אחרונה בבית העלמין בבאר שבע ביום ראשון. יהי זכרו ברוך.

הכי חדשים

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

לא רק פסטיבל זה שבט

יש רגע כזה בפסטיבלי מטאל גדולים שבו הכול מתנקז לחוויה אחת. בוץ עד הקרסוליים, אלפי אנשים לבושים...

פסטיבל ג׳נסיס מתרחב – נחשפת במת ״עוף החול״

בתחילת השנה דיווחנו על ההכרזה הראשונית לקראת פסטיבל ג׳נסיס 2026, שמתוכנן להתקיים במאי הקרוב ב־גן לאומי עין...

היכל התרבות מכריז על חזרה לפעילות – "שאגת התרבות"

גם היכל התרבות תל אביב מצטרף לשורת מוסדות התרבות שלא שוקעים בתנומה, ומבקש להחזיר את הפעילות בהדרגה,...

המורה לפיתוח קול לנה אוסטרובסקי בין קורבנות הטיל בחיפה

יש ידיעות שנכנסות לשטף היומי ונעלמות, ויש כאלה שעוצרות לרגע את הנשימה. הידיעה על מותה של לנה...

התרעה מוקדמת בצוללת צהובה

הצוללת עולה לפני השטח - ומגיבה למציאות בזמן שבו התרבות המקומית נדרשת להתאים את עצמה למציאות ביטחונית משתנה,...

2 הערות

  1. וואו, רק עכשיו ראיתי… איזו באסה. דני, כזה בן אדם מצויין ונגן שכולו כשרון ומיומנות! ניגנו ביחד לפני כ 15 שנה. צר לי מאד לשמוע. גיורא קנת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

עולם ההופעות שותק – ושאול מזרחי שובר את הדממה

כשהעיר התעוררה לאזעקה באותו בוקר שבת, הרגע שבו התברר שאנחנו נכנסים למערכה צבאית, בבארבי לא חיכו. שאול...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא