חדשות הסצנה

מחווה ליהודה עמיחי – 'לילה אחד של אהבה'

ערב המוקדש ליצירותיו של המשורר יהודה עמיחי יתקיים בתאטרון ירושלים, כל הפרטים

ערב משיריו של יהודה עמיחי בהשתתפותם של הזמרים והיוצרים מירה עווד, סיון טלמור, שאנן סטריט, שי צברי ושלומי שבן בליווי תזמורת מיוחדת למופע בניצוחו של אלעד לוי  יתקיים בתאריך 23 במרץ באולם שרובר שבתאטרון ירושלים, האירוע יכובד במעמד נשיא המדינה מר ראובן ריבלין.

האירוע יפתח את פסטיבל ירושלים לאמנויות תוך ציון 20 שנה לפטירתו של המשורר זוכה פרס ישראל יהודה עמיחי, שהיה אחד המשוררים המוערכים והאהובים בישראל ובעולם. עמיחי נמנה על משוררי 'דור המדינה' בספרות העברית, אך נחשב ייחודי ופורץ דרך. משורר שהדגיש את שירת ה'אני' בדור שדיבר את שפת ה'אנחנו'. סגנונו הפשוט והנוגע ללב כבש את הקוראים באופן מיידי וספריו, שתורגמו לארבעים שפות, זכו במהרה להצלחה. עמיחי הפך לאחד המשוררים האהודים, המוכרים והמצליחים בישראל ומחוצה לה. בין השירים במופע: "הבלדה על השיער הארוך והשיער הקצר", "בגן מוקסם", "באהבתנו", "לווי אותי", "שיר ליל שבת", "אלול בעין כרם" ועוד.

במהלך הערב תוצג עבודת וידאו-ארט שנוצרה במיוחד לכבוד האירוע, אותה יצרו סטודנטים ובוגרי בית הספר מוסררה לאמנות וחברה. העבודה נוצרה בהשראת שירתו הענפה של עמיחי ומעניקה מבט פרשני חזותי לשיריו,  וכן יוקראו שירים שטרם הולחנו. את השירים יקריאו כבוד נשיא המדינה מר ראובן ריבלין, אלמנתו חנה עמיחי ובתו עמנואלה.

כך שי צברי ואלעד לוי על הערב:

"שירי האהבה של עמיחי חושפים אדם בעל רגשות עזים, שידע לאהוב בתשוקה גדולה אך גם הכיר את טעמה המר של האהבה. קינא, התגעגע וסבל. מתוך הים הגדול של שירתו, בחרנו כמה משירי האהבה הבולטים שלו, בניסיון לשרטט את דמותו של עמיחי האוהב בפרשנות עכשווית המקבלת השראתה מהעיר ירושלים.

עמיחי הביא לשינוי מהפכני בלשון הפיוטית וחיבר בין הפיוטי ליומיומי. במופע יחברו שיריו של עמיחי אל המרחב הישראלי העכשווי, בו שזורים מזרח ומערב ובמיוחד בעירו ירושלים, בה נכח תמהיל זה באופן בולט. בערב זה נרגש את הקהל בעיבודים חדשים לשירי האהבה המיוחדים של עמיחי, המשקפים בין היתר גם את אווירת העיר ירושלים המצויה בלב יצירתו"

הערב בהפקת עיריית ירושלים – אגף תרבות ואמנויות וחברת נענע דיסק

כרטיסים: 60/70 ש"ח, לינק לרכישה

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: