יום שלישי, יוני 2, 2026

אביב בכר בהופעת השקה אינטימית בעדנה, יפו

בלב מתחם נויה היפהפה ביפו, בין כבישים והעדר חניות, שוכן מרכז עם ריצוף צבעוני וקפה קטן עם בירות בוטיק וגבינות. מתנגנת שם מוזיקה אלקטרונית בערבית (נסו את DAM ההנאה מובטחת). בחוץ בין הספסלים פרוסים שטיחים וכריות, צלחות פורצלן עם עיטורים עתיקים על השולחנות וקירות מחופים באבן ירושלמית. "עדנה" הוא מרכז יפהפה בבניין לשימור ששווה ביקור.

חלל ההופעה מעוצב להפליא, בין השטיחים והכריות עולה אביב בכר להופעה אינטימית לכבוד השקת הסינגל "לנוע" מתוך אלבום חדש שמחכה לאור.

אביב בכר, השקה. צילום טלי ספיר
אביב בכר, השקה. צילום טלי ספיר

המופע

בכר עולה בחליפה חומה מזמש וקורדרוי, רק הוא והגיטרה האקוסטית, להופעה אינטימית. לצידו ממתין בדממה לתורו הנבל. גם אנחנו מחכים לו. הוא מציג את המופע כ"ההופעה הרשמית הראשונה של אביב החדש" האלבום החדש מוכן הוא מחכה לצאת. הוא פותח עם שיר חדש, אותו שר בקולו הרך ועם אמת גדולה. הטקסטים מסמלים תקווה והתחדשות וניכר שצמחו משבר.

"פחד הוא רק צל

והעיניים מתרגלות לראות את החסר

כשבינתיים, אור גדול מאיר עלינו

ועוטף את הכל"

בשירים מאלבומיו הקודמים, בכר רותם את הקהל כקול שני המלווה את שירתו והקהל ממושמע ומשתף פעולה. "כשאתה שר את השיר שלך שמונה שנים רצוף, בשלב מסוים אתה מתחיל לעשות קאברים לעצמך." מספר בכר, "יש שיר אחד כזה, שבשבילי הקסם של השיר הזה הוא שאני מנסה כל פעם מחדש, לא להרוס אותו. בשיר הזה תמיד קורים דברים. בהופעה בירושלים יצא הבעלים של המקום מהמטבח עם מגש מלא כוסות מים וכששרתי את השיר בעיניים עצומות פשוט חבטתי בו בטעות וכל הכוסות נפלו ונשפכו עלי. מוסר ההשכל מהסיפור הוא,  שכשאתה עסוק בעצמך אתה תקבל מכות. בואו נראה מה יקרה לי היום" ומבצע את "מטוס" ללא כל קטסטרופה.

אביב בכר ואיל פרידמן. צילום טלי ספיר
אביב בכר ואיל פרידמן. צילום טלי ספיר

האורח

מצטרף אליו לנבל איל פרידמן כי הרי ידוע, שנבל שמופיע במערכה הראשונה ינגן בשלישית. וגם ברביעית. הם מנגנים יחד את "לנוע" הסינגל הראשון מאלבום הסולו שבקרוב יראה אור. ההופעה הזאת מוקדשת קודם כל למען הקהל ושנית, לכבוד הסינגל הזה. כמעט במחובר הוא מנגן שיר של נגן בגלמה תורכי שמספר שכשנולד, נכנס בדלת אחת ומאז הוא ממשיך ללכת יום וליל עד שיגיע לדלת השניה. הפריטה על הגיטרה משתנה בהתאם למוסיקה ונשמעה כמו צלילי עוד ערבי. בכלל, השליטה של בכר בגיטרה מרשימה. היא מהווה תזמורת שלמה הכוללת גיטרות, מיתרים, קלידים, תופים ועוד.

השיר "לנוע" בפרט והאלבום ככלל, נוצר מתוך משבר ומתהום והתקומה והתקווה שלאחר מכן, הצמיחה שירים אופטימיים ומלאי מסרים מרוממי נפש, ברגישות ואמת ומתוך ליבו של אביב בכר.

קטעי וידאו מהמופע

 

 

הכי חדשים

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

יוני בסימטה – תיאטרון, ג'אז וסיפורים שנוגעים בזמן הזה

בזמן שביתו ההיסטורי ביפו עובר שיפוץ, תיאטרון הסימטה ממשיך לפעום במלוא הכוח. במהלך חודש יוני הוא מעתיק...

מי תהום חוזרת לבמה – אופרה ישראלית מקורית על אהבה, זיכרון והתפוררות הזמן

לא מעט יצירות עוסקות בזיכרון. אחרות מבקשות לגעת באהבה. "מי תהום", האופרה הקאמרית המקורית מאת תמר שליט,...

עמיר "ג'נגו" רוסיאנו – 30 לילות רצוף

יש יוצרים שהקריירה שלהם נמדדת בלהיטים. יש יוצרים שנזכרים בהם דרך רגע אחד גדול. ג'נגו שייך לסוג...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

ריטה חוגגת ארבעים שנה על הבמה בקיסריה

יש אמנים שמלווים תקופה. יש אמנים שמלווים דור. ריטה מלווה כבר ארבעה עשורים את המוזיקה הישראלית, ובקיץ...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

שי שיר
שי שירhttp://shayshir.wordpress.com
שי שיר וטלי ספיר: הוא: איש חינוך בכל רמ"ח אבריו, שהמוזיקה מהווה מרכיב מרכזי בחייו. היא: ביום מנהלת רישוי במשרד אדריכלים ובשאר הזמן תופרת, יוצרת וכותבת. ביחד: הם ההורים של אלה ורותם ויחד איתן חיים ונושמים הופעות ומוזיקה.

מבזקים

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא