שבת, אוקטובר 31, 2026

מועדון שבלול חוזר לפעילות במיקום חדש

מועדון שבלול אשר נסגר בקיץ אשתקד במקום משכנו בנמל תל אביב חוזר לפעילות, הפעם במשכן חדש ברחוב קרליבך בתל אביב, היכן ששכן מועדון הגנקי, כל הפרטים.

פעם גנקי היום שבלול, השיפוצים בעיצומם. צילום מעמוד הפייסבוק
פעם גנקי היום שבלול, השיפוצים בעיצומם. צילום מעמוד הפייסבוק

לפני מספר שנים רשמתי את השורות הבאות "האמת, זה היה ערב קלאסי שכזה, לקוח מתוך סצנה של סרט קולנוע, נמל תל אביב, גשם, מועדון בר סולידי וקטן, דלתו פתוחה אל האוויר שבחוץ ומאפשרת להמיית הגלים וטפטוף הגשם להוות מצע חרישי למוזיקת הג'אז המושקעת הנשמעת מבעד לרמקולים, קהל מתחיל לזרום פנימה, לא הרבה, כמה עשרות, האמת, לא צריך יותר, מופע חצי אינטימי, בירות וכוסות תה חם עוברות אל השולחנות, כאילו חורף באמצע הסתיו, בעוד מספר רגעים הרכב הנגנים יעלה לבמה שבפאתי המועדון והמופע הצפוי יתחיל, רגעים אחרונים עם הבירה והזיתים ואני מפנה את כיוון המושב מהבר לעבר הבמה…"

שבלול, מועדון שהוקם בשנת 2005 במתחם נמל תל אביב בידי אלי זק ויוסי מזור, אליהם הצטרפו בהמשך שותפים נוספים ביניהם נמנה גם יובל צוק אשר לאחר סגירת המועדון הישן פתח לאחרונה את הגרסה שלו למועדון האינטימי תחת הטייטל "טרמינל 4" במתחם התחנה שם הוא ממשיך את אותו קו מוזיקלי שהותווה במועדון הישן – הופעות מוזיקה לצד מטבח בלתי שגרתי עם בלוז, ג'אז, פולק ומוזיקת אמריקנה של סצנת ה"אולד סקול" הטובה והמשובחת.

כעת מכריז אלי זק, השותף המייסד של שבלול כי המועדון המקורי (שהוא מחזיק בזכויות על שמו) חוזר לפעילות באותו נוסח של תצריף מוזיקלי וקולינרי שהיה נהוג בנמל תל אביב במשכן הקודם, המיקום החדש של המועדון הוא במקומו של מועדון הגנקי מיסודה של עינת שרוף ברחוב קרליבך 23 בתל אביב שעבר בינתיים לשדרות רוקח 73 בתל אביב.

הפתיחה של מועדון שבלול המתחדש תתקיים בתאריך 8 באוגוסט, יום חמישי ובערב שלמחרת, ליל שישי 9 באוגוסט אליהם הוזמנו הלקוחות הוותיקים של המועדון על מנת להתרגש יחדיו על ההמשכיות וההתחדשות.

את שני ערבי הפתיחה תוביל שלישית הג'אז של יפתח קריא, דורון תירוש ורם ארז, הטריו יבצע קטעים ממיטב הסטנדרטים האהובים כמו גם מוזיקה מקורית פרי עטו של יפתח. בכל אחד מהערבים תפתיע השלישיה עם  אורח מיוחד!

לאחר ההופעות יפתח ג'אם סשן חגיגי בו ישתתפו טובי המוזיקאים מהסצינה המקומית.

מן הראוי לציין כי בכך הולכת סצנת הג'אז והבלוז המקומית וחוזרת לנוע על הכביש המהיר והרחב לצד ספוטים נוספים ברחבי העיר המייחדים את סגנונם המוזיקלי למחוזות הפחות פופולאריים אך יותר איכותיים – ג'אז, בלוז, רוק ישן וטוב והרבה כבוד ליוצרים ואמנים שאינם בשנות העשרים לחייהם…

 

 

הכי חדשים

הבלט הרוסי, מרתון על קצות האצבעות

במקום שולחן שבת, צ'ייקובסקי יש אנשים שמקדישים את ערב שישי למפגש משפחתי סביב שולחן האוכל. אחרים יוצאים למסעדה,...

גאווה ישראלית: הצלילים שחזרו למרוקו

לפעמים המוזיקה מצליחה לחצות גבולות שהמציאות הפוליטית מתקשה לעבור. אמש, חמישי 29 באוקטובר, קיבלנו לכך תזכורת מרגשת...

הקליק האחרון: הפאנק לא מת, הוא רק הזדקן

הכול התחיל במרתף שחור בדיזנגוף יש סרטים שאתה צופה בהם, ויש סרטים שלוקחים אותך בחזרה אל החיים שלך....

דיק טרנטון: מי רצח את ההיגיון?

,מה קורה כשבלש חוקר שלוש תעלומות רצח, אבל בכל פעם ההיגיון בורח מזירת הפשע? ואם זה לא...

שעות לפני מנורה: מי העלים את איתי לוי מהאינסטגרם?

יש ימים שבהם הכול אמור לעבוד כמו שעון. האורות מוכנים, הנגנים נערכים, אלפי כרטיסים כבר נמכרו והקהל...

מאיכילוב ועד הפרלמנט הגרמני: המוזיקה חוצה גבולות

יש מי שמגיע לאולם קונצרטים כדי לשמוע מוזיקה, ויש מי שהמוזיקה צריכה להגיע אליו. ילד המאושפז בבית...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...