פס קול שבועי 11.07.2018

מלקט במהלך הימים החולפים שירים, קליפים ואלבומים שנעמו לאוזני ותפסו את תשומת לבי, הזדמנות לחלוק עם הקוראים, עצרו לרגע, הטו אוזן ואפילו פקחו עין, מוזיקה.

אפרת אליהו – אהבה פשוטה
אפרת, זמרת יוצרת, משחררת שיר ראשון מתוך אלבום הבכורה שלה שיקרא שמו "שלמה", הפעם בניגוד להרגלי להתחבר בראשונה למנגינה, התחברתי ישירות לטקסט, הנרטיב המאוד אישי של הכותבת המור בפניה תופס את תשומת הלב והרגש למן השורות הראשונות, כמיהה לאהבה, עניין כל כך בסיסי בהוויית הקיום העצמי, נשזרת דרך סיפור אישי שמבקש לחקור במקביל את השגת האהבה לצד הסכמה עצמית. השיר מוגש בעטיפת וידאו קליפ שהוא כשלעצמו יצירה מופלאה תוך שימוש בטכניקה דיגיטלית ההופכת את המראות לרישומים בתנועה ומאפשרת להעביר מסרים ויזואלים מהחיים ללא צורך לחשוף את הדמויות האמיתיות שנוטלות חלק בסצנות, נשים בסיטואציות שונות ביום יום, אהבתי.
כך אפרת עצמה על השיר שלה: "אהבה פשוטה הוא שיר על החיפוש האישי שלי אחר אהבה לא מתוסבכת כזו שהיא נוכחת, בריאה, אוהבת. ובעיקר אני מאמינה שהיא כמיהתה של כל אישה ושל כל גבר שחוו קשרים מכאיבים או בלתי מושגים ושעדין מחפשים ומאמינים שהיא תגיע. אני מאמינה שהשיר הזה הוא מאוד מרגש ונוגע ואני אשמח שתאזינו לו בלב שלם ועם כל כולכם. הווידאו קליפ שמלווה את השיר מביא את הסיפור בצורה שהיא לדעתי מצליחה ללכוד היטב את התחושות של השיר."
לורן פלד – 42 יום
מכתיבה לקדמת הבמה – האם הסיפור של רותם כהן חוזר כעת בגרסה שונה? שיר ראשון מתוך אלבום בכורה שבדרך למוזיקאי והיוצר לורן פלד, המתגורר במושב מגשימים. פלד החל לכתוב ולהלחין שירים מגיל 13. וכבר במהלך שירותו הצבאי כזמר בלהקת חיל חינוך הספיק לעבוד עם הזמר עברי לידר ושם באולפן הכיר את נעם חורב שלימים יהפוך להיות שותפו לדרך המוזיקלית. לאחר שחרורו מצה"ל עבר לגור בניו יורק והתחיל לעבוד יחד עם נעם חורב על שירים לאמנים המובילים בישראל. לורן היה שותף לכתיבת להיטים לזמרים וזמרות דוגמת ריטה, שלומי שבת, אייל גולן, ליאור נרקיס, משה פרץ, מאיה בוסקילה, מוקי, שיר לוי, הראל סקעת ועוד…
לפני שנתיים חזר להתגורר בישראל, וכאמור עבד לאחרונה על אלבום הבכורה שלו שיכלול 11 שירים עליהם עבד לצידו של חורב. השיר מתאר מסע אחרי פרידה. מצד אחד-הרצון לשחרר, להמשיך הלאה ולבנות חיים חדשים ומצד שני- הגעגוע, הלב והזיכרונות שלא מרפים. הקליפ שמלווה את הסינגל צולם בנורמנדי שבצרפת.
May – Am i really good enough
מאי זיו זרקא, במקור מאילת היא זמרת יוצרת אשר למדה ברימון ונוטלת חלק בהרכב הפרוג "אפרקו" מנסה את כוחה כזמרת עצמאית עם הטייטל המתבקש – May. בדרך להשקת אלבום סולו בכורה לצידו של המפיק המוסיקלי בן שופן היא מבקשת לגעת בסצנת האלטרנטיב אינדי ספייס רוק ובר הספיקה לשחרר כמה סינגלים שעשו את דרכם לפליי ליסט בתחנות כ – 88 כאן וגל"צ. לדבריה של מאי השיר הנוכחי המלווה בקליפ עליו עמל אלון לוין הוא שיר לכל האנשים הרגישים שמתחבאים בתוך החברה המנוכרת. הוא מעביר את התחושות המעיקות הבולטות ביותר כשחווים חרדה\התקף פאניקה\תסמונת האימה, ונותן מקום לשים עליו את הראש עד שיעבור. האזינו.
נימרוד שיקלר – ברוקלין
נימרוד שיקלר לא חדש בשטח, הוא החל את מסלולו המוסיקלי כזמר יוצר לפני עשרים שנה כאשר כבר בגיל 17 כיכב כסולן להקת הבית בתוכנית הטלוויזיה ״טוש טוש״ ששודרה בערוץ השני יחד עם להקתו "נימרוד והבודדים". בימים אלו עובד נימרוד על אלבומו המלא השלישי והשיר "ברוקלין" אותו הוא משחרר כסנונית ראשונה ממנו נכתב והולחן בידי נימרוד לאחר כמה חודשים שהוא שהה וחי בברוקלין והתאהב בעיר. נימרוד גם מנגן כאן על כל הכלים. האזינו.
סהר שליט – לחזור הביתה
כאשר סהר שליט סיים את שירותו הצבאי כזמר בלהקת חיל הים ופנה לעסוק בשירה באירועים ושמחות משפחתיות מן הסתם החליט להוציא אלבום בכורה אותו גנז כאשר הבין שהוא לא מגיע מהמקום הנכון, אחרי שחווה טרגדיה משפחתית קשה כאשר אמו לקתה במחלת הסרטן ונפטרה, הוא לקח את העצב האישי שלו אל קדמת הבמה וכתב כמה שירים המבקשים לשחרר את הכאב, אחד מהם – "–חזור הביתה" אותו הלחין חנן בן ארי משתחרר כעת להאזנה ומצליח להרטיט לבבות.
בלקן ביט בוקס וברי סחרוף – לובסטר
שיתוף פעולה מוסיקלי בין חברי ההרכב בלקן ביט בוקס לבין ברי סחרוף עם טקסט של גלעד כהנא ובהלחנה משותפת של ברי סחרוף, תומר יוסף, אורי קפלן, תמיר מוסקט ואסף תלמודי מוביל לשיר שמצליח לחבר ולהדביק את המאפיין בין שני הניגודים המתאחדים כאן, ברי הרוקר טרובדור הישראלי והבלקן עם מסרי המחאה האוניברסליים היושבים על מצעי מקפצות גוף בלתי פוסקות.
החיבור מוליד גם סבב הופעות בטייטל "ברי סחרוף ובלקן ביט בוקס – יחד ולחוד" הראשונה בתאריך 26 ביולי בפארק אשכול – לילות קיץ בצפון הנגב, השניה בתאריך 9 באוגוסט בנמל קיסריה – לילות אהבה בקיסריה.
שחר כהן וה"ערק רוקס" – אינדיאן
שחר כהן הוא מוזיקאי יוצר המגדיר את הצליל שלו כ"ערק רוק" השם שנתן להרכב המלווה ליצירות המשלבות רוק וצליל מזרחי אותנטי. כעת הוא עושה דרכו לקראת השקת אלבום חדש שאת מימונו השיג באמנצעות פרויקט הדסטארט ומשחרר מתוכו קטע אינסטרומנטלי בשם אינדיאן המלווה בקליפ שמציג את שחר וההרכב, ומשלב מזרח מערב בסצנות צילומיות מקריית אונו, שכונת התקוה ופארק מדרון יפו. את האלבום עצמו ישיק שחר במופע שיתקיים בתאריך 30 באוגוסט בבר גיורא בתל אביב.
יובל בדש – ג'רי
שיר בכורה של יובל בדש, זמרת יוצרת בת 24 מבאר שבע, העושה את דרכה לאלבום ראשון. את השיר הטרי יובל כתבה לצידם של צחי אלוש ודן תורן בהלחנה משותפת עם צחי שאף הפיק מוסיקלית. ג'רי הוא שמו של כפר דייגים השוכן לאורך חופה הקסום של ברזיל.
כך יובל עצמה על השיר הטרי והמסלול המוסיקלי שלה: "לפני יותר משנתיים הייתי במקום עוצר נשימה! הוא גרם גם לי לעצור. ופשוט להיות. תכירו את ג'רי, כפר דייגים הנמצא בצפונה של ברזיל. התאהבתי בתחושה הקסומה וברגשות שהיו לי בג'רי, וכך נוצר הסינגל הראשון שלי. מגיל קטן אני חולמת, מדמיינת, שרה, מנגנת…בלתי נתפס עבורי – לקבל הזדמנות ליצור אלבום ולהביע את עצמי. אני זוכה לעבוד עם אנשים רגישים, מכילים, מוכשרים, מורים לחיים, ובדרך גם לומדת המון על עצמי, על רגשות, גבולות, ערכים והתמודדות, כתיבה היא אחת מדרכי ההתמודדות שלי…"
תומר עפרון – הולך לאיבוד
זהו אלבום הבכורה של תומר, בנם של סי היימן ורן עפרון, מוזיקאים מוכרים ואהובים, אך אנחנו כאן בשביל תומר עצמו, הוא מוזיקאי יוצר הכותב, מלחין, מנגן ושר את שיריו, רוק ישראלי מעודן ואישי עם טעם של יצירה איכותית המובלת באמצעות טקסטים רהוטים ועיבוד מוסיקלי מצויין . את תומר ראיתי במספר הזדמנויות כאשר הופיע לצד אמו סי והוא נקלט בעיני ואוזני. כעת הוא משחרר כאמור את האלבום במקביל ליציאה לסבב הופעות בפריפריה הארץ ישראלית אליהן הכניסה חופשית, נסו להגיע – 12 ביולי במעונה, 13 ביולי במצפה אביב, 28 ביולי בשדמות דבורה, את האלבום הוא ישיק במופע חגיגי שיתקיים בקפה ביאליק בתל אביב בתאריך 24 ביולי.
אורן זילברשטיין – חלום בהסוואה
אורן מוכר לקהל חובבי המוסיקה הישראלית במיוחד כבקליינר של אמנים כמשינה, רמי פורטיס, אסף אבידן ועוד, אך בעצם אורן הוא אמן, מוזיקאי, כותב מלחין, מנגן ושר שנע על אזור הדמדומים של מוזיקת השוליים האלטרנטיבית הישראלית. השבוע מצאתי את אלבומו הטרי של אורן שרק שוחרר לרשת וכולל עשרה שירים שאורן כתב, הלחין ושר, לדבריו עם הרבה רוח גבית מצויינת של שלומי ברכה, כך מגדיר אורן את האלבום: " האלבום כולל קטעי רוק, לאוו פיי ופולק שמהווים בסיס לטקסט חתרני, שמחפש ומוצא משמעות בעולם המודרני והמנוכר". כרונולוגית מדובר באלבום רביעי של אורן, אולם אם נניח בצד שניים מתוך הרשימה שהם למעשה בתצורת EP הרי שזהו אלבומו השני המלא והבשל שהייתי מאוד רוצה שתאזינו לו. הערב אורן ישיק את האלבום במופע שיתקיים בצימר, הנה איוונט.