חדשות הסצנה

פסטיבל הג'אז אילת קיץ 2018

פסטיבל הג'אז הבינלאומי יתקיים זו השנה ה-32 בין התאריכים 26 עד 28 באוגוסט בנמל אילת. שלושה לילות עם רפרטואר עשיר באמנים בינלאומיים ומקומיים, והשנה לובש הפסטיבל פורמט חדש ומרענן – אולם אמפי חדש הצופה לים ובו מעל 3000 מקומות מסומנים לצד מועדון ג'אז יוקרתי, כל הפרטים. 
פסטיבל הג'אז אילת 2018

ואלו שמות האורחים מעבר לים: הרבי הנקוק!  אינקוגניטו, ג'ושוע רדמן, טום הארל, ראול מידון, גונזלו רובלקבה, רישאר גליאנו, אמילי ג'ונסון, אריק לגניני, קורט רוזנווינקל. לצידם כמה מהשמות המוערכים בסצנה המקומית, פירוט המופעים המלא בהמשך..

הפסיליטי של הפסטיבל: בהמשך לפעילותה של חברת "פורום פקטור" מפיקת הפסטיבל בארבעת השנים האחרונות, עובר הפסטיבל השנה שדרוג מבני משמעותי. לראשונה ייבנה במתחם הפסטיבל בנמל אילת אולם מופעים ענקי – NEW PORT ARENA , אמפיתיאטרון מודולרי המשקיף אל הים, עם מקומות מסומנים ושמורים לנוחות הקהל. לצידו יבנה ה RED NOTE אולם קטן ומועדוני באווירת ה- BLUE NOTE הניו יורקי.  ובכך יתקבל בנמל מתחם פסטיבל חדש , אווירתי , מושקע  מאד עם ברי המשקאות והאוכל  שהופכים את החוויה במתחם לחגיגה של ממש.

קהל הפסטיבל יוכל לבחור בין כרטיס יומי לכל המופעים בכל אחד מהאולמות או פסים Passes המשלבים בין האולמות ליותר מיום אחד ולהינות מהופעות משעת השקיעה ועד השעות הקטנות של הלילה – והכל בכרטיס אחד.

במת הג'אם סשן המסורתית של הפסטיבל תתקיים גם השנה בחוף הדקל. במת הג'אם של הפסטיבל מארחת מידי לילה הופעות מרהיבות של אמני הפסטיבל ואמני ג'אז צעירים המופיעים עד השעות הקטנות של הלילה ויוצרים חוויה מיוחדת ומרגשת של ג'אז מרענן ואנרגטי. רבים מבאי הפסטיבל ממשיכים את חגיגות הג'אז אל תוך הלילה בבימת הג'אם המפורסמת של הפסטיבל אשר כבר הפכה לסצינה של ממש.

אל במת הג'אם, המהווה במה פתוחה, מוזמנים כל אמני הפסטיבל וגם השנה צפויים חלק מן האמנים לעלות לג'אם סשן לאחר המופעים שלהם במתחם הפסטיבל בנמל אילת, אירוע אשר הפך לחוויה האמיתית והאותנטית של חובבי הג'אז.

לחצו לאתר הרשמי של הפסטיבל עם פירוט שלל המופעים, חבילות האירוח ורכישת כרטיסים מקוונת
לחצו לאיוונט הפסטיבל בפייסבוק

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: