יום רביעי, ספטמבר 2, 2026

על נביאים ומשיחים

היכן בפעם הראשונה ואפילו בפעם האחרונה שמעתם שירה המבוססת על מקורות האמונה והדת היהודית כשהיא מסתלסלת בצבעי המזרח ומשתרגת אל עומקם של האקורדים וריפי הגיטרה הנשאבים מתוך עולם הרוק הכבד בואכה מחוזות המטאל?

קובי פרחי, אורפנד לנד. צילום: יובל אראל

נכון לעכשיו תשובות לשאלות הללו תמצאו באלבום החדש של להקת אורפנד לנד בראשותו של קובי פרחי, הסולן וכותב השירים והמנגינות – Unsung Prophets And Dead Messiahs.

להקת אורפנד לנד הוקמה בתחילת שנות התשעים בידי קובי פרחי ואורי זלכה אליהם הצטרפו הגיטריסט יוסי סאסי (שפרש בשנת 2014 לקריירה עצמאית), הגיטריסט מתי סוטיצקי והמתופף סמי בכר (שהספיק לפרוש אף הוא).

ייחודה של הלהקה הוא השילוב המוזיקלי ביצירות בין רוק, מטאל, שירה יהודית, פיוטים ותפילה גם בעברית וגם בערבית. שילוב של מוזיקה אתנית –מזרחית עם רוק.  בארון התקליטים של הלהקה כבר מצויים חמישה אלבומים מצליחים, בכלל הצלחתה של הלהקה חובקת עולם, בקרב קהילות המטאל באירופה ובמיוחד באופן חסר תקדים בטורקיה ובמדינות ערב.

את קובי פרחי פגשתי במספר הזדמנויות בהופעות, אחת מהן הייתה פשוט חגיגת יום הולדתו שהתקיימה במועדון וחדר החזרות פאפאיתו ביפו כאשר בנוסף לחברי הלהקה הוא אירח את הגיטריסט הנחשב לאבי הצליל המזרחי הישראלי יהודה קיסר.

כעת כאמור עומדים קובי וחברי ההרכב לקראת סבב הופעות בארץ וברחבי העולם בעקבות יציאתו של האלבום החדש, הסבב יחצה את גרמניה, בלגיה, הולנד, אנגליה, צרפת, ספרד, סלובקיה, רומניה, פולין, הונגריה, איטליה, שוויץ, רוסיה, יפן, לאו דווקא לפי הסדר הזה. אך מה שבאמת חשוב לקהילת המעריצים המקומית היא העובדה והידיעה כי בתאריך 25 באפריל יגיעו חברי ההרכב לאמפי בשוני כדי לחגוג את ההשקה המקומית.

קובי פרחי, סולן הלהקה מספר על תהליך היצירה והעבודה על האלבום – "אלה היו שנתיים אינטנסיביות, האלבום הוקלט ב 3 מדינות והושקעו בו אלפי שעות אולפן. אלה שנתיים שבהן זה רק אתה והאלבום, כמה מרגש זה לראות אותו יוצא לאוויר העולם ומגיע אל תוך הנשמות של אנשים. לאחר 26 שנות קריירה אנחנו מרגישים שזה האלבום הכי טוב שאי פעם עשינו, המחאה בו חזקה יותר מאי פעם ויש בו את כל מה שתמיד היה באלבומים של אורפנד לנד: קונספט, אקלקטיות, זעם, שמחה וטרגדיה."

אחת הנקודות המעניינות באלבום היא השתתפותו של סטיב האקט, הגיטריסט המיתולוגי של להקת ג'נסיס בסולו גיטרה ביצירה Chains Fall To Gravity. ועל כך מספר הסולן קובי פרחי: "השיר מספר על יציאה של הגיבור מהמערה של אפלטון בפעם הראשונה בחייו אל עבר האור והאמת לאחר שחי בצללים כל חייו. כחלק מאלבום קונספט שלם, הוא משמש כאנלוגיה למציאות העכשווית והיומיומית שלנו. אני עדיין מתקשה להאמין שסטיב האקט מג'נסיס מנגן סולו בשיר של אורפנד לנד. כולנו גדלנו על הסולו האלמותי שלו ב Selling England By The Pound והוא אגדת רוק מהלכת. הכל התחיל כשהוא ביקש ממני להקליט בשיר באלבום שלו ושאל אותי אם אני ארצה תשלום או שאעדיף שהוא יקליט אולי סולו לאלבום של אורפנד לנד. שאלתי אותו "סטיב, מה אעשה עם כסף אקנה פיצה או נעליים? אני אשכח מזה אחרי יומיים, הסולו שלך זה דבר נצחי, אי אפשר למדוד את זה בכסף, ברור שאני לוקח את הסולו!!"

 

 

 

 

הכי חדשים

נועה קירל כבר לא רוצה עוד "לאב סונג"

במשך יותר מעשור צמחה נועה קירל מול קהל צעיר, שחלקו התבגר יחד איתה. ילדות ונערות הפכו אותה...

מפה לאוזן, מלוס אנג'לס לישראל

יש שירים שנכתבו לזמנם ונשארו בתוכו. אחרים ממשיכים להתגלגל בין תקופות, מלחמות, משפחות ויבשות. חמש קלאסיקות כאלה...

פותחים במה: סיפורים ישראליים חדשים עולים על הבמה

חול המועד סוכות מספק השנה סיבה טובה לצאת מהסוכה ולהיכנס לאולם. פסטיבל "פותחים במה" ע"ש ג'ני ברנדס...

אגדות המזרח נפגשות על במה אחת

כמה מהקולות המזוהים ביותר עם המוזיקה הים־תיכונית יתכנסו לערב משותף וחד־פעמי. המופע "אגדות המזרח" יגיע לאמפי פארק...

היה לנו עולם, ולכל אחד נשאר סיפור אחר

המחזה "היה לנו עולם" של תיאטרון חיפה הגיע אמש לבית ציוני אמריקה. אפשר לכנות את הערב מעין...

ארבעים שנה על המים: פסטיבל ג'אז בים האדום חוזר לאילת

יש פסטיבלים שמתקיימים בעיר מסוימת, ויש כאלה שהופכים לחלק מהצליל שלה. פסטיבל ג'אז בים האדום שייך ללא...

הערה 1

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פטיפון משיקה מועדון חברים חדש למוזיקאים

מאז שהתקליט התמוסס בין רגליו של הדיסק, עולם המוזיקה עבר כמה גלגולים. בהמשך כמעט נעלם גם הדיסק...

פרנק־אן־פורטר עזב את הטירה – טים קארי הלך לעולמו

השחקן והזמר הבריטי טים קארי הלך לעולמו בגיל 80. מנהלתו אישרה כי מת בשלווה בביתו בלוס אנג׳לס....

כששופן פוגש את ריו: אמיתי קורץ מצא את הסמבה שהסתתרה בתוך הקלאסיקה

ישנם רעיונות מוזיקליים שאפשר להסביר במשך דקות ארוכות. אחרים זקוקים לכמה שניות בלבד כדי לגרום לחיוך. קחו...

עוף החול יוצאת מג׳נסיס: הבמה הופכת לפסטיבל עצמאי ב־toX ראשון לציון

יש רגע שבו במה מפסיקה להיות רק במה. היא מפתחת אופי, קהל ואפילו קצב חיים משלה. זה...

איתי לוי מסמן וי על הבארבי

יש במוזיקה הישראלית כמה במות שהשם שלהן מספר סיפור עוד לפני שנדלק האור הראשון. מנורה מסמן כוח...

רעש לבן: שתים עשרה שעות של רוקנרול בקיסריה

הרוק הישראלי לא נעלם, הוא פשוט חיכה למתחם גדול וליום ארוך במיוחד. פסטיבל ״רעש לבן״ מבקש להעניק לו את הבמה הזאת בדיוק. ביום שישי, 9 באוקטובר, המארגנים יפתחו את שערי מתחם Zone Festival בקיסריה. מהצהריים ועד חצות יזרמו שם שתים עשרה שעות של רוקנרול. אנשי toMix אספו לדבריהם את כל מי שמעיר את השכנים. הם […]

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא