יום חמישי, יוני 11, 2026

אליס באה לפה הרבה…

על המופע של להקת Smokie בהיכל התרבות, תל אביב, שני 30.10.2017. נכח תיעד ומדווח – יובל אראל. מצלמה מס' 2 – שילי אראל, ראיון עם חברי הלהקה – טוני פיין.

סמוקי, פעם חמישית בישראל. צילום: יובל אראל

זו הפעם החמישית שהלהקה מגיעה לישראל והם מתכננים לחזור לכאן שוב, כך הצהירו חברי להקת Smokie בפני הקהל שמילא אמש את היכל התרבות של תל אביב במהלך המופע שלהם.

הלהקה הבריטית שמושכת כבר את העשור החמישי לקיומה ופעילותה, כאשר לזכות חבריה נזקפים שירים כ "I'll Meet You At Midnight",  "Lay Back in the Arms of Someone", "If You Think You Know How to Love Me", "Needles and Pins" וכמובן הלהיט האלמותי והכי מיתולוגי – "Living Next Door to Alice" ולא רק בזכותם אלא יותר בזכותו של ההרכב ההולנדי Gompie אשר סימפל את השורה "Who the Fuck is Alice!?"  מתוך כוונה ללגלג על ההצלחה של הלהקה הבריטית שהייתה בזמנו בין להקות "אמצע הדרך", אך תרגיל מתוחכם ביחסי ציבור שבצעו חברי להקת Smokie  באמצם בעצמם את משפט המפתח החזיר אותם לכותרות ולשורת ההצלחה כפרודיה על ההצלחה של הלהקה הבריטית, החזיר למעשה את סמוקי לכותרות.

ולמעשה מדובר רק ברשימה חלקית של להיטים מיתולוגים עוד משנות השבעים, כאלו שהיו שותפים בעיצוב הצליל של הפופ הבריטי באותם זמנים.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

על פי התוכנית המקורית הם התכוונו לקיים בישראל ארבע הופעות, באר שבע, ירושלים, חיפה ותל אביב, אולם כאשר המזל מאיר פנים והקהל מצביע בכרטיסים התווסף מופע נוסף, ואת ההזדמנות לחוות אותו לקחנו בשתי ידיים.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

אתמול בשעות אחר הצהריים פגש השדרן והעורך המוסיקלי המיתולוגי טוני פיין את חברי הלהקה במלון בו הם שוהים בתל אביב וקיים עימם ראיון כשהם מספרים על פעילותם ארוכת השנים ועל הקשר עם ישראל, הטו אוזן…

בשעות הערב אמש, אל מול אולם מלא מפה לפה בקהל מגוון, זוגות עם שיער שיבה לצד נערות ובחורים צעירים, הסולן מייק קראפט, הגיטריסט מייק מקונל, הבסיסט טרי יוטלי, הקלידן מרטין בולארד והמתופף סטיב פינל לקחו את המופע כמסיבת להיטים אחת גדולה, שעה וחצי של להיטים ללא הפוגה, לא רק של ההרכב עצמו אלא גם כמה ביצועי מחווה מוצלחים ללהיטים של רוד סטיוארט, להקת קרידנס קלירווטר ריווייבל ולהקת ה – Searchers. ממש מסיבת כיתה דלת אמיתית.

כמובן שמקומה של אליס לא נפקד והשיר הכי מוכר של הלהקה בוצע בהדרן כאשר המתופף לא שוכח כמנהג קבוע לפרוס את הדגל הישראלי ולנופף בו מעל ראשו לקול תרועות הקהל המתמוגג.

הערב חוזרים חברי הלהקה להיכל התרבות פעם נוספת, כרטיסים ניתן לרכוש כאן.

וידאו

 

הכי חדשים

תנועת רוח – כשהמחול יוצא מהאולם ופוגש את הטבע ברמת הנדיב

יש פסטיבלים שמתחילים עם כיבוי האורות באולם. "תנועת רוח" מתחיל דווקא כשהשמיים פתוחים. העצים מחליפים את קירות...

האהבה שרה אחרת

לקראת אירועי חודש ומצעד הגאווה אנחנו רגילים לחפש את ההמנון הגדול של השנה. את השיר שיכבוש את...

אחרי הדחייה בשל המלחמה פסטיבל ימי הפלמנקו חוזר לבמה

מה שהיה אמור להיפתח כבר בחודש מרץ נאלץ להמתין. המציאות הביטחונית והמערכה מול איראן עצרו גם את...

קיר זכוכית: לא על השואה אלא על החיים שאחריה

האם בשנת 2026 עדיין צריך לעסוק בשואה? נדמה שהתיאטרון הישראלי כבר השיב על השאלה הזאת. רק לאחרונה צפיתי...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

תמיר גל – דם זה לא מים

יש שירים שנולדים כדי להפוך ללהיט. יש שירים שנועדו לספר סיפור. "דם זה לא מים" של תמיר...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא