סיקור הופעות

אחיותי בנות תימן

פסטיבל תימנה בראש העין עומד בסימן העצמה נשית, ערב פתיחת האירועים, ראשון, 08.10.2017, שירת נשים ועוד, נכח תיעד ומדווח – יובל אראל, צילום כעזר נגד – שילי אראל.

לתופף ולטופף, שירת נשים. צילום: יובל אראל

כמנהג קבוע גם השנה חזרנו אל בירת בני תימן הלא רשמית של ישראל, ראש העין, האחות הצעירה אך היותר גדולה של כרם התימנים שתושביו הגיעו במסגרת "אעלה בתמר" בשלהי המאה התשע עשרה, אנשי ראש העין הראשונים הגיעו בשנות הארבעים של המאה שעברה והתחזקו עם עליית כנפי נשרים.

אבל נעצור לרגע את משק כנפי ההיסטוריה ונתמקד בהווה, היישר אל פסטיבל תימנה, הנחוג זו השנה השש עשרה.

הפסטיבל נפתח באירוע חגיגי שהתקיים בשעות הערב המוקדמות בבית מורשת יהדות תימן (וכאן שוב רגע קצרצר של היסטוריה – הוא שוכן במבנה שהוקם בימי שלטון המנדט הבריטי כחלק ממחנה צבאי, כיום הוא משמש כמוזיאון להנצחה היסטורית של יהדות תימן, העלייה לארץ ישראל, הקמת הישוב ראש העין, מסורת ומנהגים, הכל באמצעות אוסף תצלומים ענק וחפצים שהשתמרו לצד שחזורי הווי ומנהגים – מומלץ לתת מבט במקום) במעמד ראש העיר מר שלום בן משה, והתקיימו במהלכו שני פאנלים רבי משתתפים במסגרתם שוחחו והאירו אור חדש על נושא ילדי תימן החטופים מצד אחד ועל שירת הנשים התימניות המסורתית מנגד.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

המשכו של הערב עבר אל הרחבה מול המרכז למוזיקה והקונסרבטוריון העירוני, שם נמתח אוהל דיוואן ענקי לצד ביתני מלאכת יד, מזון, ספרות ומוזיקה של בני העדה התימנית, ברחבה המרכזית התאספו אלפים שהגיעו במיוחד כדי לתת כבוד לוותיקות הזמר התימני, נשים מבנות העיר שכבר חצו את גיל השבעים ברובן אשר מוכרות כמזמרות שירת נשים אותנטית באירועים חגיגיים כאלו ואחרים במיטב המסורת.

בלבוש אותנטי, חלקן מלוות ברקדניות ומחוללות, תוף תימני אסלי שמקורו בפח זיתים, בצעו הנשים – שרה כוחלני כתאפי, יהודית עמרם, נעמי מליחי ורחל זהבי, שירת נשים מסורתית, זו המבוצעת בשפה הערבית ובמקצב תיפוף תימני נקי ללא כלי נגינה נוספים, מנהג ואמנות שהולכת ונעלמת ממחוזותינו.

בין לבין השתלבו מחוללות להקת "בת נדיבים" בריקודים תימניים מסורתיים כרקצה, דעסה וזאפה.

הייתה זו שעה קלה של מסע בזמן ובמקום בחזרה להררי וערי תימן של המאות הקודמות בצבע, שיר ואווירה.

את נעילתו של ערב הפתיחה הקדיש הזמר והיוצר סגיב כהן למלחין, משורר, זמר ופייטן, חוקר שירת יהודי תימן .שלום צברי אשר נחשב לאחר מגדולי הזמר התימני בישראל שהלך לעולמו.

היום ומחר הפסטיבל ממשיך עם שלל מופעים הפתוחים לקהל הרחב במתחם האמפי פארק העירוני ויכלול שלל מופעים של כשרונות צעירים לצד אמנים וותיקים ומוכרים ביניהם שקד קוממי, עדן בן זקן, יואב יצחק, איתי לוי, ליאור נרקיס, הפרויקט של רביבו ועוד, בואו!!!

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהפסטיבל, צילום יובל ושילי אראל

בקטנה, הגענו מצוידים בוידאו, אבל הי, הכל שודר מטעם העירייה בלייב, אז הנה השידור הישיר של אירועי הפסטיבל מאמש

האירוע בבית המורשת

 

האירוע ברחבת מרכז המוסיקה

 

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

תגובה אחת

  1. על מה עושים פסטיבל על יהדות תימן עליכם להפגין על ילדי תימן שנעלמו בפסטיבל הזה שנערך בראש עין אילולא היו התימנים כולם שנמצאים בארץ לצאת לרחובות ולהפגין אבל כל התימנים וגם מארצות הבלקן נגד העוול על מכירת ילדי תימן ועל העלמות הילדים שנמצאים ונלקחו לאימוץ אתם התימנים רק מדברים בראיונות ובתוכניות בטלויזיה ולוא עושים מאומה לכן קללת הנביא על יהדות תימן התגשמה שלוא יהיו מאוחדים אפילו בבתי כנסת אהו צריכים להוכיח לנביא שנבואתו לא תתגשם לכן אנו התימנים צריכים להיות מאוחדים כולם כעם אחד אבל לצערי לא עושים מאומה נלחמנו על הארץ הזאת מיטב בנינו נהרגו במלחמות נכד הגויים יש לנו זכויות יותר מאלה שהגיעו מהשואה וקיבלו את בנינו שנחטפו ללא רשותינו לכן אם נצא ונהפגין כולם אז המדינה תפתור את בעית יהודי תימן והבלקן

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

גם זה מעניין
Close
Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: