יום שני, אפריל 20, 2026

מהפכה באופרה

השנה לראשונה בתולדותיה תקדיש האופרה הישראלית סדרה מלאה, חדשה, מקורית ומעוררת השראה ליצירה ישראלית בינתחומית בשיתוף עם תזמורת המהפכה. כל הפרטים.

מ-ה-פ-כ-ה

השנה לראשונה באופרה הישראלית תעלה סדרה חדשה בשיתוף עם תזמורת המהפכה ובה 4 מופעים המתכתבים עם ז'אנרים אמנותיים שונים: מוסיקה עם תאטרון, מוסיקה ומחול, מוסיקה ואנימציה ואופרת רוק.

המופע הראשון בסדרת המהפכה 'לנוע בלי לזוז' – הוא יצירה רב-תחומית לשחקן, תזמורת ווידאו ארט המתארת מסע חיפוש של מנצח היוצר עולמות ומנסה למצוא את מקומו בהם.

היצירה מבוססת על עבודת הדוקטורט של המנצח ד"ר רועי אופנהיים. המוסיקה למופע הולחנה על ידי זהר שרון.

"החיים הם לא מה שחיית אלא האופן שבו אתה מספר אותם", כתב גבריאל גרסייה מרקס. האומנם? יצירה זו בוחנת את האמירה של מרקס על הבמה – היחס בין יצירה וסיפור, יוצר ומספר.

לצידו של היוצר-מנצח (המנצח רועי אופנהיים), נמצאת דמות של מספר שגם היא, כמו היוצר, מחפשת את דרכה להיכנס לתוך העולמות שנבראו על הבמה. רן דנקר, השחקן והזמר, לקח על עצמו את האתגר להיות המספר בפרויקט זה לצידם של 30 נגני התזמורת שעל הבמה. על עבודת הבימוי אמון הבמאי עידו ריקלין.

מתוך הדממה בורא המנצח עולם מוסיקלי אחד ואחריו עולם אחר, שונה לחלוטין, ואז עוד סדרה של עולמות – צבעוניים, משתנים ומלאי קסם. המספר, רן דנקר, מתלהב, מרהיב עוז להתערב עד שהוא מסלק את המנצח ותופס את מקומו מול התזמורת.

מה שהתחיל כ״קונצרט עם מספר״ הופך למופע אימים. המספר סוחף את התזמורת ואת הקהל למסע ברכבת שדים, שכולה קודש ל״אגו״ המשתולל שלו. הוא רודה בנגנים, מפלרטט עם הקהל, שר, מנגן, משחק, משתלט על הבמה, על האולם ועל העולם.

רגע לפני שהכל נחרב, המנצח מצליח לעצור את המספר הסורר. כאשר הוא מניח את האגו מאחור, שטף המילים נעצר, ואפשר להתמסר ליצירה, להיות, גם אם לרגע אחד – בתוך הרגע – בתוך המוסיקה.

יוצרי המופע בחרו להעצים את המעבר בין העולמות גם על ידי שילוב של עבודת הוידאו ארט של האמן היוצר יואב כהן, המנתקת את הצופים מן הזמן והמרחב.

המופע יעלה ביום ה' תאריך 14.09.17 בשעה 21:00 בבית האופרה ע"ש שלמה להט (צ'יץ')

עוד בהמשך סדרת המהפכה באופרה הישראלית:

  1. ורטיגו ותזמורת המהפכה – רעש לבן 2018 – 20.01.18
  2. התזמורת חיה בסרט – אנימציה ומוסיקה – 30.04.18
  3. אופרת רוק עם אלון עדר ולהקה – 14.06.18

לחצו לעיון בביקור קודם של נציגי הבלוג בבית האופרה עם תזמורת המהפכה

 

קבלו הצצה לחזרות לקראת המופע

 

הכי חדשים

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

כשהסתיו נכנס לבמה – הרגע שבו השיר של שי-לי עטרי סירב להישאר רק שיר

זה קרה שם, סוף שנת 2015, על הבמה הקטנה של זאפה ברמת החייל, ערב השקה לאלבום בכורה....

דינה פלד תנהל את היכל התרבות בתל אביב

דינה פלד מונתה למנכ"לית היכל התרבות תל אביב-יפו ותיכנס לתפקידה בתקופה הקרובה. היא מגיעה לאחר עשור כמנכ"לית...

עברי לידר – מכתב מהעורף

השיר החדש "מכתב מהעורף" של עברי לידר מגיע בלי רעש מיותר ובלי הצהרות גדולות. כבר בשם יש...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא