יום חמישי, יוני 11, 2026

פסטיבל מקודשת בירושלים 2017

עונת התרבות בירושלים גאה להציג שלושה שבועות של יצירה שנובעת מירושלים – פסטיבל מקודשת יתקיים בין 23 באוגוסט ועד 15 בספטמבר 2017. כל הפרטים.

https://vimeo.com/218289086/967e191c89

מה?

בסוף הקיץ, בין סוף החופש הגדול לראש השנה, פסטיבל מקודשת יציע מירושלים ובירושלים שורה ארוכה של אירועי אמנות שנובעים מהעיר ומבקשים להשפיע עליה. בין היתר תוכלו להצטרף ל-5 הצעות להמסת גבולות – מסעות דוקו-תיאטרליים בעקבות האנשים שממיסים גבולות בעיר בכל אחד מימי הפסטיבל, להקשיב למזרח התיכון שכולנא חולמים עליו במופע ענק עם דיקלה, לונא אבו נאסר, שי צברי, מוחמד מוגרבי ועוד,  לדלג בין אמנות, חלומות וקיימות בתערוכה מעל ומעבר על גגות מרכז העיר והעיר העתיקה, לשכב לישון עם המוסיקה שהכי מתאימה ללוות חלומות, לזנק למופע חי בריצה קלה מאת רננה רז וגל פרידמן, להשתתף במופע שהוא ניסוי וניסוי שהוא מופע ולחגוג את המגוון ואת הקול הפתוח שעולה מירושלים בשורה ארוכה של הפקות מקור מוסיקליות מכאן ומכל העולם. בין היתר יתארחו על הבמה המרכזית במגדל דוד: אביתר בנאי במופע שקיעה, דודו טסה במופע זריחה, הצמד סליי & רובי מג'מייקה בערב הרגאיי המסורתי ואסתר רדא, מרינה מקסימליאן, יעל דקלבאום וחיירה עראבי (מאלי) בחגיגת הנעילה.

בשם אומרם!

ירושלים 2017 היא הכוכבת הראשית של פסטיבל מקודשת. בתוך המציאות המורכבת של החיים בה, מסתתרים תהליכים מרתקים של בני אדם ושל סביבה המשפיעים זה על זה. הפסטיבל אוצר את עבודות האמנות השואבות השראה מהמציאות הירושלמית העשירה – ומבקש, במידת האפשר, גם להשפיע על אותה המציאות בדיוק. מקודשת שאופת לבחון בכל פעם מחדש את המציאות במחשבה פתוחה, ומנסה להחליף את נקודת המבט המקובעת בהסתכלות נטולת שיפוט. נקודת מבט שמזכירה כי ירושלים כובשת אותנו, משחררת אותנו ומאפשרת לנו להתאחד סביבה באהבה.

ההבטחה, הקריאה!

בארבעת השבועות של מקודשת 2017 – ובעצם בכל רגע ובכל שניה- נבקש לחזור אל הבסיס, אל המעיין, אל הטבור ואל הלב ולהגיד לכל מי שמאמין, לא משנה במה: בואו לירושלים. בואו תחפשו בה את עצמכם. בואו בשלום.

מנהלה…

מאחורי הקלעים של פסטיבל מקודשת ניצבים – מנהל אמנותי: איתי מאוטנר, מנהלת כללית: נעמי בלוך פורטיס ועוד קבוצת אנשים גדולה שעושה במלאכה: קרן ברונווסר: סמנכ"לית, מלכי אמיר דנון: מנהלת מוסיקה מקודשת, דודו קושר: מפיק, איילת גבעוני: מפיקה, סער גמזו: מנהל תקשורת דיגיטלית, גיל רוביו: מנהל תקשורת מוסיקה מקודשת ותומך תוכן, קים וייס: עורכת שפות זרות, מיטל עופר: תומכת תוכן וסיורים, מוטי וולף: פיתוח משאבים וקשרים בינלאומיים, גילי דרור עמית: אחראית פרויקטים מחלקת גיוס משאבים, יאיר מוס: וידאו ותיעוד, רימאן ברקאת: יועצת לענייני מזרח ירושלים, שרה אורן: מנהלת כספים ואדמיניסטרציה, יפה מלמד: מנהלת כספים ומכירות.
מושכי החוטים בשבוע מוסיקה מקודשת:
מנהלים אמנותיים: איתי מאוטנר, גיל קרניאל, גיל רון שמע | מפיקים: כרמי וורטמן, אורי גליקסברג 2B Vibes.

  • למידע מפורט אודות אירועי הפסטיבל הוזמנת כרטיסים הכנסו לאתר הרשמי – http://www.mekudeshet.com/
  • לאטנד ולהתחבר לחברים כנסו לעמוד הפייסבוק – https://www.facebook.com/mekudeshet/
  • לפרטים מלאים ולהוספת האירועים המוסיקליים לקלנדר שלכם בקרו בלוח ההופעות המומלצות בבלוג של יובל אראל לצד האירועים החשובים באמת… http://wp.me/P11t7S-3g1

רשמים מעונות קודמות

2016 – אפריקה שלי…

2015 – צ'אי מסאללה עם פודינג אורז

2015 – מקודשת מקודשת מקודשת

 

 

הכי חדשים

האהבה שרה אחרת

לקראת אירועי חודש ומצעד הגאווה אנחנו רגילים לחפש את ההמנון הגדול של השנה. את השיר שיכבוש את...

אחרי הדחייה בשל המלחמה פסטיבל ימי הפלמנקו חוזר לבמה

מה שהיה אמור להיפתח כבר בחודש מרץ נאלץ להמתין. המציאות הביטחונית והמערכה מול איראן עצרו גם את...

קיר זכוכית: לא על השואה אלא על החיים שאחריה

האם בשנת 2026 עדיין צריך לעסוק בשואה? נדמה שהתיאטרון הישראלי כבר השיב על השאלה הזאת. רק לאחרונה צפיתי...

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

תמיר גל – דם זה לא מים

יש שירים שנולדים כדי להפוך ללהיט. יש שירים שנועדו לספר סיפור. "דם זה לא מים" של תמיר...

אחרי יום מלחמה מוזר השגרה חוזרת לצלילים – פסטיבל הג'אז בירושלים נפתח מחר

אחרי יום מלחמה מוזר שהכניס את המדינה למתח ולאי ודאות, התרבות מסרבת לשתוק. מחר ייפתח כמתוכנן פסטיבל...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

מצעד הגאווה חוזר – אלה הכוכבים שיחתמו את החגיגה בפארק צ'ארלס קלור

יותר משלושה עשורים חלפו מאז צעדו המשתתפים הראשונים במצעד הגאווה בתל אביב בשנת 1993. מאז הפך האירוע...

קרן אן שרה סרז' גינסבורג – ערב מיוחד בסדרת "השתקפויות"

בתאריך 29 ביוני תעלה הזמרת והיוצרת הבינלאומית קרן אן לבמת האופרה הישראלית למופע מיוחד במסגרת סדרת "השתקפויות" של...

הערב הגדול של הרוק הישראלי – חמישה יוצרים, במה אחת ופס קול של כמה דורות

חמישה מהשמות שעיצבו את הרוק הישראלי נפגשים לערב אחד של להיטים ופס הקול של כמה דורות שלום חנוך,...

אינפקטד מאשרום בדרך לנמל יפו – הלילה הלבן מתחיל לקבל צורה

תוכניית לילה לבן 2026 עדיין נחשפת בהדרגה, אך כבר עכשיו מסתמן אחד האירועים המסקרנים של הלילה הארוך...

מנהל האמנים בועז בן ציון הלך לעולמו

האיש שהפך את הייצוג למקצוע בן ציון נולד בשנת 1946 ועלה לישראל מבולגריה בילדותו. את דרכו בעולם הבידור...

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא