יום שלישי, מאי 26, 2026

אמתית

מופע השקת אלבום בכורה "בר" וספר שירה "מישלינג" של שיר "ארנבת" אלוני, ראשון, 04.06.2017, מועדון לבונטין 7, נכח תיעד ומדווח – יובל אראל.

שיר אלוני, אלבום בכורה. צילום: יובל אראל
שיר אלוני, אלבום בכורה. צילום: יובל אראל

אפתח בגילוי נאות – שיר "ארנבת" אלוני נמנית על הכותבים, המתעדים והמסקרים במסגרת הבלוג של יובל אראל, הכרותינו החלה לפני שנים במהלך מופעי הליין של לאון "נפולאון" פלדמן – "לכלוך באוזן" שהתקיימו והתרחשו באוזן בר עוד בגלגולו הראשוני. באותם ימים, שיר, בחורה מאוד צעירה, סטודנטית לקולנוע, הייתה מגיעה עם ציוד וידאו מקצועי ומתוקתק כדי לתעד את המופעים, מפה לשם התפתחה שיחה והכרות של עמיתים לפעילות התיעודית. את הקשר החזק שלה לתודעה החברתית גיליתי בימי המחאה החברתית בתחילת העשור, עוד כשהיינו כאילו ומשני צידי המתרס, אני בצד אוכפי החוק כחלק ממערך הדוברות המשטרתי ושיר בין הדמויות הבולטות בפעילות המחאה, הקשר נמשך כשחלקנו חוויות ממופעים ופסטיבלי מוסיקת שוליים צעירה ובועטת בעיר העברית הראשונה והזיקה המשותפת הובילה להיותה של שיר חלק מהחברים שכותבים בבלוג. עד כאן הגילוי הנאות.

במהלך הזמן למדתי לדעת כי מעבר לחיבתה של שיר לעולם המוסיקה וההופעות היא חופנת בקרבה שירים, טקסטים ולחנים, שאותם יחד עם לימודים אפקטיביים בתחום תעשיית המוסיקה החליטה להוציא לאור בדמות ספר שירה ואלבום בכורה.

 

כאשר האזנתי לראשונה לשירי האלבום הבחנתי כי הרבה עצב וכאב טמון בטקסטים ובנרטיב החבוי בהם, ילדות לא קלה של ילדה שהצליחה למרות הרבה מכשולים בדרך להגדיר את עצמה, להשלים לימודים אקדמאים, לסמן מטרות ולהשיג אותן בדרכה שלה.

כאשר מאזינים לשירים שצליליהם נעים בין רוק רך לבלוז ופולק קאנטרי, מבינים כי שיר איננה זמרת ברים, היא גם לא כוכבת רוק מוקפת באור זרקורים וקהל של אלפי מעריצים, שיר היא זמרת נשמה, במובן הפשוט והמופשט של המילה, שיר כותבת מתוך נשמתה ומלחינה בהתאם, היא מצליחה באלבומה, שעל הפקתו המצוינת עומד אורי "מיקסמונסטר" וורטהיים, לשלב את התמלילים והמנגינות לתוך הפקה מוסיקלית מהודקת אשר מותירה את החופש לנשמה וללבטיה.

באחת ההזדמנויות שנפגשנו במופע כלשהו, אמרתי לשיר את דעתי, על כך כי עצב רב ניכר מתוך התמלילים, הוספתי כי אני מקווה וממליץ בכלל כי הפרויקט הבא שלה יהיה יותר עולץ ומלא שמחת חיים, שיר הנהנה בראשה ועל פי המבט בעיניה הבנתי כי היא לוקחת את דברי במלא הרצינות ובמלא תשומת הלב, עניין שהרחיב את ליבי.

האלבום של שיר ותכניו אינו מסמן לעצמו מטרה לככב במצעדי ההשמעות של גלגל"צ מהסיבה הפשוטה שיצירתה של שיר איננה מוכוונת ומקוונת לשם, אין בה נוסחאות גנריות של להיטים, יתכן כי חלק מהם ימצא את מקומו במה שנקרא פליי ליסט לילה ואני מאמין ומעריך כי אפשרי שחלקם של השירים ימצאו את מקומם באחת מהתחנות האלטרנטיביות הפועלות בארץ מחוץ לסקאלה של "תאגיד כאן בהרצה", אך אין ספק כי האלבום והשירים מהווים תחנה מוצקה בדרכה של שיר להגשמת חלומות, מטלות ומשימות מהנפש, שיר היא אמתית.

אמש חגגה שיר את השקת אלבומה הטרי יחד עם השקת ספר שירה, שני ביכורים המגעים ממש בסמוך לחג הביכורים עצמו, חג השבועות. כשהיא מלווה בהרכב נגנים "הכותרות" הכולל את אתגר מלמד בגיטרה חשמלית, עומרי שטח בגיטרה אקוסטית, יובל מזרחי בגיטרת בס, איתמר בכר על התופים ובתפקיד אורח מירל רזניק בכינור, אל מול חוג מכרים, חברים וחובבי מוסיקה במרתף של לבונטין 7 בדרומה של תל אביב, אחד ממעוזי התרבות האלטרנטיבית העכשווית. הייתה הרבה התרגשות באוויר.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו

 

 

 

 

 

הכי חדשים

אקסטזה בתנועה: בכורת "BOLERO X" הפכה את משכן האופרה לזירת פולחן מודרנית

משכן האופרה בתל אביב התמלא אמש באנרגיה יוצאת דופן. הקהל שהגיע לפרמיירה הישראלית של "BOLERO X" הבין...

קו רחוב – התרבות יורדת אל המדרכה במתחם בזל

הרחובות של מתחם בזל עומדים לקבל קצב חדש. עיריית תל אביב-יפו משיקה את "קו רחוב", סדרת אירועי...

המופע הבינלאומי The Beatles Symphony בדרך לישראל

 הפרויקט האמנותי הבינלאומי The Bestbeat, שמחזיר לחיים את רוח הביטלס, מגיע לישראל לשתי הופעות בליווי תזמורת סימפונית....

טלי אורן חוזרת לבילי שוורץ

עשור חלף מאז עלייתו של "בילי שוורץ". הקהל עדיין זוכר כל שיר וכל דמות. כעת המחזמר חוזר...

שלושים שנה בג׳ונגל

יש מופעים שנשארים בזיכרון הרבה אחרי ירידת המסך. “ספר הג׳ונגל” הוא אחד מהם. מאות אלפי ילדים גדלו...

דניאל וייס – מכור

מאז השבעה באוקטובר המוזיקאי דניאל וייס עובר מסע אישי לא פשוט. הוא הגיע לתל אביב אחרי תקופה...

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

המדבר שוב קורא – פסטיבל INDIE DESERT חוזר לקיץ חמישי בכפר אלדד

פסטיבל INDIE DESERT 2026 חוזר לקיץ חמישי בלב הרי יהודה. במשך יומיים יתמלא כפר אלדד במוזיקה, טבע...

הלילה הכי רועש בעיר חוזר לקריית המלאכה עם עשרות הופעות חיות

פסטיבל הלילה האלטרנטיבי חוזר לקריית המלאכה והפעם הוא מגיע בגדול. עיריית תל אביב יפו מחברת בין "תרבות...

היכונו לפסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים ה-12

פסטיבל הג'אז הירושלמי חוזר למוזיאון ישראל פסטיבל הג'אז הבינלאומי ירושלים חוזר בקיץ לשלושה לילות של מוזיקה וחופש. המהדורה...

פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר ומחבר בין צליל לקו

שלושה ימים של מוזיקה ישראלית, קומיקס ואנימציה בסינמטק הרצליה פסטיבל אנימיקס מוזיקה חוזר לסיבוב שני ומביא חיבור מסקרן...

דוקאביב 2026 חוזר לתל אביב עם מבט חד על המציאות

פסטיבל דוקאביב חוזר לעיר עם נוכחות שמסרבת להתעלם מהמציאות. זו השנה ה-28 שבה הקולנוע התיעודי מתכנס למפגש...

ברי סחרוף מוביל את “מִדְבָּרִי” – לילה אלקטרוני תחת שמי המדבר

מִדְבָּרִי - כשהמדבר פוגש את הצליל יש לילות שמתחילים במוזיקה ונגמרים בחוויה. מִדְבָּרִי מכוון בדיוק לשם. ביום חמישי...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא