יום שישי, אוקטובר 30, 2026

המשיח בא וקיבץ גלויות

המופע של ג'ייקוב קולייר, הדבר הבא בתחום היצירה, מוצארט החדש. מועדון בארבי, שני, 15.05.2017. נכח תיעד ומדווח – יובל אראל. וידאו – אדוה אראל.

ג'יקוב קולייר, משיח והלופר. צילום: יובל אראל
ג'ייקוב קולייר, משיח והלופר. צילום: יובל אראל

נפלה לי הלסת, פאקינג הבנאדם הזה, הכל כך צעיר ונראה כמו נער המיס והפיל את כל הנוכחים שמלאו את החלל במתכונת הגדולה של מועדון בארבי לרצפה.

רגעים ספורים לפני תחילתו של המופע אותו חימם ספי ציסלינג המלווה בעמרי שני על הבס, נעם חבקין בקלידים ורועי ראמי על התופים העומד לחגוג את השקת אלבום הבכורה שלו בול בתאריך 29 במאי במועדון האזור (תרשמו ביומן ותתארגנו) במשך חצי שעה עם צלילים הרקומים בתוך מחוזות הג'אז, המוזיקה אתיופית, הFאנק וההיפ הופ, סיפרו לי יודעי דבר כי הבחור שצפוי לתת את המופע המרכזי מנוהל בידיו של לא פחות מאשר קווינסי ג'ונס, רבאק, לאיש שאמור לעלות על הבמה יש עדת מעריצים ביניהם תמצאו את הרבי הנקוק, צ'יק קוריאה, סטיב וואי, ועוד מולטיטלנטים, כששמעתי זאת נפלט לי מהפה – "אה, זה כאילו ג'ימי הנדריקס היה מעריץ של סינגולדה למשל?…" משפט שלווה בחיוכים, משפט שאת ההיגיון המטאפורי שלו קיבלתי כהוכחה בהמשך כאשר הבחנתי במספר דמויות מפתח מתחום המוסיקה המגיעות למועדון ומתערבבות בתוך כל הקהל האדיר שרוב רובו היו סטודנטים מבתי ספר למוסיקה.

ג'יקוב קולייר, אקס בוקס מוסיקלי. צילום: יובל אראל
ג'ייקוב קולייר, אקס בוקס מוסיקלי. צילום: יובל אראל

עם כל גלי ההתרגשות שמתחוללים בי עד עכשיו אנסה להתאפס ולהתמקד במה שהיה – אז אכן בשעה עשר עולה לבמה הבחור הצעיר שנראה כמו נער, ג'ייקוב קולייר הוא כולו בן 22 בערך וכבר מוכר בתור אחד היוצרים הייחודיים והחדשניים הפועלים בעולם כיום, ג'ייקוב מתחיל בקונצרט של איש אחד עם הרבה כלים וקולות, מקלדות, פסנתר חשמלי, פסנתר כנף, קונטרבס, גיטרה אקוסטית, בס חשמלי, מערכת תופים וכלי הקשה, מבצע אימפרוביזציות לקטעים מוכרים ופופולאריים לצד יצירות מקוריות הנעות בין עולמות הג'אז, שירת א-קאפלה, מקצבי גרוב, אווירת פולק, יסודות מעולם המוסיקה הקלאסית, קורטוב של טריפ-הופ, צבעים של מוסיקה ברזילאית, תבליני גוספל, נגיעות של סול והרבה הרבה אימפרוביזציה שטורפת את כל הביצועים לסאגה אחת מושלמת ואדירה, מעודנת, קצבית, מרגשת, מאתגרת, מעניינת, מסתורית וקלילה, מטריפה את החושים וממלאת את השכל בהערכה רבה לגאוניות העומדת על הבמה, לא לחינם הבחור הזה אוחז מעל המדף בביתו שני פסלוני פרסי גראמי שזכה בהם רק השנה, גאון, גאון מוסיקלי.

מופע בוטיק? מועדון אקסלוסיבי! קולייר. צילום: יובל אראל
מופע בוטיק? מועדון אקסלוסיבי! קולייר. צילום: יובל אראל

ברגעים הספורים בהם עצר כדי לתקשר עם הקהל בקטע של הדרכה (מעין המשך לכיתת האומן שהוביל בבית ספר רימון בשעות הבוקר…) הוא מצביע על הציוד המלווה אותו, במיוחד על המצלמות המוצבות מעל הבמה, האחת בחזיתה מסתירה קמעה את פניו והשנייה בצד מול מערכת התופים ומספר כי אלו מסרטות של אקס בוקס המחוברות לתוכנה ההופכת את הויז'ואל לארט המדהים שמרצד מאחוריו מעל המסך הענק, אפקטים של מריחות שכפולים והקפצות קלסטר פניו לצד קומפוזיציות דיגיטליות או קטעי סרטים מאויירים יוצרים אפקט מדהים המוסיף המון לאווירת הצלילים והביצועים שעל הבמה בשירה הרמונית העטופה בשכבות צלילים ונגינה בו זמנית על כלים שונים המתחברים כולם ללופר המשמש בתפקיד המנצח על התזמורת הענקית של האיש האחד.

המופע אותו הגדרתי בתחילה כמעין פרויקט בוטיק של שוקי וייס המתמחה במיוחד במופעי ארנות ופארקים, היה למעשה וואחד חתיכת איכות ללא פשרות, תשאלו את כל המוסיקאים שמלאו את האולם בחלקו האחורי, אנשים באו למפגש עם המשיח, והוא לא בן דויד, בסך הכל קוראים לו ג'ייקוב. אשרינו שזכינו.

 לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע, צילום יובל אראל

וידאו, צילום אדוה אראל

 

האזנה ורכישה מקוונת לקטעים שמנגן ג'ייקוב במחנה הלהקות

 

 

הכי חדשים

שעות לפני מנורה: מי העלים את איתי לוי מהאינסטגרם?

יש ימים שבהם הכול אמור לעבוד כמו שעון. האורות מוכנים, הנגנים נערכים, אלפי כרטיסים כבר נמכרו והקהל...

מאיכילוב ועד הפרלמנט הגרמני: המוזיקה חוצה גבולות

יש מי שמגיע לאולם קונצרטים כדי לשמוע מוזיקה, ויש מי שהמוזיקה צריכה להגיע אליו. ילד המאושפז בבית...

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

כל העיר יודעת: איתי ומור כובשים את מנורה

יש משהו מרגש בלפגוש אמנים בתחילת הדרך, לעקוב אחר הצעדים הראשונים שלהם, ואז לראות אותם כובשים במות...

ללכת שבי אחריו: רובין וויליאמס מפנה את הבמה ליחזקאל לזרוב

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שמלווים אותנו שנים בזכות הרעיונות שהותירו אחריהם. "ללכת שבי...

מקיסריה לבית המדרש: בר צברי, בניה ברבי ועמיר בניון

רק לפני ימים ספורים עמד בר צברי על במת אמפי קיסריה וחגג את מופע הבכורה שלו במקום....

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

פעם ספסרים, היום בוטים: מי גונב לנו את הכרטיסים?

יש דברים שהזמן משנה רק את הצורה שלהם, לא את המהות. פעם היו אלה ספסרים בשר ודם. לא...

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...