יום שני, אוקטובר 26, 2026

נעים באופרה

המופע של יעל נעים במשכן האופרה בתל אביב, שלישי, 27.09.2016, חימום – אייל נעים. נכח תיעד ומדווח – יובל אראל.

יעל נעים באופרה. צילום: יובל אראל
יעל נעים באופרה. צילום: יובל אראל

מעל חמש שנים חלפו מאז המפגש הקודם שלי עם יעל נעים, מוזיקאית וזמרת ישראלית החיה, יוצרת ופועלת בצרפת שנים רבות, אמש זכיתי לחוות מופע נוסף של יעל, הפעם במשכנה של האופרה הישראלית במרכז לאמנויות הבמה בתל אביב, מופע שתאם את המקום, מקום שתאם את המופע.

יעל הגיעה ארצה כחלק מביקוריה המשפחתיים הרבים אך הפעם היא הקדישה את הביקור לקיומו של מופע בעקבות יציאתו של אלבומה החדש Older בשנה שעברה אשר זכה לביקורות מהללות. אלבום העוסק בין היתר בהפיכתה של יעל לאמא ובמותה של סבתה. ביקורה של יעל מלווה גם בידיעה כי בעקבות האלבום היא זכתה בתואר זמרת השנה בטקס פרסי המוסיקה בצרפת בפעם נוספת.

יעל, יוצרת בינלאומית. צילום: יובל אראל
יעל, יוצרת בינלאומית. צילום: יובל אראל

אין ספק כי יעל נמנית על שורת האמנים המכובדת שפעלו בישראל ופרצו לעולם הרחב בזכות איכות אמנותם ויצירתם, לטעמי הכי קרוב הן לסגנונה ואופייה הוא אסף אבידן שפרש כנפיים לפני מספר שנים כאמן בינלאומי מהמעלה הראשונה וכל ביקור שלו בארץ הוא בבחינת חגיגה לחובבי המוסיקה.

אמש מלאו בני משפחתה, חברים ואוהבי מוסיקה לצד מאות "פרנקופילים" את מושבי האולם הגדול של משכן האופרה בשעת ערב מוקדמת יחסית כדי לחוות את המופע הצפוי, מסתבר שלפי מנהגי אירופה אפשר להתחיל מופעים בשעות נורמליות ולאו דווקא להצפין אל תוך הלילה, כבר בשעה שמונה בערב הקהל התבקש בידי הכרוז להיכנס לאולם שם המתינה לו הופעה קצרה של אייל נעים, אחיה הצעיר של יעל אשר ביצע שירים אותם כתב והלחין בליווי עצמי בפסנתר ובגיטרה אקוסטית.

יעל ודיויד. משכן האופרה. צילום: יובל אראל
יעל ודיויד. משכן האופרה. צילום: יובל אראל

בהמשכו של הערב עלו חברי להקת הליווי של יעל הכוללים את שותפה המוסיקלי הקבוע דויד דונטיין בכלי הקשה, תופים וקסילופון, רובו של הרכב הליווי מונה ארבעה נשים המנגנות בכלי מיתר אקוסטים וחשמליים המצטרפות אף כווקליסטיות רקע בנוסח מקהלות המעטרות את השירה והנגינה ומוסיפות נופך מועשר ומודגש לחגיגיות במשכן האופראי שבו אנו מצויים.

לצד שירים רבים מתוך האלבום החדש לא שוכחת יעל לבצע את השירים שהציבו אותה בפסגה הבינלאומית והיא אף משחקת לה בביצוע של מחוות ללהיטי ענק דוגמת Toxic  של בריטני ספירס ו – Crazy  של גנרלס ברקלי, סוג של שינוי מרענן לאחר שהתרגלנו בשנים האחרונות לגרסה הצועקת והרוקעת של נינט לשיר הזה.

יעל, נוגעת בשלל סגנונות. צילום: יובל אראל
יעל, נוגעת בשלל סגנונות. צילום: יובל אראל

אחד הדברים המאפיינים את המוסיקה של יעל נעים הוא המורכבות, לא רק בשפע הסגנונות המוסיקליים המשתבצים בשירים, אלא כמעט בכל שיר היא מגיעה לנקודה ממנה היא יוצאת למסע חדש בתוך המסגרת של השיר, אם זה מתבטא בשירה עצמה, בנגינה או בעיבוד המוסיקלי, היא מוסיפה שכבות על גבי שכבות ההולכות וצומחות לגובה ולרוחב של עושר צלילים, קולות ונגינה המרימים כל שיר ושיר למדרגה יותר גבוהה מהממוצע ויוצרים את התחושה שציינתי קודם, הדמיון המהותי לאסף אבידן.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידאו

 

 

 

 

הכי חדשים

אלכס ליבק: האיש שלימד אותי להתבונן

מהעיתון אל קירות המוזיאון בשנות השמונים זנחנו, כמו רבים אחרים, את "מעריב" ואת "ידיעות אחרונות". את מקומם תפס...

מי באמת אשם? פיטר גריימס מגיע לאופרה

מה קורה כאשר חברה שלמה מחליטה שאדם מסוים אשם, גם כשהעובדות מספרות סיפור אחר? האם חשד הופך...

בוי ג'ורג' שולף עוד הפתעה: עופר ניסים מצטרף לחגיגה

נראה שבוי ג'ורג' לא מתכוון להסתפק בנוסטלגיה ללהיטי האייטיז. כוכב הפופ הבריטי, שישוב לישראל בתחילת נובמבר לשתי...

שחר אבן צור ופיטר רוט משחררים את החיות

מי שמכיר את שחר אבן צור מהבמות של מוניקה סקס, יודע היטב שמדובר במוזיקאי שלא נח לרגע....

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

השמש עולה מהסהרה: גיל רון שמע וחיים לרוז משיקים את SHAMS PROJECT

יש משהו מרתק במוזיקאים שבוחרים לעזוב את האולפן הממוזג, את המחשבים ואת הנוחות המוכרת, כדי לחפש השראה...

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא