טברנת הפרחים של סרנגה
שלומי סרנגה חוגג את השקת אלבום חדש "שלומי סרנגה" במועדון זאפה בהרצליה, צהרי שישי, 18.12.2015. אורח – טונה. נכח, רקד, תיעד ומדווח – יובל אראל.

כמעט שנתיים חלפו מאז פגשתי את שלומי סרנגה במסגרת סבב הופעותיו "שוברים צלחות" כאשר ארח את מושיק עפיה בתאטרון חולון עליו הכרזתי כטברנה של חולון וקצת פחות מכך עת פגשתיו כאורח במופע החגיגי של טריפונס בנמל תל אביב, אירוח שהחזיק מעל חציו של המופע.
סרנגה, הנחשב כאחד הבכירים, הוותיקים, האהובים ואפילו ניתן לאמר הנערצים בין הזמרים הישראלים שחיים את הסצנה היוונית, מאז שאלבומו "חגיגה יוונית" הגיע לתואר אלבום זהב וזמן קצר לאחר מכן לתואר "פלטינה" ולהימכר במעל ממאה ושלושים אלף עותקים ולהפוך לפס קול הנעוץ עמוק במיינסטרים הישראלי, חוזר כעת אל מרכז הבמה עם אלבום חדש, הנקרא בפשטות "שלומי סרנגה" ובו נכללים תריסר שירים אשר כמה מהם אף נכתבו והולחנו בידי סרנגה עצמו לצד שירים שכתבו והלחינו למענו מיטב הכותבים בסצנה הימתיכונית, יוסי גיספן, ברק פלדמן, מיכה שטרית, יעקב למאי, יוני בלוך, גל תורן, דודוש קלמס, מאיר עמר, איתי זילברשטיין, אהרוניקו קימיאגרוב, תמיר קליסקי, עודד גולדשמידט, שיקו חייק ועוד. חלקם טקסטים ששולבו על גבי מנגינות יוניות מקוריות פופולריות מהזמן האחרון, אפילו דואט בו משתף שלומי סרנגה פעולה עם הראפר העולה טונה בעקבות אלבומו של האחרון.

סבב הופעות חדש החל החודש לכבוד האלבום ובצהרי שישי האחרון חגג סרנגה את השקתו הרשמית של האלבום במועדון זאפה בהרצליה, כשהוא מלווה בהרכב בן שבעה נגנים ואולם מלא עד אפס מקום בקהל רב שטרח לכבד את הזמר אשר ביצע ממיטב להיטיו הגדולים משלל אלבומיו בעברית לצד שירים הנמנים על הקלאסיקות היווניות.
אין ספק שאהבתו הגדולה של שלומי סרנגה היא הקהל המגיע להופעותיו. במהלך המופע ירד סרנגה מספר פעמים מהבמה והתחבר בפשטות וקלילות אל הקהל הרב אשר עטף אותו באהבה כשהוא מטפס על כסאות ושולחנות. שלומי סרנגה פשוט שר, חיבק, לחץ ידיים, הצטלם תוך כדי סלפי עם המעריצות והמעריצים, היה ברור שהוא פשוט חי את הרגעים הללו והם עבורו כחמצן לנשימה.

כאמור, אחד השיאים במופע היווה אירוחו של איתי זבולון המוכר בכינוי טונה אשר ביצע יחד עימו את השיר "למה לא עכשיו" המופיע במקביל באלבומים החדשים של השניים. איתי המשיך בביצוע סולו לשיר "גם זה יעבור" הלהיט שפרץ ופתח בפניו את הדרך לקהל הרחב מכל הקצוות.
כאשר הכסאות באולם הפכו להמלצה בלבד או שלב אחרון בדרך לריקוד על השולחנות עת המועדון הפך לטברנה אמיתית, במיוחד לאחר שלכל שולחן חולקה קערה עם ראשי פרחי שושן צחור שמוללו והתעופפו באויר כל רגע נתון, המשיך שלומי סרנגה בשלל שיריו המצוינים שאינם מאפשרים לך לנמנם או להתרווח על הכסא אלא למחוא כף, לנופף בידייך ולנסות איזה צעד יווני אחד או שניים.

כך כמעט שעתיים תמימות ורשימת השירים בליין אפ הסתיימה, עניין פעוט לשלומי סרנגה שברגעים אלו ומבלי לשים לב הוא כבר ניצב מול שולחן משפחתו שהייתה ישובה בצד הבמה ופתח במחרוזת ממושכת של שירים יוונים, מהסוג הנקרא קלאסיקה מקורית ושורשית, לאמו, אחותו ובני משפחתו, בעוד הקהל הרב במועדון ממשיך לרקוד על השולחנות.
המופע לא תם רק לאחר שמחרוזת משירי זוהר ארגוב היוותה האות לסיום שנמשך עוד ועוד.
לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע
וידאו, מאת גלנדון ואיזבלה, לפי התסריט הקפדני של סרנגה, כך הם סיפרו לי עת חלקנו שולחן משותף במהלך המופע..
וידאו, רגעים מתוך המופע, צילום יובל אראל תוך כדי ריקוד מעל השולחן..
תגובה אחת