יום שני, אפריל 20, 2026

גיבורי על ומרגניות מתות

מופע פרטי בהחלט למקומבנים, The Dead Daisies, מועדון שבלול, נמל תל אביב, 17.12.2013. רוקרים מקומיים, רוקרים בינלאומיים, מדווח, מצלם ומתעד – יובל אראל.

ג'ון סטיבנס, מרגניות מתות בשבלול. צילום: יובל אראל
ג'ון סטיבנס, מרגניות מתות בשבלול. צילום: יובל אראל

פעם, במאה שעברה, ליטפתי עטיפה של אלבום וויניל בצבע שחור, היו על חזיתו שתי מילים באנגלית, גדולות כאלו, בזוית אלכסונית – BAD Co.. הם היו גיבורי על, מה שנקרא בעגה המקצועית – סופר גרופ, מוזיקאים המגיעים מכמה הרכבים מצמרת העשייה המוזיקלית של הרוקנ'רול, מתאחדים ויוצרים הרכב חדש, כל אחד מביא את ההשפעה שלו פנימה וביחד הם יוצקים קוקטייל עשיר ונדיר.

ככה הכרתי את המינוח והמושג הזה, שמוזיקאים, נגנים, זמרים, יכולים ליצור מחדש, עם חברים חדשים, חומרים לא פחות טובים מהעשייה במסגרות הקודמות שלהם.

דיויד וריצ'ארד, גיבורי גיטרה בשבלול. צילום: יובל אראל
דיויד וריצ'ארד, גיבורי גיטרה בשבלול. צילום: יובל אראל

כך ניתן להגדיר את ההרכב הזה – The Dead Daisies, סופר גרופ, בו חברים דיויד לואי, גיטריסט יהודי שחי באוסטרליה והיה חבר בהרכבים Red Phoenix ו –  Mink. בן ארצו ג'ון סטיבנס, הזמר  שהיה חבר כסולן ב –  Noiseworks וגם ב- INXS.  ריצ'ארד פורטוס, גיטריסט נדיר החבר בהרכבים Guns ‘N’ Roses ו- Thin Lizzy. דריל ג'ונס, הבסיסט, שהוא בכלל הבסיסט הקבוע בהופעות של – The Rolling Stones מהזמן שביל ווימן פרש. (שזה כמו לגעת בטוסיק של אלהים), דיזי ריד, הקלידן, גם הוא חבר בהרכב – Guns ‘N’ Roses וצ'ארלי דרייטון, המתופף, המגיע אחרי שפעל בהרכבים The X-pensive Winos ו – The Cult.

אז אתמול, אחרי שהשתתפו חברי ההרכב בסדנת אומן בחסות בית היוצר במועדון שבלול בנמל תל אביב, אפילו הספיקו לערוך חזרה עם נינט לקראת המופע המשותף במוצאי שבת בבארבי, הם הגשימו בשעות הערב סוג של חלום רטוב להרבה רוקרים, גיטריסטים מהסצנה שהתקמבנו למופע פרטי בהחלט במועדון שבלול, עם אלכוהול זורם חופשי וכיבודים, אחרי שכל הילדים של סיימו להצטלם עם האורחים, אחרי שכל המכובדים סיימו את הנשנושים, אחרי שהבקליינרים תוצרת חוץ סיימו את כל הדבקות הפליי ליסטים על הבמה, כשנשמתי כבר פורחת, נו, מתי מתחילים, הם עלו לבמה, כל השישה, ופשוט נתנו לקהל שיעור באיך עושים רוקנ'רול!! אמנם לא היינו בארנה, לא באצטדיון, לא בפארק וגם בטח לא באולם תיאטרון בלונדון, אבל החיבור של כל השישה, עם המוזיקה שזורמת מבין אצבעותיהם מוביל לתובנה ברורה כי כך צריך לעשות רוקנ'רול, ולבטח כך נראה הספר המלמד איך לעשות זאת, אם היה נכתב אי פעם.

דריל ג'ונס, הבסיסט של האבנים המתגלגלות. צילום: יובל אראל
דריל ג'ונס, הבסיסט של האבנים המתגלגלות. צילום: יובל אראל

הגאונות הפשוטה הזו נשקפת בסיפור של דיויד לואי המתאר באחת ההזדמנויות כי בסך הכל חיפש ליצור משהו חדש, הכיר את ג'ון סטיבנס דרך חבר משותף, הם ג'ימג'מו ביחד כמה שעות, נגינה שהובילה לתריסר שירים חדשים, כך למעשה נולד ההרכב החדש, מדובר בסגנון המושפע מהרוק הקלאסי של שנות השבעים במאה שעברה, ולנגנים האלו יש את כל הזכות לשלב בין לבין גם קטעים מתוך הליין אפ של הרכביהם הקודמים – Guns ‘N’ Roses, The Rolling Stones, INXS.

אז אני מנפח חזרה בגאווה, הי, הייתי במופע של  The Dead Daisies בישראל! וכן, אני ממליץ מכל הלב להגיע למופע שלהם שאמור להתקיים במוצאי שבת במועדון בארבי, הם יארחו את נינט, רוקרית מקומית.

והמרגניות? זהו שם ההרכב, שדרך אגב מתועד בדמות גולגולת העשויה מהפרחים הללו על גבי שלט ענקי מאחורי הנגנים.

עוד אחת בקטנה, שאפו לשבלול, המופע היה נקי מריח ועשן סיגריות, הרחבה החיצונית שהייתה מגודרת הוקצתה לאלו שמעדיפים לשאוף זפת ופיח לריאותיהם, המועדון עצמו היה עם אוויר נקי,תמשיכו כך, אולי עוד מקומות יאמצו זאת…

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע

וידיאו

 

הכי חדשים

ריטה חזרה לבארבי

מועדון הבארבי מתמלא שוב עד אפס מקום. ריטה חוזרת לבמה אחרי כמעט חודשיים של שקט כפוי. הקהל...

נועה קירל משנה כיוון – מהפארק לשני מופעים באמפי ראשון לציון

המהלך מתחדד עכשיו באופן רשמי. המופע הגדול שתוכנן להיערך בפארק הירקון בתאריך 7 במאי 2026 לא יוצא...

פסטיבל סאנסט משנה תאריכים – מהשקיעה של אפריל אל הקיץ

פסטיבל סאנסט, שתוכנן להתקיים בתחילת אפריל סביב חול המועד פסח, משנה כיוון ומתעדכן עם סדרת מופעים חדשה...

כשהסתיו נכנס לבמה – הרגע שבו השיר של שי-לי עטרי סירב להישאר רק שיר

זה קרה שם, סוף שנת 2015, על הבמה הקטנה של זאפה ברמת החייל, ערב השקה לאלבום בכורה....

דינה פלד תנהל את היכל התרבות בתל אביב

דינה פלד מונתה למנכ"לית היכל התרבות תל אביב-יפו ותיכנס לתפקידה בתקופה הקרובה. היא מגיעה לאחר עשור כמנכ"לית...

עברי לידר – מכתב מהעורף

השיר החדש "מכתב מהעורף" של עברי לידר מגיע בלי רעש מיותר ובלי הצהרות גדולות. כבר בשם יש...

3 הערות

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

יום חנויות התקליטים 2026 יצויין בישראל

יום חנויות התקליטים 2026 - כשהוויניל חוזר לחיים גם בישראל בשבת הקרובה, 18 באפריל 2026, יצוין ברחבי העולם...

להקת טיפקס מחזירה את החיים לבארבי

אחרי ימים לא פשוטים, יש רגעים שבהם התרבות פשוט חוזרת לנשום. מחר בערב ייפתחו שוב דלתות מועדון...

האמרגן אשר ראובני הלך לעולמו

האמרגן ואיש המוזיקה אשר ראובני הלך לעולמו לאחר תקופה של אשפוז, בעקבות זיהום חיידקי בדרכי הנשימה. בן...

קולנוע במקום

רשת מועדוני התרבות FRIENDS מבית ההסתדרות משיקה יוזמה חדשה שמדברת בדיוק אל הרגע הנוכחי. כשאולמות התרבות מתמודדים...

מצעד הלהקות הצבאיות יוצא לדרך

תחנת הרדיו כאן גימל פותחת את ההצבעה למצעד השנתי ליום העצמאות וממקדת השנה זרקור על אחד הפרקים...

התרבות שוב נעצרת

עולם המופעים בישראל שוב נעצר. אולמות נסגרים, הופעות מתבטלות, והבמה מחשיכה. זה לא מפתיע. זה דפוס שחוזר...

לגלות עוד מהאתר הבלוג של יובל אראל

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא