יום שלישי, אוקטובר 27, 2026

פילהרמונית הרחוב חוזרת עם אוז וגוש

מתי בפעם האחרונה עצרתם להאזין לנגן המנגן בפינת הרחוב? החיים התזזיתיים בעיר מקשים עלינו לעצור לרגע ולהקשיב לסימפוניה הלא רשמית שמתנגנת ברחובותיה. יוזמה יחידה במינה מאחדת נגני רחוב שפועלים במנעד רחב של סגנונות מוסיקליים לכדי תזמורת אחת "פילהרמונית הרחוב" שתקיים הופעה חד פעמית במוצאי שבת 04.05.2013 במועדון בארבי. אורחים – קובי אוז ואפרת גוש. כל הפרטים.

פילהרמונית הרחוב. צילום: רפאל קדישזון
פילהרמונית הרחוב. צילום: רפאל קדישזון

הפילהרמונית הוקמה בתחילת 2012 ביוזמתם של חברי הקהילה החברתית ZE ZE. הפרויקט נהגה מתוך האהבה למוזיקה של חברי הקהילה ומתוך הרצון להכיר את אותם אנשים שמקשטים את העיר בצלילים. לאחר ימים ארוכים של כיתות רגליים ברחבי העיר במטרה לאתר את הנגנים בזמן נגינתם ויצירת קשר אישי עם כל אחד מהם – הוקם ההרכב, שכיום כבר פועל באופן קבוע.

ב 2012 קיימה הפילהרמונית שתי הופעות בכורה אליהן כל הכרטיסים אזלו מראש. ההיענות של כמה מהמוסיקאים המוכרים והאהובים בארץ לקחת חלק ביוזמה הייתה יוצאת דופן וכבר בהופעות ההן התארחו ברי סחרוף, דני סנדרסון אהוד בנאי ועוד והן הוכתרו כהצלחה מסחררת. הפרויקט כולו קיבל רוח גבית שאפשרה את המשך פעילותו. כיום ניתנת לנגנים אפשרות למסד את עבודתם,להופיע במקומות ראויים כמוסיקאים לכל דבר בתמורה לשכר הולם ויציב וזאת במקביל להמשך פעילותם כנגני רחוב.

גרעין חברי הלהקה כולל בין היתר נגני סקסופון, חצוצרה וכינור מסיביר, נגן חליל  מבוליביה ועוד. הנגנים פועלים בשיתוף עם מוסיקאים ישראלים נוספים ובשיתוף עם המפיקה המוסיקלית של הפרויקט , היוצרת תום דרום. הרפרטואר המוסיקלי הוא קצבי, שמח ומשלב סגנונות מוזיקה מגוונים (בלקנית, יוונית, ישראלית, קלייזמרית ואף נגיעות רוסיות) וכולל הן שירים מוכרים והן שירים מקוריים שנכתבו על ידי חברי ההרכב.

בהופעה בבארבי יתארחו קובי אוז ואפרת גוש שיעלו יחד עם ההרכב לביצועים מיוחדים לשיריהם והפתעות נוספות.כל ההכנסות ממכירת הכרטיסים יאפשרו את המשך פיתוח הפרויקט ובמקביל את פיתוחם של פרויקטים חברתיים נוספים של ארגון ZE ZE.

ZE ZE – עסק חברתי שהוקם על ידי שלושה צעירים וכיום כולל קהילה של כמה עשרות. מטרתו להניע צעירים לעשייה חברתית בצורה ייחודית ומהנה למען עצמם והחברה. בין שאר הפרויקטים של הקהילה: חגיגת מימונה מסורתית בסגנון אלטרנטיבי שמושכת אלפים מדי שנה, פרויקט "אמנות עיוורת" המחבר בין אמנים צעירים לעיוורים, "גרוב הזהב"  – פעילות במרכזי יום לקשיש ביפו ודרום העיר ועוד .

לאתר פילהרמונית הרחוב | לאתר של קהילת ZE ZE  | כרטיסים 80 ש"ח במוקדמת 90 ש"ח בערב המופע, לחצו לרכישה.

 

הכי חדשים

נוסטרדמוס, איינשטיין והגולם נפגשים על הבמה

מה משותף לנביא העתידות נוסטרדמוס, למדען אלברט איינשטיין ולגולם מפראג? לכאורה, לא הרבה. אלא שהכוריאוגרפית נדיה טימופייבה...

חמישים שנה, U2 שוב כובשת את המגרש

יש להקות שהזמן הופך אותן לזיכרון נוסטלגי, ויש כאלה שממשיכות לכבוש פסגות חדשות. חמישים שנה אחרי שהחלו...

כשהפוליטיקה נכנסת לפלייליסט

נתחיל בכך שלא אביע כאן היום עמדה פוליטית (אשתדל...). במקום זאת, אנסה לגעת בשירים שעשו זאת במקומי....

11 אלף איש לא טועים: הבזלת מנגנת

מי אמר שצריך להגיע לתל אביב כדי ליהנות מהשורה הראשונה של המוזיקה הישראלית? פסטיבל "צלילי בזלת" בקצרין...

דורון בוטניק בשביל צדדי אל אלוהים

דורון בוטניק מעולם לא הלך בתלם. הכרתי אותו לפני יותר מעשור בסצנת האינדי של דרום תל אביב,...

נובמבר רוקד: אהבה, כאב וזהות

חודש נובמבר מביא לבמות המחול בישראל שורה של יצירות מסקרנות. אהבה ואובדן, זהות ושייכות, גוף ונפש עומדים...

הערה 1

השאר תגובה

יובל אראל
יובל אראלhttp://yuvalerel.wordpress.com
הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

מבזקים

דוקאביב: הכבש, מריאן ואסתר נפגשים בגליל

יש סרטים שמספרים סיפור. אחרים מחזירים אותנו בזמן באמצעות שיר מוכר. פסטיבל דוקאביב גליל חוזר למעלות-תרשיחא בפעם...

רביד כחלני אוצר בענבל: ארבעה אמנים, ארבעה מופעי סולו

החזון של רביד כחלני ממשיך להתפתח בחודש אוגוסט האחרון דיווחתי כאן על המהלך החדש של רביד כחלני במרכז...

וולוו V-SOUNDS: תל אביב מתמלאת במוזיקה ביום שישי

תל אביב מתכוננת ליום שישי מוזיקלי במיוחד. אירוע VOLVO V-SOUNDS מבקש להפוך כמה ממוקדי הבילוי המוכרים בעיר...

בין הקלפי לרחבה: פסטיבל PACOFEST מציע בחירה אחרת

יש משהו מסקרן במפגש שבין גלריה לאמנות לבין רחבת ריקודים. מצד אחד, יצירות שמבקשות מהצופה להתבונן, לחשוב...

כשהקולנוע פוגש את הרוקנ'רול בנמל יפו

יש סרטים שאנחנו זוכרים בזכות העלילה, ויש כאלה שהמוזיקה שלהם ממשיכה להתנגן בראש שנים אחר כך. לפעמים...

לחזור לאור: כשהמוזיקה מתגייסת להצלת חיים

שירים שיכולים לעשות את ההבדל יש ערבים שבהם המוזיקה מעניקה לנו הנאה, התרגשות וכמה שעות של בריחה מהמציאות....