סיקור הופעות

בין כל הרעשים של נתן גושן

מופע השקת אלבום שני "בין כל הרעשים", נתן גושן, זאפה ת"א, 10.03.2013, אורח – עברי לידר, נכח, ראיין, צילם, תיעד ומדווח – יובל אראל.

נתן גושן, זאפה. צילום: יובל אראל
נתן גושן, זאפה. צילום: יובל אראל

ניתן לאמר על נתן גושן, אותו ראיתי לראשונה במופע פומבי עם אפרת גוש, בחג האהבה, שהוא כבר עבר מ"תופעה" למוסיקאי שכבש תוך פחות משנה את גלי הרדיו ורכש קהל חם ונאמן אשר אימץ את אלבום הבכורה והובילו לרשימת הישגים ותארים מכובדים בתחום המוסיקה הפופולארית – "פריצת השנה 2011", " פרס אקו"ם למלחין השנה 2011", " אלבום זהב ב 10 חודשים בלבד!", "ערוץ היו טיוב של גושן עבר את ה-20,000,000  צפיות!" ו-"סיבוב הופעות שובר קופות" המציבים את נתן גושן עמוק עמוק בתוך המיינסטרים, עם גב של אחת מחברות ההפקה הגדולות (טדי הפקות, אחד מבתי ההפקה האיכותיים, היציבים ובעלי ההשפעה הרבה ביותר בתעשיית המדיה והבידור הישראלית) הנותנת בו אמון מלא.

כעת, לאחר עבודה מאומצת, עם סשן של הפקה והקלטות בלונדון משיק נתן גושן את אלבומו השני "בין כל הרעשים", אלבום שכבר מדורג במקום הראשון במצעד המכירות באייטיונז ישראל, סיבה טובה למסיבה  ומופע חגיגי.

נתן גושן והגיטרה. צילום: יובל אראל
נתן גושן והגיטרה. צילום: יובל אראל

ממש שעות ספורות לפני המופע, שהתקיים אמש במועדון זאפה בתל אביב, תפסתי כמה רגעים עם נתן לשיחה וראיון על איך זה קורה, על איך הוא יוצר, על העזרה, הסביבה העוטפת, האנשים שעבדו עימו, ניתן לאמר כי נתן מברך על מזלו שהובילו לאפשרות להתמסר כל כולו ליצירה המוסיקלית, כתיבה, הלחנה, עבודה לצד מוסיקאים מקצועיים  כיועד נבו המפיק המוסיקלי ועברי לידר כמפיק המופע, ללמוד, לקבל, להעריך ולהטמיע תובנות. (את הראיון המלא ניתן לראות בוידיאו המצורף).

כבר דיווחתי על התופעה הזו הנקראת נתן גושן, על תופעת המעריצות, לא מעט מבנות הזרם הדתי, על האהבה שנתן מעניק בחזרה לקהל, על האווירה המיוחדת במופע שלו השמורה רק לאמן וקהל האוהבים האחד את רעותיו. במובן זה המופע אמש לא היה שונה, כבר משעות הערב המוקדמות, עוד בעת שהתקיים הראיון, כבר הגיחו בנות רבות למועדון זאפה על מנת לתפוס את המיקומים הטובים, כן הקהל במופע היה רוב רובו של נערות ובחורות צעירות, תקראו להן חוג המעריצות, שהגיעו על מנת לחוות מופע של זמר הנערץ על ידן. ניתן היה לחוש זאת גם יותר מאוחר במהלך המופע, ההצטרפות לשירה, לשירים מהאלבום הראשון זה ברור, אבל גם לשירים החדשים, אלו שכבר שוחררו כסינגלים ובמיוחד בסיומו של המופע בלהיט מאלבומו הראשון "כל מה שיש לי" שנדמה היה כי הפך לשירה בציבור.

נתן גושן ועברי לידר. צילום: יובל אראל
נתן גושן ועברי לידר. צילום: יובל אראל

המופע כלל שלל שירים מהאלבום החדש לצידם של להיטים מוכחים מאלבומו הראשון, אין ספק שבמופע החדש ניכר חותמו של עברי לידר כמפיק, בצלילים המעובדים, בהגשה ובכלל שיאו של הערב היה כאשר נתן הזמין את עברי שישב בין הקהל להצטרף אליו לביצוע השיר "למרות הכל" מתוך האלבום החדש, עברי מצוייד בכרטיס תמלילים נראה קצת לא מעודכן ומופתע או שאולי רק כמשחק, הדואט של השניים היווה כאמור אחד משיאי המופע כאשר הקהל קיבל את שני היוצרים מבצעים יחדיו על הבמה, קרוב וללא מתווכים.

גם בהמשכו של המופע כאשר נתן נטל גיטרה אקוסטית לביצוע שקט עם מינימום ליווי מוסיקלי מצד ההרכב, נדמה היה נתן לאותם זמרים רומנטים מהעולם הלטיני, אין ספק, נתן איננו זמר מחאה, הוא גם לא יוצר רוק בועט מכסח ונושך, אולם הוא יושב במקום טוב במיינסטרים, נתן הוא רומנטיקן, שר על אהבות, רגשות, בינו לבינה, וגם זה חלק מהאמנות, להפוך את השירים לחלומות נעורים עבור נערות מתאהבות.

פליי ליסט: חורף, בין כל הרעשים, איפה את, מה אם נתנשק, יודע, רץ לשום מקום, גבולות הגיון, משחקים וחלומות, היום, למרות הכל (דואט עם עברי לידר), פנים אחרות, עוד.

הדרן: שיר, עכשיו, כל מה שיש לי.

לחצו לצפייה בגלריית תמונות מהמופע.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151464343449654.1073741828.721654653&type=1

וידיאו – קטעים מהמופע משולבים בראיון של הבלוג עם נתן גושן.

יובל אראל

הייתי שם – כשכיכר מסריק הייתה מרכז חנויות התקליטים בתל אביב, אז כשנדלק הניצוץ שהפעיל את פורטיס לראשונה, שנות השבעים, מועדון הרוק הישראלי בבית לסין והשאר היסטוריה, הייתי שם – כשלהקות האריות, העכבישים ושאר פליטי שנות השישים הרקידו את בני הנוער במרכז ביכורי העתים, אז קראו לזה לתקלט, היום קוראים לזה די ג'י… הייתי שם -כשז'אן ז'אק גולדברג המנוח פקח עיניים לרווחה במופע ההשקה של הקליק בתיאטרון המדרגות ברחוב דיזנגוף בשנות השמונים, הייתי שם – בכל מופעי רוק האצטדיונים שגדשו את פארק הירקון.

לקריאה נוספת

מרגישים צורך לומר משהו בעקבות הקריאה? השאירו תגובה

Back to top button
%d בלוגרים אהבו את זה: